اینترنت و شبکه

September 2, 2014
19:00 سه شنبه، 11ام شهریورماه 1393
کد خبر: 64071

الف: سوال شرعی را صحیح بپرسید

الف – وحید دهقان بهابادی: 

اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
 
 
با مطالعه اجمالی تاریخ ایران می توان به نقش بی بدیل مرجعیت پی برد. مرجعیتی که گاهی با حکم تحریم تنباکو فتنه ای تاریخی را خنثی می کند، گاهی نظام شاهنشاهی را سرنگون می کند و گاهی با فتوای خود مانع از تجزیه کشوری همچون عراق می گردد.
 
اما در چند سال اخیر با رشد فناوری های گوناگون, مسایل جدیدی مطرح می شود که نیازمند به روز شدن مراجع می باشد. نوشته شدن این مطلب به بهانه استفتایی می باشد که دیروز خبر آن در رسانه ها منتشر گردید و لینک آن در الف در ادامه می آید:alef.ir/vdcayonue۴۹neu۱.k۵k۴.html?۲۳۹۲۴۳
 
در باب این سوال و جواب چند نکته قابل بیان است:
 
۱- سوال دارای فرضیات غلطی است و به گونه ای القا می کند که گویا برای اولین بار اینترنت پرسرعت بر روی گوشی ها فراهم شده است در حالی که قبلا رایتل چنین امکانی را عرضه کرده و قبل از آنهم بسیاری از افراد با اتصال بیسیم از طریق ADSL و وایمکس از این امکان بهره برده اند.
 
یا اینکه گفته شود بسیاری از کشورها حتی کشورهای لاییک چنان سالم سازی را انجام داده اند هم به نظر اطلاعات غلطی است زیرا بسیاری از کشورها اساسا آنچه را که ما بعنوان محدودیات اخلاقی می شناسیم را قبول ندارند چه برسد به آنکه بخواهند جلوی آنرا بگیرند.
 
همچنین به نظر می رسد بحث پیوست فرهنگی در رابطه با تماس تصویری مطرح شد نه کلیات اینترنت پرسرعت.
 
از سوال که بگذریم در جوابی که توسط مرجع عالیقدر آقای مکارم بیان شده نکاتی به نظر می آید:
 
۱- ایشان با استناد به متن سوال بیان کرده اند که مجوزهای لازم گرفته نشده در حالی که می دانیم اینگونه نیست و اساسا بدون اخذ مجوز اپراتورها قادر به ارایه این خدمات نیستند.
 
۲- مفاسد ذکر شده از قبیل دسترسی به عکس ها و فیلم های غیراخلاقی هم اکنون هم در دسترس است هرچند ارایه اینترنت پرسرعت امکان اینکار را بیشتر فراهم می کند ولی اگر به خاطر این مسایل باید از ارایه اینترنت پرسرعت همراه جلوگیری کرد پس باید ADSL و وایمکس و… هم غیرمجاز اعلام گردند.
 
۳-ماهیت شبکه ملی اطلاعات هم تا جایی که توسط مسئولین گفته شده اساسا در تضاد با اینترنت نیست و بیشتر جهت ارایه خدمات داخلی با سرعت بیشتر مطرح می شود.
 
در پایان این نکته خاطرنشان می گردد مسلما نویسنده هرگز خود را در مقام وارد کردن نقد به مراجع گرامی که عمر خود را در راه اسلام صرف کرده اند نمی داند ولی با رشد شگفت انگیز فناوری لازم است مراجع و علی الخصوص اعضای دفتر این عزیزان در این زمینه هم به روز باشند تا پاسخگویی به این قبیل سوالات جهت دار با تامل بیشتری صورت گیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.