امنیت

امینت

September 16, 2014
20:37 سه شنبه، 25ام شهریورماه 1393
کد خبر: 64376

شنود مخفیانه شبکه‌های مخابراتی آلمان توسط انگلیس و آمریکا

بر اساس گزارش تازه مجله اشپیگل نهادهای اطلاعاتی در انگلیس و آمریکا به شبکه‌های مخابراتی داخلی شرکت‌های آلمانی دسترسی کامل و دقیق دارند.
 
Reuters / Kai Pfaffenbach
 
به گزارش فارس به نقل از راشا تودی، این اطلاعات برگرفته از برخی اسناد به دست آمده از آژانس امنیت ملی آمریکاست. شنود و جاسوسی از شرکت‌های مخابراتی آلمانی در راستای اجرای برنامه‌ای موسوم به نقشه گنج یا Treasure Map صورت می‌گیرد. هدف اصلی اجرای طرح مذکور تصویرسازی آنی و لحظه به لحظه از وضعیت استفاده از اینترنت در نقاط مختلف جهان است.
این تازه ترین رسوایی در مورد عملکرد آژانس امنیت ملی آمریکا و نهاد همتای آن در بریتانیا موسوم به GCHQ است. از جمله شرکت‌های مخابراتی آلمانی که هدف جاسوسی‌ها و شنود بوده اند می‌توان به Deutsche Telekom، Netcologne، Stellar، Cetel  و IABG اشاره کرد.
جاسوسان آمریکایی و بریتانیایی با اجرای طرح نقشه گنج توانستند داده های فراوانی را در مورد زیرساخت‌های شبکه‌های مخابراتی این شرکت‌ها و نقشه‌های روترهای آنها و همین طور اطلاعات مربوط به رایانه ها، گوشی های هوشمند و تبلت‌های مشترکان خدمات شرکت های آلمانی به دست آورند. در اسلایدهای افشا شده در این زمینه جزییات حیرت‌انگیزی از جاسوسی‌های آمریکایی ها از شبکه‌های ارتباطی و مخابراتی آلمان وجود دارد.
نقشه گنج جامع تهیه شده توسط آمریکایی‌ها حاوی جزییات مربوط به شبکه‌های وای – فای در سراسر جهان و از جمله موقعیت جغرافیایی و ویژگی‌های کاربران آنها بوده و اطلاعات و آدرس های بیش از 50 میلیون سرویس دهنده اینترنت را در خود دارد.
مقامات آلمانی در واکنش به این خبر گفته‌اند: مسئولان مربوطه در دولت و بخش خصوصی از مساله آگاه شده و در حال تجزیه و تحلیل موقعیت موجود هستند. Stellar یکی از شرکت‌های هدف جاسوسی آمریکا این اقدام آمریکا وبریتانیا را یک حمله سایبری توصیف کرده که به وضوح قوانین آلمان را نقض کرده است.
دویچه تله کام و Netcologne هم اعلام کرده‌اند تاکنون موردی از نشت اطلاعات یا سرقت داده‌های خود را شناسایی نکرده‌اند، اما توماس چزیش مدیر واحد امنیت آی تی این شرکت گفته است که دسترسی سرویس‌های مخفی خارجی به شبکه ما کاملا غیرقابل پذیرش است.
وی افزود: ما به دنبال یافتن نشانه‌هایی از دستکاری و سوءاستفاده احتمالی هستیم. ما در این زمینه به مقامات هم هشدار داده‌ایم.
در این میان طرف انگلیسی برای توجیه جاسوسی‌های خود به اظهارنظرهای جالبی روی آورده است. GCHQ با صدور بیانیه‌ای اظهار داشته اقدامات خود را بر مبنای قوانین مشخص و چارچوب های سیاست‌گذاری خاص انجام می‌دهد که تضمین می‌کند فعالیت‌های آن قانونی، ضروری و صحیح است و در این زمینه از سوی دیگر نهادهای دولتی نظارت جدی صورت می‌گیرد.
آژانس امنیت ملی آمریکا هنوز در این زمینه سکوت کرده و به ادعاهای طرح شده در مورد برنامه نقشه گنج واکنش نشان نداده است.
ادوارد اسنودن پیمانکار سابق این آژانس از یک سال قبل تاکنون بارها  در مورد جاسوسی‌های نهادهای اطلاعاتی آمریکا افشاگری کرده و حتی افشا نموده که شخص آنجلا مرکل صدر اعظم آلمان و تلفن همراه شخصیش از سال 2002 هدف این جاسوسی‌ها بوده‌اند. انتشار این خبر با واکنش تند طرف آلمانی همراه شد و برخی گروه‌های سیاسی هم به علت ناتوانی دولت آلمان در مقابله با جاسوسی‌های کاخ سفید به شدت واکنش نشان دادند.
البته آلمان خود نیز فعالیت‌های فراوانی در حوزه جاسوسی سایبری انجام می‌دهد. به عنوان مثال در ماه آگوست اعلام شد سازمان جاسوسی خارجی آلمان حدود چهار دهه است که از ترکیه جاسوسی می‌کند و حتی مکالمات تلفنی جان کری وزیر خارجه آمریکا را در این کشور استراق سمع کرده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.