اپراتورها

باندپهن سیار

تلفن همراه

October 5, 2014
23:15 یکشنبه، 13ام مهرماه 1393
کد خبر: 64692

همه چیز درباره 3G ایرانسل

تا پایان سال 200 شهر تحت پوشش خدمات  نسل 3 و 4 ایرانسل  قرار میگیرند

شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل اولین اپراتور خصوصی تلفن همراه در کشور است که به منظور توسعه ارتباطات، پایان بخشیدن به صف انتظار دریافت سیم کارت، عرضه خدمات نوین ارتباطی و حذف بازار سیاه تلفن همراه در سال 82، در راستای اجرای برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور و به منظور تحقق ماده 124 همین برنامه و با هدف توسعه ارتباطات و مخابرات از طریق خصوصیسازی، واگذاری و سرمایهگذاری شرکتهای خارجی، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در مهرماه سال 1385 سرویسدهی خود را آغاز کرد.

اپراتور دوم ضمن فراهم کردن سرمایهگذاری خارجی و مشارکت بخش خصوصی داخلی به منظور ترویج رقابت، تضمین رقابت سالم، کاهش تصدیگری، نظارت بر تعرفهها و کیفیت خدمات و حمایت از مصرفکنندگان، از ابتدای آغاز به کار خود توسعه سریع باند پهن موبایل را آغاز کرد.

  پیش قراول اینترنت موبایل

ایرانسل کمی بعد از آغاز سرویس دهی خود در پاییز سال 85، علاوه بر ارایه خدمات پایه صوت و پیام کوتاه، برای اولین بار در ایران، ارایه اینترنت موبایل نسل 2.5 بر بستر GPRS در سطح ملی و پوشش جغرافیایی کل کشور را روی شبکه خدمات ارتباطات سیار نیز در دستور کار قرار داد و نخستین اپراتور ارایه دهنده خدمات اینترنت موبایل در کشور بود. پس از آن در بهار سال 86 شبکه GPRS خود را به نسل 2.75 یا همان EDGE ارتقا داد و سرعت ارایه پهنای باند موبایل به مشترکان را به دو برابر GPRS افزایش داد و تجربه جدیدی از اینترنت موبایل در اختیار ایرانیان قرار گرفت.

EDGE نسل پیشرفته GPRS روی بستر شبکه نسل 2.75 تلفن همراه است که به مشترکان ایرانسل امکان میدهد تا از طریق تلفن همراه به شبکه اینترنت با سرعتی 2 برابر GPRS دسترسی داشته باشند و همچنین امکان ارسال و دریافت صوت، تصویر و متنهای با حجم بالا را میسر میسازد.

 

  وایمکس؛ راهکار دوران گذار

پس از تجربه گسترش شبکه EDGE، به دلیل سیاستهای دولت وقت و در ذیل آن سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی برای عرضه مجوز اینترنت پرسرعت موبایل مبتنی بر نسل سوم به یک اپراتور تازه، ایرانسل برای تکمیل سبد سرویس ها و خدمات پهنای باند خود از اسفند ماه سال 1387 ارایه خدمات اینترنت پرسرعت بیسیم مبتنی بر فناوری وایمکس را در دستور کار قرار داد و با دریافت مجوز از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات توانست در هفت استان آذربایجان شرقی، اصفهان، البرز، تهران، خراسان رضوی، خوزستان و فارس سرویس وایمکس را با پهنای باند بین 128 کیلوبیت تا دو مگابیت در ثانیه براساس نوع درخواست مشتری عرضه کند و به نیازهای مختلف متقاضیان اینترنت بی سیم پاسخ دهد.

 

  یک تغییر بزرگ

پس از آن با آغاز دولت یازدهم و تغییر رویکرد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان نهاد مقررات گذار حوزه ارتباطات کشور مبنی بر توسعه ارتباطات باند پهن کشور به ویژه باندپهن موبایل، اقدامات ایرانسل برای دریافت مجوز نسل سوم تلفن همراه آغاز شد و با توسعه و ارتقای همزمان شبکه، در نهایت ایرانسل موفق شد روز سیزدهم مرداد ماه سال 1393 بعنوان اولین اپراتور کشور با پوشش سراسری، موافقتنامه ارتقای پروانه نسل سوم و نسلهای بالاتر را از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دریافت کند و از عصر همان روز طرح پایلوت ورود به نسل سوم در15 نقطه از جمله مراکز دانشگاهی و ساختمانهای دولتی، اجرایی شد.

اجرای موفقیت آمیز پایلوت نسل سوم تلفن همراه از سوی ایرانسل، وزارت ارتباطات را برای ارایه پروانه رسمی ارتقای شبکه به نسلهای بالاتر مجاب کرد و سرانجام پس از دو هفته از اجرای طرح پایلوت، اپراتور دوم پروانه ارتقای شبکه به نسلهای بالاتر را دریافت کرد و توسعه سراسری آن را در دستور کار خود قرار داد. ایرانسل نخستین اپراتور تلفن همراه کشور با پوشش سراسری است که موفق به اخذ پروانه رسمی ارتقا به نسلهای بالاتر شده است.

بر همین اساس هم اکنون استفاده از سرویس های نسل سوم و بالاتر تلفن همراه در شهرهای تهران، تبریز، قم، شیراز، بندرعباس، اصفهان، مرودشت، یزد، دولت آباد، دستگرد، کرمان، اراک، اردبیل، همدان، ایلام، کرمانشاه، خرم آباد، ارومیه، قزوین، رشت، سنندج، زنجان، اسدآباد، آستارا، بندرانزلی، لاهیجان، قروه، سقز، سرعین، ساوه، مشهد و کرج ارایه شده و به سرعت در حال توسعه است.

علامت های H، H+ یا 3G و حتی 4G یا LTE روی نمایشگر تلفن همراه نشان میدهد که مشترک در شبکه اینترنت پهنباند همراه قراردارد. بدین ترتیب، تمامی مشترکان ایرانسل، بدون نیاز به تعویض سیمکارت خود یا پرداخت هر گونه هزینه راهاندازی یا فعالسازی، یا الزام در خرید بستهای خاص، صرفا با حضور در مناطق تحت پوشش و استفاده از گوشی تلفن همراه با قابلیت پشتیانی از نسل سه تلفن همراه، میتوانند از کیفیت متمایز این خدمات بهرهمند شوند.

 

  چرا نسل های بالاتر؟

حالا دیگر سرویس های ارتباطی و باندپهن موبایل به یکی از ابزارهای ضروری اقتصاد و نحوه عملکرد آن تبدیل شده اند و در عین حال ارتباطات موبایلی موجب ایجاد فرصت های شغلی و اقتصادی بی نظیری در کشورهای توسعه یافته و درحال توسعه شده است.

براساس مطالعات صورت گرفته در خصوص ضریب نفوذ باند پهن همراه و رشد اقتصادی، گوشی های موبایل ارتباطات را بهبود می بخشند، روابط اجتماعی را توسعه می دهند و موجب توسعه فعالیت های اقتصادی و تولیدی در بخش هایی همچون کشاورزی، سلامت، آموزش و اقتصاد می شود.

 

  3G از نگاه حاکمیتی

همزمان با توسعه فناوری های ارتباطی به ویژه نسلهای جدید سوم و چهارم تلفن همراه، سرویس های موبایل قابلیت تاثیرگذاری ویژه ای روی اقتصاد دارند و دسترسی عمومی به آن، مزیت هایی عمده ای را برای دولت و حاکمیت کشور به دنبال خواهد داشت.

براساس تحقیقات صورت گرفته از سوی شرکت سیسکو،  توسعه سرویس های دیتا قابلیت تاثیرگذاری روی رشد اقتصاد به همان میزانی که سرویس های صوتی در نسل قبل داشتند، را خواهد داشت.

سیسکو تخمین زده است دو برابر شدن میزان استفاده از دیتای موبایل منجر به افزایش نیم درصدی تولید ناخالص ملی (GDP) کشورها می شود و هر 10 درصد مهاجرت مشترکان از نسل دوم به نسل سوم، پانزده صدم درصد روی GDP تاثیرگذار خواهد بود و در بازارهای توسعه یافته، 10 درصد رشد ضریب نفوذ موبایل منجر به افزایش 4.2 درصدی تولید می شود.

سیسکو اعلام کرده است ترافیک دیتای موبایل در سال 2013 به میزان 81 درصد رشد یافت و در پایان سال 2013 به 1.5 اگزابایت رسید که در پایان هر ماه 820 پتابایت در مقایسه با سال 2012 بیشتر بوده است. همچنین تا پایان سال 2013 برای اولین بار ترافیک ویدئوی موبایل 50 درصد بیشتر شد و بیش از نیم میلیارد از اتصالات موبایلی در سال 2013 اضافه شدند و در این میان گوشی های هوشمند بیش از 21 درصد از دستگاه های موبایلی را تشکیل می دادند.

در همین سال هر اتصال مبتنی بر نسل چهارم تلفن همراه در مقایسه با غیر نسل چهارمیها تا 14.5 برابر بر ترافیک موجود افزود و شواهد حاکی از آن است که برای عقب نماندن از قافله توسعه و رشد ترافیک دیتای موبایل در دنیا و تاثیر شگفت انگیز آن بر تولید ناخالص ملی، مهاجرت به نسل سوم و بالاتر تلفن همراه در کشور اجتناب ناپذیر است.

 

 3G از نگاه مردم

این زیرساخت پیشرفته از طریق ایجاد دسترسی عموم مردم به خدمات باند پهن همراه با کیفیت، امکانات وسیعی همچون دسترسی همگانی به خدمات دولت الکترونیکی، پرداخت و بانکداری همراه، سلامت همراه، آموزش مجازی و نیز خدمات سازمانی بر بستر موبایل را برای بهبود کیفیت خدمت رسانی در راستای رسیدن به جامعه پیشرفته ایرانی ایجاد می کند تا علاوه بر بهبود تجربه زندگی دیجیتال، منجر به رونق بیشتر در بازار کسب و کار شود.

ارایه این خدمات از طریق این بستر نه تنها روشهای ارایه خدمات از سوی دستگاه ها و سازمان ها را تسهیل میکند بلکه دسترسی و دریافت آنها را نیز برای مشترکان بهره مند از سرویس های نوین تسهیل می کند و بازی برد-برد را برای هر دو طرف ارایه کننده و دریافت کننده خدمات فراهم می کند.

  توسعه از نگاه اپراتور

ارایه مجوز توسعه از سوی دولت به اپراتور نیز مزایایی را برای ارایه دهنده سرویس به دنبال خواهد داشت و در کنار باز گذاشتن دست اپراتور برای ارایه خدمات بیشتر به مشترکان و متقاضیان، امکان ورود به عرصه خدمات بیشتر را نیز فراهم می کند و اپراتور می تواند اطلاعات موردنیاز مشترکان را با کفیت بهتری انتقال دهد و امکان ارائه محتواهای صوتی و تصویری متنوع با کیفیت بالا را نیز در اختیار خواهد داشت.

 

  توسعه از نگاه کسب و کارها

توسعه بسترهای خدمت رسانی مزیت های بیشتری را نیز برای مشترکان فراهم می کند و امکان استفاده از گوشی تلفن همراه به عنوان دفتر کار سیار، امکان تبدیل گوشی تلفن همراه به باجه بانکی همراه با قابلیت انجام تمامی عملیات بانکی، امکان عرضه محتواهای متنوع و مورد نیاز مشترکان، امکان توسعه آموزش مجازی در نقاط مختلف کشور بر بستر اینترنت پهن باند و امکان پخش و مشاهده برنامههای تلویزیونی از طریق تلفن همراه باکیفیت فوق العاده فراهم می کند.

 

  200 شهر تحت پوشش 3G ایرانسل

ایرانسل درحال حاضر شهرهای تهران، تبریز، قم، شیراز، بندرعباس، اصفهان، مرودشت، یزد، دولت آباد، دستگرد، کرمان، اراک، اردبیل، همدان، ایلام، کرمانشاه، خرم آباد، ارومیه، قزوین، رشت، سنندج، زنجان، اسدآباد، آستارا، بندرانزلی، لاهیجان، قروه، سقز، سرعین، ساوه، مشهد و کرج را تحت پوشش خدمات نسل سوم و چهارم تلفن همراه قرار داده و به سرعت در حال توسعه پوشش خود است. پس از تجربه توسعه پرشتاب شبکه در نسل 2، 2.5 و 2.75، به گفته مدیرعامل ایرانسل و براساس برنامه ریزی مدون انجام شده، روزانه حدود 30 سایت نسل سوم تلفن همراه وارد شبکه این اپراتور میشود و تعداد شهرهای تحت پوشش خدمات نسل سه ایرانسل هم تا پایان سال جاری به حدود 200 شهر خواهد رسید.

پیش از این تمامی شبکه ایرانسل در سراسر کشور و در نقاط شهری و روستایی تحت پوشش سراسری EDGE قرار داشتند و امکان دسترسی به اینترنت موبایل برای تمامی مشترکان فراهم بود. شبکه EDGE ایرانسل، گسترده ترین شبکه اینترنت همراه کشور را تشکیل داده است.

 

  چه کسانی 3G دارند؟

با ارایه اینترنت همراه با کیفیت و نیز گسترش محدوده تحت پوشش، مشترکان ایرانسل همچون همیشه از خدماتی متفاوت و منحصر به فرد بهره مند خواهند شد.

علامت های H، H+ یا 3G و حتی 4G یا LTE روی نمایشگر تلفن همراه نشان میدهد که مشترک در شبکه اینترنت پهنباند همراه قراردارد و تمامی مشترکان ایرانسل دارنده سیم کارت های دائمی، اعتباری و دیتا بدون الزام به تعویض سیم کارت خود، فعال سازی یا خرید بسته افزایشی، پرداخت هزینه راه اندازی یا فعال سازی یا پرداخت آبونمان، تنها با حضور در مناطق تحت پوشش، با تنظیم گوشی خود می توانند از کیفیت متمامیز خدمات نسل سوم بهره مند شوند.

برای استفاده از شبکه نسل سوم ایرانسل تنها رعایت سه پیش شرط کافی است؛ حضور در منطقه تحت پوشش خدمان نسل سه ایرانسل، استفاده از گوشی تلفن همراه با قابلیت پشتیبانی از نسل سه و اعمال تنظیمات نسل سوم روی گوشی !

 

  3G گوشی خود را دستی یا اتوماتیک تنظیم کنید

برای بهره مندی از خدمات دیتای نسل سوم تلفن همراه روی گوشی هوشمند مشترکان باید به صورت خودکار یا دستی تنظیمات مرتبط با نسل سوم اعمال شود.

برای دریافت تنظیمات خودکار ابتدا با مراجعه به قسمت تنظیمات گوشی باید بررسی شود که تنظیمات مربوط (3G/WCDMA) در تلفن همراه فعال باشد. بعد از فعال سازی قابلیت 3G گوشی از طریق منو، لازم است یک بار برای همیشه و به یکی از روش های تنظیمات خودکار یا دستی، تنظیمات مربوط به نقطه دسترسی (APN) اینترنت روی گوشی مشترک اعمال شود.

لازم به ذکر است که تمام گوشیهایی که تنظیمات GPRS روی آنها انجام شده است، درصورت پشتیبانی از 3G، قابلیت کارکرد در این شبکه را دارا هستند و نیازی به انجام مجدد تنظیمات نیست.

 

  تنظیمات خودکار

برای دریافت تنظیمات به صورت خودکار می توان کد دستوری #6*3*130* را شماره گیری کرد و پس از آن ظرف چند لحظه، تنظیمات ارسال می شود و کافی است مطابق دستورالعمل ارسالی، این فایل تنظیمات خودکار روی گوشی مشترک نصب شود.

 

  تنظیمات دستی

بیشتر گوشیهای استاندارد موجود در بازار ایران بدون نیاز به انجام تنظیمات دستی قابلیت اتصال به شبکه اینترنت همراه ایرانسل را دارند اما درصورتی که تلفن همراه مشترک به صورت خودکار به شبکه اینترنت متصل نشد، لازم است تنظیمات به صورت دستی انجام شود.

در این صورت باید در بخش Connection Name عبارت « Irancellinternet» و در بخش APN کلمه «mtnirancell» درج شود تا تنظیمات مورد نظر برای دسترسی به نسل سوم اعمال شود.

چنانچه گوشی مشترکان از جمله مدل های قدیمی تر دستگاه های تلفن همراه باشد و با تنظیمات گفته شده در بالا فعال نشود یا به درستی عمل نکند، می توان از تنظیمات WAP زیر استفاده کرد و در غیر این صورت باید تنظیمات WAP را از گوشی پاک کرد.

برای استفاده از این تنظیمات باید در قسمت Connection Name عبارت «Irancellinternet»، در قسمت Bearer عبارت « GSMGPRS/GPRS»، در قسمت APN عبارت «mtnirancell» در قسمت Home Page آدرس http://vitrin.irancell.ir، در قسمت WAP 1.0 Proxy آدرس 10.131.26.138، در قسمت Port عدد 9201، در قسمت Service عبارت COWSP، در قسمت WAP 2.0 Proxy آدرس 10.131.26.138، در قسمت پورت عدد 8080 و در قسمت Service کلمه HTTP را وارد کرد.

 

  تعرفه 3G ایرانسل

استفاده از خدمات نسل سوم تلفن همراه ایرانسل درحال حاضر بدون تغییر تعرفه های قبلی و با همان تعرفه های اینترنت همراه روی شبکه نسل دوم قابل استفاده است و مشترک در زمان استفاده از خدمات دیتای نسل دو و هفتاد و پنج یا سه همراه اول، هزینه مضاعفی پرداخت نمیکند. بسته های دیتا و بسته های ترکیبی ایرانسل هم در هر دو نسل از شبکه این اپراتور قابل استفاده هستند. ایرانسل پس از ارتقای شبکه اش به نسلهای بالاتر، بستههای افزایشی حجیم تر و تعرفههای مقرون به صرفهتری را که در هر دو شبکه نسل دوم و نسل سوم قابل استفاده هستند، در اختیار مشترکان قرار داده است. درحال حاضر تعرفه مصرف آزاد خدمات اینترنت همراه با هزینه تنها یک ریال در ساعات کم ترافیک اینترنت همراه به مشترکان ایرانسل عرضه میشود که بهای این سرویس، شنبه تا چهارشنبه از 2 بامداد الی 8 صبح و در تمامی ساعات پنجشنبهها و جمعهها، برای تمامی مشترکین ایرانسل تنها یک ریال برای هر کیلوبایت میباشد. تعرفه هر کیلوبایت اینترنت از شنبه تا چهارشنبه از ساعت 8 صبح تا 1:59 دقیقه روز بعد برای سیم کارت های دائمی و اعتبار پنج ریال و برای سیم کارت های دیتا سه ریال به ازای هر کیلوبایت دیتای مصرفی خواهد بود.

 

  شارژ ویژه اینترنت همراه

مشترکان اعتباری ایرانسل برای استفاده از شارژ ویژه اینترنت همراه میتوانند با خرید کارت شارژ و شماره گیری کد #رمز شارژ*145* از شارژ ویژه حساب اینترنت همراه، از تخفیف ویژه بهرهمند شوند.

در این طرح بسته یک روزه با حجم 150 مگابایت به قیمت 10 هزار ریال، بسته سه روزه با حجم 250 مگابایت به قیمت 20 هزار ریال، بسته 10 روزه با حجم 600 مگابایت به قیمت 50 هزار ریال، بسته 30 روزه با حجم دو گیگابایت به قیمت 100 هزار ریال و بسته 30 روزه با حجم 4.5 گیگابایت به قیمت 200 هزار ریال به مشترکان عرضه می شود.

 

  بسته های اینترنت همراه

مشترکان دائمی و اعتباری ایرانسل همچنین می توانند از بسته های ویژه سرویس اینترنت همراه نیز بهره بمند شوند که علاوه بر تعرفه های قبلی برای استفاده از اینترنت همراه در شبکه نسل 2.75، بسته های مقرون به صرفه و با ترافیک بیشتری نیز در اختیار مشترکان قرار داده شده است. جزئیات این بسته ها به همراه کدهای دستوری فعال سازی آن در جدول فوق آمده است. این مقرون به صرفه ترین روش استفاده از بستر دیتای همراه ایرانسل است.

 

  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.