اینترنت و شبکه

باندپهن ثابت

رگولاتوری

September 7, 2014
17:33 یکشنبه، 16ام شهریورماه 1393
کد خبر: 64156

ایران قعرنشین سرعت اینترنت و صدرنشین هزینه

اینترنت از نگاه بسیاری از کارشناسان بین ۱۰ دستاورد برتر بشر پس از زبان، آتش، چرخ، برق و … قرار دارد، زیرا سبب ایجاد بزرگترین تحول در زندگی و ارتباطات شده است و اما ایران در کجای این معادله قرار دارد.
به گزارش ایرنا، همزمان با برنامه ریزی وزارت ارتباطات برای بهره برداری از نسل سوم و بالاتر اینترنت برای پاسخگویی به نیازهای روز کاربران و توسعه کشور، محمود واعظی وزیر ارتباطات توسط برخی نمایندگان تهدید به استیضاح شد.
 
در حالیکه مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی چندی پیش گزارش داده بود که کاربران فضای مجازی در ایران مجبورند بیشترین پول را در جهان بابت اینترنت بپردازند، یگ گزارش تازه انتشار بین المللی به قعر نشینی این دستاورد بزرگ بشری در کشور اشاره می کند.
 
براساس اعلام این مرکز، هزینه اینترنت در ایران دو برابر افغانستان و ٣۵٠٠ برابر ژاپن است.
 
اما داستان وقتی برای کاربران اینترنت فوق‌العاده گران در ایران جالب‌تر می‌شود که پایگاه نت ایندکس رتبه میانگین سرعت اینترنت در کشور ما را ١۶٩ اعلام کرده و فقط 23 کشور بعد از ایران قرار دارند.
 
برای اینکه زحمت مقایسه سرعت اینترنت در ایران را با کشورهای پیشرفته‌ای مانند کره جنوبی، ژاپن و سنگاپور که در صدر پرسرعت‌ترین قرار دارند، نکشید، کافی است بدانید سرعت اینترنت در کشور ما حتی پایین‌تر از لیبی و افغانستان جنگ زده است.
 
براساس ارزیابی های صورت گرفته، در حالیکه متوسط سرعت اینترنت در ایران ۶٣/٠ مگابایت گزارش شده، کاربران در افغانستان چندی پیش شاهد ارتقای سرعت از ٨٣/٠ مگا بایت به بالاتر از یک مگابایت بودند.
 
از دیگر سو، اریتره جنگ زده و کوبا از جمله کشورهایی هستند که پس از ایران لاک پشتی‌ترین اینترنت را در جهان دارند و کره شمالی هم که هیچ ارتباطی با این فناوری ندارد.
 
همزمان با قعرنشینی ایران در این زمینه، کاربران اینترنت در ترکیه کشور همسایه که به عنوان یکی از 3 پایتخت برخوردار از پرسرعت‌ترین اینترنت جهان است، سرعت حدود ٠۵/۶ مگابایت را تجربه می‌کنند.
 
قطری‌ها هم با سرعت ١٩/٣ کار می‌کنند، بحرین ٣١/٢، سوریه ۵٧/١ و در پاکستان هم اینترنت ۴۶/١ مگابایت سرعت دارد.
 
اما داستان اینترنت کند ایران آنجا جالب‌تر می‌شود که بنا به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، نرخ مصوب اینترنت یک مگابایت در ثانیه برای ایرانی‌ها ماهانه ۴٣٠ هزارتومان اعلام شده است، ولی در کره جنوبی ماهانه حدود ٢ هزار و ۶۴٠ تومان، در ژاپن ١٢٠ تومان، در بلغارستان ٢ هزارتومان و در مولداوی ٣ هزار و ۵۴٠ تومان هزینه دارد. (مبنای محاسبه دلار سه هزار تومانی است)
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.