سینا: گوشیهای هوشمند عادات رفتاری ما را تغییر دادهاند. این تغییرات گاهی در جهت مثبت است و گاهی منفی.
به گزارش آژانس خبری صنعت ارتباطات (سینا)، از جمله تغییرات مثبت میتوان توانایی بیشتر برای ارتباط با بسیاری از مردم نسبت به گذشته را نام برد و از تغییرات منفی میتوان وابستگی انسان به این وسایل برای ارتباط با جهان خارج را ذکر کرد.
در هر حال برای بیشتر استفادهکنندگان از گوشیهای هوشمند که میتوانند به وسیلهی این ابزار با صدها یا حتی هزاراننفر بدون نیاز به تماس تلفنی به طور آنی ارتباط برقرار کنند، ممکن نیست که این وسایل را کنار بگذارند.
در هر صورت این وابستگیِ ما به گوشیهای هوشمند باعث تشویش ما نیز میشود. گمشدن گوشی هوشمند نه تنها باعث میشود ارتباط آنلاین خود را با دوستان و آشنایان از دست بدهیم بلکه اگر گوشی ما به دست نفر دیگری بیافتد به طور بالقوه تهدیدی نیز برای امنیت و اطلاعات شخصی ما محسوب میشود.
در نوشتهای در مجله بینالمللی “ارتباطات همراه”، یک گروه کانادایی خلاصهای را پیرامون روشهای ردیابی و بازپسگیری در زمان گمشدن یا ربوده شدن این وسایل و همچنین مشکلات امنیتی را که ممکن است برای شخص پیش آید، ارائه میکند.
محققان ادعا میکنند در زمان گمشدن یا ربوده شدن لپتاپ، تبلت یا هرگونه وسیلهی الکنرونیکی برای شخص دلهره و تشویش قابل توجهی به وجود میآید.
زیلینگ تو، یوفی یوآن و نورم آرچر از دانشگاه McMaster در همیلتون (Hamilton) از ایالت آنتاریوی کانادا توضیح میدهند که چگونه راحتی حمل و نقل، ارتباطات بیسیم و قدرت پردازش اطلاعات در گوشیهای هوشمند و دیگر وسایل دیجیتال قابل حمل باعث شده تا مردم اطلاعات باارزش زیادی را در آنها نگهداری کنند؛ اطلاعاتی از قبیل اطلاعات مربوط به روابط شخصی و کاری، عکسها و فیلمهای خصوصی، متن سخنرانی یا ملاقاتها، اطلاعات بانکی و … . نگهداری این اطلاعات باارزش در این وسایل، خطرِ افتادن به دست افراد سودجو را به دنبال دارد.
محققان معتقدند در شرایطی که امروزه بسیاری از شرکتها طبق قانونی موسوم به BYOD از کارمندان میخواهند تا وسایل دیجیتال خود را برای کار استفاده کنند، بهتر است به دلایل امنیتی این شرکتها وسایل ارتباطی استانداردی را برای کارمندان خود فراهم کرده و به آنها بدهند. بهای مالی گم شدن وسایل دیجیتال در مقابل اطلاعات باارزش روی آنها قابل چشم پوشی است. درحالیکه راههای زیادی برای ردیابی این وسایل الکترونیک و مقابله با سارقان وجود دارد، شاید بزرگترین مشکل نبود آگاهی برای استفادهکنندگان از این وسایل از این راهها است. البته نیاز است تا راحتی و اطمینان استفاده از این راهها نیز بالاتر رود تا کاربران بیشتر به آنها توجه کنند.
تیم تحقیقاتی کانادایی در پژوهشی پیرامون ناآگاهی کاربران از خطرات گم شدن وسایل دیجیتال، دریافتند فقط عدهی کمی از کاربران به طور جدی به امنیت وسیلهی الکترونیک خود اهمیت میدهند؛ این در حالی است که عدهی زیادی از راههای امنیتی مثل “حذف بمبی اطلاعات” و یا “قفل کردن گوشی از راه دور” اطلاعی نداشتن و عدهی معدودی حتی تهدیدات و خطرات از دست رفتن اطلاعات روی این وسایل را انکار میکردند.
این محققین معتقدند نیاز به یک آگاهیسازی عمومی و یک کمپین است تا به مردم آگاهی لازم برای امنیت وسایل دیجیتال داده شود و همچنین نیاز است تا سازمانها و شرکتهای مختلف کارمندان خود را وادارند تا از اطلاعات حساس که ممکن است در دسترس مستقیم آنها نباشد محافظت کنند.