تبلت

تلفن همراه

گوشی

November 16, 2014
19:43 یکشنبه، 25ام آبانماه 1393
کد خبر: 65448

مورد انتظارترین گجت های سال 2015

سال 2015 اگرچه از لحاظ بهبود قطعات سخت‌افزاری سالی پربار خواهد بود، اما پیش‌بینی شده که اسمارت‌فون‌ها از لحاظ نرم‌افزاری و طراحی ظاهری نیز با تغییرات عمده‌ای نسبت به سال قبل روبرو شوند.
 
موج جدید اسمارت فون‌های سال 2015 وعده ارائه سرعتی بالاتر، طراحی دل‌نشین‌تر، ثبت تصویر بهینه‌تر و باتری با عمر بیشتر را به طرفداران برند خود داده‌اند.
 
Smartphone class 2014, get ready for graduation! And don't forget to step back to make way for the freshmen of smartphone, tablet, and wearables class of 2015
 
سال آینده همچنین آغاز کوچ اندروید به اپلیکیشن‌های 64 بیتی است و کوالکام، بزرگ‌ترین تولیدکننده چیپست‌های دستگاه‌های اندرویدی نیز نوید معرفی انواع پردازنده‌های 64 بیتی برای بالارده‌ها و پایین‌رده‌های بازار را داده است. 
 
در این سال اسنپ دراگون 810 با سرعت کلاک بالاتر، عملکردی سریع‌تر، پشتیبانی از رم LPDDR4 و پردازنده آدرنو 430 در تعداد بسیاری از پرچمداران بازار تعبیه خواهد شد. چیپ جدید حتی دوربین‌های پیشرفته را نیز با پشتیبانی از HEVC و کدک های h.265 پشت سر خواهد گذاشت.
 
سال 2014 در بهینه‌سازی مصرف انرژی و عمر بالاتر دستگاه‌ها نیز موفقیت‌های چشمگیری به ثبت رسید. در این سال اسمارت فون هایی به بازار آمدند که تا دو روز بدون شارژ به فعالیت عادی خود ادامه می‌دهند و معرفی قابلیتی به نام UPSM نیز تأثیر شگرفی در حداکثر بهره‌مندی از انرژی ذخیره شده در اسمارت فون ها گذاشت. پیشبینی شده که قابلیت‌های اینچنینی در سال 2015 و با توجه به ورود صفحه‌نمایش‌‌های پرمصرفی چون QHD همچنان مسیر نوآوری را بپیماید.
 
اما این‌ها تنها موارد کمی از گمانه‌زنی‌های موجود برای سال 2015 است و هنوز نمی‌توان به قطع در مورد تکنولوژی‌های جدید که نیاز آن‌ها روز به روز بیشتر احساس می‌شود، گفتگوی دقیقی داشت. اگر موافق باشید با هم نگاهی می‌اندازیم به گجت‌هایی که طرفدارانشان برای ورود آن‌ها در سال 2015، دل در دل ندارند!
 
 
وان پلاس وان 2
زمان احتمالی معرفی: آوریل 2015
 
وان پلاس وان 1 در اوایل سال 2014 معرفی شد و نمایشی بود از یک اتفاق غیرممکن! اینکه بتوان قابلیت‌ها و سخت افزارهای یک پرچمدار را در یک اسمارت فون با قیمتی معادل یک گوشی میان‌رده قرار داد. 
 
 
 
اما نوع فروش نشان می‌داد که این شرکت بیش از آنکه به دنبال خریداران بسیار باشد، در پی ایجاد یک شور و اشتیاق در مورد پرچمدار جدیدش است. فروش محدود این گوشی (معمولا با دعوت نامه) علاوه بر معرفی نوع خاصی از عرضه کالا در بازار، سبب ناراحتی تعدادی از مشتریان این شرکت نیز شد.
 
این کمپانی اخیرا پیش فروش این اسمارت فون را آغاز و اعلام کرده که در مجموع 500 هزار دستگاه از آن را فروخته است. وان پلاس می‌خواهد تا پایان سال 2014 به هدف یک میلیون فروش دست پیدا کند.
 
اما حالا شایعاتی به گوش می‌رسد که وان پلاس نسل جدیدی از پرچمدارش را برای سال جدید با صفحه نمایشی کوچک‌تر (احتمالا 5.2 اینچی) تولید خواهد کرد. نسل جدید نیز باید دارای قیمتی پایین‌تر از دیگر پرچمداران مشهور سال 2015 باشد.
 
 
موتو اکس (ادیشن 2015)
زمان احتمالی معرفی: سپتامبر 2015
 
تولید موتو اکس توسط موتورولا در سال 2013 فصل جدیدی را برای این شرکت، تحت لوای کمپانی بزرگ گوگل رقم زد. موتو اکس اگرچه از لحاظ تکنیکی دارای قابلیت‌های منحصر به فردی نبود، ویژگی‌هایی چون انتخاب دلخواه رنگ و حتی جنس کاور پشتی اسمارت فون توجه قشری از بازار را به سمت خود جلب کرد. 
 
 
در سال 2014 دو اتفاق جدید برای این شرکت رخ داد. موتورولا و گوگل با توجه به تجربیات طراحی ورژن نخست، قطعات سخت افزاری ورژن 2014 را با حفظ قابلیت‌های جالب نرم افزاری، ارتقایی جدی دادند و از سوی دیگر لنوو موتورولا را خرید!
 
لنوو تا پیش از خرید موتورولا به رتبه چهارم فروشندگان اسمارت فون دنیا رسیده بود و تکمیل خرید موتورولا آن را به جایگاه سومی جدول پرفروش‌ها رساند؛ رتبه ای که با افتخار در اختیار شیائومی قرار داشت.
 
مدیر لنوو اعلام کرده که برند موتورولا را حفظ می‌کند و بنا به نیاز و شرایط بازارهای دنیا از برند خود یا برندهای موتورولا استفاده خواهد کرد. بعید به نظر می‌رسد حداقل در سال‌های نخست، موتورولا تأثیر چشمگیری از لنوو دریافت کند اما دیدن تغییرات موتو اکس (ادیشن 2015) در نوع خود جالب خواهد بود.
 
 
مایکروسافت لومیا 2020 (نسل بعدی لومیا 1020)
زمان احتمالی معرفی: بهار سال 2015
 
حتی اگر مدیران مایکروسافت و نوکیا نیز وعده تولید جانشینی برای لومیا 1020 را داده باشند (که نداده‌اند!) از زمان معرفی این اسمارت فون به قدری گذشته که مایکروسافت حالا باید به فکر طراحی نسل جدیدی برای آن باشد.
 
 
مایکروسافت چند ماه پیش فرآیند خرید نوکیا را تکمیل کرد و پس از مدت کوتاهی یکی از مشهورترین برندهای دنیای تکنولوژی یعنی "نوکیا" را حذف و "مایکروسافت" را جانشین آن کرد.
 
سیاست‌های نوکیا را حالا مایکروسافت تعیین می‌کند و اگرچه این شرکت اخیرا بیشترین توجه اش را بر اسمارت فون های میان‌رده و پایین‌رده قرار داده، بالاخره وقت آن رسیده که مایکروسافت گوشه چشمی نیز به بخش بالارده داشته باشد.
 
لومیا 2020 با تکنولوژی پیشرفته Pure View از جمله اسمارت فون هایی است که انتظار معرفی آن در سال 2015 می‌رود. شایعه شده که این اسمارت فون مجهز به رزولوشنی 2K و آخرین چیپست اسنپ دراگون خواهد بود.
 
مایکروسافت در عین حال آپدیت بسیار بزرگی برای ویندوز فون 8.1 کنونی در دست تولید دارد و چه بهتر که آن را بر روی قدرتمندترین گجت ویندوزفونی بازار قرار دهد.
 
 
آمازون کیندل فایر (ادیشن 2015)
زمان احتمالی معرفی: اواخر سپتامبر 2015
 
خط تبلت‌های کیندل فایر آمازون توانسته با عملکردی بسیار خوب به رقیبی برای تبلت‌های اندرویدی سامسونگ مبتنی بر اندروید بدل شود. اما با ابهامی که هر روز برای آینده تبلت‌ها در بازار احساس می‌شود، سخت می‌توان پیشبینی دقیقی از سرنوشت نسل جدید تبلت‌های کیندل فایر در سال 2015 داشت.
 
 
شایعات نشان از تصمیم آمازون جهت به کارگیری یک صفحه نمایش بزرگ‌تر در نسل بعدی این تبلت دارد. بنابراین تعجب برانگیز نخواهد بود اگر با یک مدل 12 اینچی در سال 2015 روبرو شویم. علاوه بر سخت افزار عالی، قیمت مناسب و البته سیستم نرم افزاری خوب نیز در مورد این تبلت مورد انتظار است.
 
 
موتورولا موتو جی (ادیشن 2015)
زمان احتمالی معرفی: سپتامبر سال 2015
 
موتو جی کار خود را در سال 2013 و با تکانی به بازار اسمارت‌فون‌های میان‌رده آغاز کرد. امسال نیز موتورولا تمرکز جدی اش را بر روی تناسب قابل قبول قیمت و امکانات در ادیشن 2014 موتو جی قرار داد. 
 
 
با این وجود شرایط در حال تغییر است و اسنپ دراگون 400 که در مدل‌های 2013 و 2014 به کار برده شده بود، کم‌کم از رده خارج می‌شود. به همین دلیل امکان حضور یک 64 بیتی اسنپ دراگون 410 در ادیشن 2015 موتو جی دور از انتظار نیست. مضاف بر اینکه عدم وجود صفحه نمایشی خوب با عمر باتری بالا و دوربینی بهینه‌تر نیز تعجب آور خواهد بود.
 
 
مایکروسافت سرفیس پرو 4
زمان احتمالی معرفی: ماه می 2015
 
نخستین سرفیس‌های مایکروسافت نتوانستند انتظار بسیاری را در بازار برآورده کنند، اما سرنوشت سرفیس پرو 3 متفاوت بود و مشخص شد که اگر مایکروسافت تا مدتی در بازار مقاومت کند، بخش تبلت‌های خود را از حالت ضرردهی به حالت سودهی تبدیل خواهد کرد. بنابراین بدون شک در سال 2015 شاهد رخ‌نمایی سرفیس پرو 4 خواهیم بود.
 
 
مایکروسافت در سرفیس پرو 3 نمایشی بسیار خوب از استفاده از لوازم جانبی و در عین حال قدرت و انعطاف یک تبلت به اجرا گذاشت و چنین مسیری در سرفیس پرو 4 نیز ادامه پیدا می‌کند. ولی مهم‌ترین انتظاری که بازار از مایکروسافت خواهد داشت استفاده از چیپ‌های 20 نانومتری براودول اینتل است تا عمر باتری و عملکرد آن را بهبود بخشد.
 
خط تبلیغ مایکروسافت برای سرفیس پرو 3 همواره تأکید بر ظرفیت جانشین‌سازی سرفیس به جای لپ‌تاپ‌ها داشته و اگر جانب انصاف را گرفته باشیم، مایکروسافت در این مسیر موفق عمل کرده است.
 
 
سونی اکسپریا Z4
زمان احتمالی معرفی: اواخر فوریه 2015
 
سیاست "هر 6 ماه یک پرچمدار" کمپانی سونی در حال رنگ‌باختن است و اگر شایعات صحیح باشد پرچمدار بعدی سونی پس از تولید تا یک سال در بازار باقی می‌ماند. 
 
 
 
حضور یک ساله پرچمدار بعدی سونی مستلزم تعبیه و درنظرگرفتن بهترین قطعات بازار برای اکسپریا Z4 است. شنیده شده که Z4 سونی دارای یک صفحه نمایش 5.5 اینچی با رزولوشن QHD و احتمالا پردازنده اسنپ دراگون 64 بیتی 810 خواهد بود.
 
یکی از عمده دلایل محبوبیت اسمارت‌فون‌های سونی عمر باتری خارق العاده آن‌هاست که وجود یک رزولوشن QHD می‌تواند تأثیر بسیاری در کاهش عمر باتری داشته باشد. راه حل سونی برای رفع این مشکل شنیدنی خواهد بود.
 
 
شیائومی Mi5
زمان احتمالی معرفی: جولای 2015
 
غریب‌ترین حکایت این لیست شاید متعلق به همین شرکت چینی باشد. شیائومی را بدون لحظه ای درنگ می‌توان ستاره بازارهای اسمارت فون در سال 2015 معرفی کرد. این شرکت چهارساله چینی به چنان رشدی در میزان فروش اسمارت فون دست یافته که در همین زمان کوتاه به رتبه چهارم پرفروش‌ترین کمپانی‌های تولیدکننده اسمارت فون دست پیدا کرده است. (رتبه سوم تا پیش از ادغام لنوو و موتورولا در اختیار شیائومی بود.)
 
 
جالب است که این شرکت حتی فروش خود را در آمریکا، اروپا و حتی قسمت اعظمی از آسیا آغاز نکرده و تمامی فروش 17 میلیون عددی آن در چین و کشورهای حاشیه آن بوده است.
 
البته که این آغاز راه است و این شرکت نوظهور چینی در سال جدید به بازارهای اروپایی و احتمالا آمریکایی وارد می‌شود تا کابوس سامسونگ بیش از گذشته پر رنگ‌تر شود. سامسونگ را بزرگ‌ترین بازنده شیائومی در بازارهای چین می‌نامند و آمارها نیز تأییدکننده این واقعیت هستند.
 
پرچمدار کنونی شیائومی Mi4 با قطعاتی بی‌نظیر با نصف قیمت دیگر پرچمداران بازار به فروش می‌رسد. Mi5 نیز به نظر راه موفق Mi4 را ادامه خواهد داد. ساده انگارانه نیست که اگر پیشبینی کنیم شیائومی با همین Mi4 کنونی نیز توان رقابت با پرچمداران سال 2015 را خواهد داشت!
 
 
ال‌جی جی 4
زمان احتمالی معرفی: می 2015
 
ال‌جی جی 4 ممکن است نخستین پرچمدار مجهز به چیپ‌های تولیدی خود این شرکت موسوم به Nuclun باشد. ولی به گفته مسئولین این کمپانی کره‌ای، استفاده از چیپ‌های نوکلون تنها برای ایجاد انعطاف بیشتر است و چیپست های اسنپ دراگون اولویت کاری ال‌جی است. 
 
 
بر اساس بعضی شنیده‌ها، جی 4 دارای صفحه نمایش 5.5 اینچی QHD بهینه‌تری نسبت به جی 3 خواهد بود. ال‌جی همچنین به تازگی ماژول دوربینی را برای اسمارت‌فون‌ها معرفی کرده که علاوه بر افزایش رزولوشن به 20.7 مگاپیکسل، قابلیت‌های فنی چون لرزشگیر تصویر لیزری را نیز تصحیح کرده. در ضمن قاعدتا قیمت رقابتی ال‌جی برای پرچمدار بعدی باید ادامه داشته باشد.
 
 
اچ‌تی‌سی وان (ام 9)
زمان احتمالی معرفی: اوایل مارس 2015
 
اچ‌تی‌سی وان ام 8 را عده کثیری از اهالی بازار زیباترین اسمارت فون اندرویدی طراحی شده تاکنون می‌دانند و حتی کار به جایی رسیده که یکی از مدیران شیائومی طراحی اپل آیفون 6 را الهام گرفته از ام 8 اچ‌تی‌سی می‌داند. 
 
 
در کنار زیبایی ظاهری، چینش و انتخاب دوربین‌های عقب این اسمارت فون نتوانست توجهی را برانگیزد تا تحلیلگران آن را تنها یک ویژگی تبلیغاتی بنامند. اما شواهدی وجود دارد که اچ‌تی‌سی از این موضوع درس گرفته و در وان ام 9 شاهد دوربینی قدرتمندتر و واقعی‌تر خواهیم بود.
 
ام 9 می‌تواند خیزش دوباره این شرکت تایوانی از حال نزار فعلی خود باشد. در این مسیر رابط کاربری محبوب Sense عصای دست اچ‌تی‌سی است.
 
 
اپل آیپد پرو (مدل 12 اینچی)
زمان احتمالی معرفی: بهار 2015
 
گزارشات متوالی نشان از درنظرگرفتن یک آیپد پرو 12.2 اینچی توسط اپل دارد. پیش‌تر گمان می‌رفت که این آیپد در اواخر سال 2014 معرفی شود، ولی شرایط نه چندان مناسب شرکای اپل برای تأمین قطعات مورد نیاز و همچنین تمرکز خود اپل بر روی آیپد ایر جدید، در نهایت معرفی آن را به سال 2015 موکول کرد.
 
 
گفته شده که همزمان با معرفی این تبلت، آیپد مینی 7.9 اینچی به کار خود پایان خواهد داد. بعید نیست با توجه به بزرگی صفحه نمایش و بهره‌وری بالای این تبلت، اپل سیستم عامل iOS برای آیپد را با قابلیت‌هایی چون مولتی ویندوز – مولتی تسکینگ آپدیت کند.
 
 
سامسونگ گلکسی S6
زمان احتمالی معرفی: اوایل مارس 2015
 
سامسونگ که روزگاری سود بسیار بالای آن، زبانزد رقبایش بود و به نظر فرمول مشهورش به خوبی عمل می‌کرد، در سه ماهه‌های اخیر حال و روز چندان مساعدی ندارد و کاهش سود 60 درصدی‌اش نسبت به سال گذشته باعث ایجاد شک و تردیدهایی در استراتژی کنونی این غول دنیای تکنولوژی شده است. 
 
 
با این شرایط، سامسونگ قبل از آنکه دیر شود دست به کار شده و رسما اعلام کرده که در سیاست‌های خود تجدیدنظر جدی خواهد کرد. این شرکت سال آینده گلکسی S6 را معرفی می‌کند و شنیده شده که سامسونگ تحت پروژه ای با نام رمز Project Zero تعریف جدیدی از طراحی پرچمداران اش ارائه می‌کند.
 
سام‌موبایل، وبسایت نزدیک به سامسونگ از وجود رزولوشن QHD، اسنپ دراگون 810، رم سه گیگابایت و دوربین 16 یا 21 مگاپیکسلی در گلکسی S6 سخن به میان آورده و از سوی دیگر بعضی از آنالیزورهای بازار نیز سیاست استفاده از صفحه نمایش‌های انحنادار را که با نوت Edge آغاز شد، در پرچمدار بعدی سامسونگ ادامه‌دار دانسته‌اند.
 
سامسونگ در هنگام معرفی گلکسی S5 با انتقادهایی جدی در طراحی تکراری آن دست و پنجه نرم کرد و تغییر طراحی پرچمدار بعدی واضح به نظر می‌رسد.
 
 
سامسونگ گلگسی نوت 5
زمان احتمالی معرفی: اوایل سپتامبر 2015
 
در حالی که زمان چندان زیادی از معرفی گلکسی نوت 4 نمی‌گذرد، همین حالا شایعاتی از گلکسی نوت 5 شنیده می‌شود. مهم‌ترین و جدیدترین شایعه ای که در اینترنت دیده شده، استفاده از یک صفحه نمایش 5.9 اینچی با رزولوشن خیره‌کننده 4K در فبلت آینده سامسونگ است. اما شایعات اولیه دارای ارزش کمتری هستند و ممکن است در آینده این سیاست‌ها تغییر کند.
 
 
چیپ 64 بیتی جدید، S Pen بهینه‌شده و همچنین تمرکز هر چه بیشتر بر روی افزایش قابلیت‌های مولتی تسکینگ مواردی هستند که از همین حالا با درصد کمی خطا برای گلکسی نوت 5 قابل پیشبینی اند.
 
 
اپل واچ
زمان احتمالی معرفی: بهار سال 2015
 
پس از گذشت دو ماه از معرفی ساعت هوشمند اپل واچ، شایعات پیرامون آن به خصوص قیمت این گجت تمام‌‌نشدنی است. تیم کوک، اپل واچ را شخصی‌ترین گجت کمپانی اپل می‌داند و در کنار اصرار بر جنبه‌های فشن اپل واچ، روی قابلیت‌های ویژه آن در حفظ سلامت و تناسب بدن نیز تأکید بسیاری داشته است. 
 
 
گفته شده که کمترین قیمت این محصول 350 دلار است و ممکن است در گران‌ترین مدل به 5 هزار دلار برسد. اوایل سال 2015 همه چیز پیرامون این اسمارت واچ پر سر و صدا به سرانجام خواهد رسید.
 
 
آیفون 6s و 6s پلاس
زمان احتمالی معرفی: اواسط سپتامبر 2015
 
آیفون 6 و 6 پلاس از رکوردشکنان فروش در سال 2014 هستند که به واسطه طراحی زیبا، پریمیوم، سیستم نرم افزاری قدرتمند، استفاده آسان و در عین حال عملکرد بالا سود به شدت هنگفتی را نصیب اپل کرده است. 
 
 
اما سال 2015 برای آیفون 6 و 6 پلاس چگونه خواهد بود؟ آیفون‌های 6 جدید احتمالا با نام‌های 6s و 6s پلاس معرفی می‌شوند و انتظار است که در عملکرد پردازنده، دوربین و مگاپیکسل تغییراتی مهم را شاهد باشیم. از ما نشنیده بگیرید اما اپل شاید آیفون 6s پلاس 2015 را به دلایلی (!) مقاوم‌تر از نسل نخست تولید کند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.