وبسایت رسمی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نوشت: مجوز ارتقای پروانه ارائه خدمات تلفن همراه به نسل ۳ و بالاتر شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل و موافقتنامه ارتقای پروانه شبکه و خدمات شرکت مخابرات ایران به نسل ۳ و بالاتر در مراسمی با حضور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی علیاصغر عمیدیان، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به ارائه خدمات پهن باند تلفن همراه با اعطای این پروانهها، در این مراسم گفت: نتایج مطالعات جهانی نشان میدهد ۱۰ درصد افزایش در نفوذ پهن باند به رشد ۱/۱ تا ۴/۱ درصدی اقتصاد در کشورهای در حال توسعه منجر میشود و ۳۰ درصد افزایش در پهن باند، تقریباً ۲۰ میلیارد دلار ارزش اقتصادی را به دنبال دارد.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی افزود: استفاده از پهن باند در مقایسه با اینترنت dial-up بهرهوری را ۱۱ درصد افزایش داده و به ازای هر ۱۰۰ اتصال پهن باند، ۸ شغل جدید ایجاد میشود.
وی با اشاره به افزایش تصاعدی استفاده از سرویسهای پهن باند در سراسر دنیا اظهار کرد: با توجه به نیاز کشور و به منظور توسعه خدمات پهن باند، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در دو بخش ثابت و همراه، استراتژی و راهبرد خود را مبتنی بر توسعه پهن باند قرار داده است.
عمیدیان افزود: بر همین اساس در چند ماه گذشته ضمن آنکه در بخش تلفن همراه، مطالعه و امکانسنجی ورود اپراتور چهارم تلفن همراه در دست اقدام است، ارتقاء دو اپراتور بزرگ تلفن همراه در کشور یعنی همراه اول و ایرانسل، پس از پایان دوره حفاظت پیشبینی شده برای اپراتور رایتل، در دستور کار جدی وزارت ارتباطات بود.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی، اصلاح پروانهها و برطرف کردن نقاط ضعف موجود در تعهدات و حقوق دارندگان پروانهها مطابق با نظرات اعضای کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تخصیص عادلانه باند فرکانسی، بهبود تعهدات پوششی و کیفیت خدمات، حمایت از صاحبان صنایع، منابع و مهارتهای داخل کشور و تسویه حساب بدهیهای مالی با دولت و اپراتورها را از ضوابط شرایط اعطای مجوز ارتقاء به نسلهای بالاتر عنوان کرد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات کارشناسی فشرده متعدد با اپراتورها گفت: پیشبینی میکنیم با اعطای مجوز ارتقای پروانه شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل به نسل ۳ و بالاتر و اعطای موافقتنامه ارتقای پروانه شبکه و خدمات شرکت مخابرات ایران به نسل ۳ و بالاتر و ورود و فعالیت سه اپراتور تلفن همراه در عرصه خدمات پهن باند، سهم ICTدر تولید سرانه داخلی (GDP)کشور افزایش یابد.
عمیدیان افزود: این موضوع از یک سو رسیدن به اهداف تعیین شده در برنامه پنجم توسعه را تسریع میکند و از سوی دیگر بواسطه آن زیرساخت مناسب و تامین دسترسی فراگیر برای شبکه ملی اطلاعات ایجاد شده و بستر مناسب برای حمایت از تولید محتوا و کاربرد داخلی فراهم میشود.