امنیت

رسانه‌های اجتماعی

October 10, 2014
16:49 جمعه، 18ام مهرماه 1393
کد خبر: 64785

افراط‌گرایی آنلاین؛ نگرانی اتحادیه اروپا و شبکه‌های اجتماعی

مسئولان شرکت‌های بزرگ اینترنتی و مقام‌های رسمی کشورهای اروپایی افراط‌گرایی آنلاین و راه‌های مقابله با آن را بررسی می‌کنند.
 
به نقل از بی.بی.سی،‌ نمایندگانی از شرکت‌هایی چون گوگل٬ فیسبوک٬ توییتر و مایکروسافت امروز (پنج‌شنبه) به منظور همکاری بیشتر در این زمینه با اتحادیه اروپا در لوکزامبورگ حضور خواهند داشت.
 
نگرانی فزاینده دولت‌های اروپایی در خصوص استفاده از شبکه‌های اجتماعی توسط گروه‌های افراطی برای جذب نیرو از دلایل برگزاری این نشست است.
 
جزییات بیشتر درباره نشست در آستانه برگزاری آن توسط اتحادیه اروپا منتشر می‌شود.
 
وزیران ۲۸ کشور و اعضای پارلمان اتحادیه اروپا از سوی این اتحادیه در این نشست شرکت خواهند کرد.
 
کمیسیون اروپا اعلام کرده است: تمایل زیادی از سوی اتحادیه اروپا و وزیران کشورهای اروپایی برای ارتقای روابط با شرکت‌های بزرگ صنعت اینترنت در خصوص نگرانی‌های مشترک مرتبط با افراطگرایی آنلاین وجود دارد.
 
طبق اعلام این کمیسیون، در این نشست مشخصا موارد زیر بررسی می‌شود:
 
– چالش‌های موجود در خصوص استفاده تروریست‌ها از اینترنت و پیدا کردن راهکار‌های مناسب برای مقابله با فعالیت‌های اینترنتی آنها
 
– چالش‌های امنیت اینترنتی با همکاری گسترده‌تر با شرکت‌های بزرگ صنعت اینترنت
 
– ایجاد شرایط مناسب برای اعتمادسازی و شفافیت بیشتر
 
این دومین بار از ماه ژوئیه است که از شرکت‌های بزرگ خواسته شده در نشستی مشترک با اتحادیه اروپا حضور یابند.
 
با این حال غیبت شرکتی مانند اسک.اف‌ام (Ask.fm) که به طور گسترده برای جذب نیرو از سوی افراطگرایان استفاده می‌شود٬ در این نشست قابل توجه است. ایلیا و مارک تربین٬ دو برادر اهل لتونی مالکان این شرکت بودند که در ماه اوت آن را به شرکتی آمریکایی فروختند. مالکان جدید این شرکت به بی‌بی‌سی گفته‌اند که به این نشست دعوت نشده‌اند.
 
جیمز بروکنشایر٬ وزیر امنیت انگلیس که به عنوان نماینده این کشور در این نشست حضور دارد به بی‌بی‌سی گفت: ما وجود تروریسم در اینترنت و تبلیغ افراط‌گرایی را که افراد آسیب پذیر را تحت تاثیر قرار می‌دهد٬ تحمل نمی‌کنیم.
 
واحد مقابله با تروریسم اینترنتی که در سال ۲۰۱۰ آغاز به کار کرده است تاکنون بیش از ۴۹ هزار موردی که در راستای "تشویق به تروریسم و ترویج آن" بوده را حذف کرده که ۳۰ هزار مورد آن از دسامبر سال گذشته حذف شده اند اما همچنان نگرانی فزاینده‌ای در خصوص استفاده گروه‌های افراطی از شبکه‌های اجتماعی وجود دارد که مستقیما از آنها به عنوان ابزار جذب نیرو به کار گرفته می‌شود. با این حال این نگرانی نیز وجود دارد که کنترل شدید شبکه‌های اجتماعی٬ مبارزه با تروریسم را با مانع مواجه کند.
 
جیمز گمبل٬ مشاور امنیتی می‌گوید: آنها هر چه بیشتر مخفیانه فعالیت کنند٬ به دست آوردن اطلاعات از آنها دشوارتر می‌شود.
 
او که پیشتر رئیس اداره مبارزه با تروریسم در ایرلند شمالی بوده٬ می‌افزاید: همیشه این خطر وجود دارد که با جلوگیری از ابراز عقیده کسانی که مخالف شما هستند٬ به افزایش افراط‌گرایی و بنیادگرایی کمک کنید.
 
تخمین زده می‌شود که تاکنون بیش از ۵۰۰ شهروند انگلیسی برای جنگیدن در عراق و سوریه جذب گرو‌های افراطی شده‌اند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.