رگولاتوری

لبه تکنولوژی

December 13, 2014
17:08 شنبه، 22ام آذرماه 1393
کد خبر: 65842

تصویر جهان در حوزه ICT در سال ۲۰۲۰

چشم‌انداز مشترک جهانی برای توسعه ICT در سال ۲۰۲۰" در قالب قطعنامه در اجلاس نمایندگان مختار ۲۰۱۴ (pp-۱۴) به تصویب رسید.
 
به گزارش روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، این چشم‌انداز با رویکرد حفظ دستاوردهای کنونی و تلاش بیشتر در راستای ارتقای حوزه ICT و از یک سو براساس اهداف و تعهدات اتحادیه بین‌المللی ارتباطات دور (ITU) و کشورهای عضو و از سوی دیگر اهداف اجلاس جهانی جامعه اطلاعاتی (wsis) در این زمینه تدوین شده است.
 
براساس این گزارش چشم‌انداز سال ۲۰۲۰ در قالب ۴ هدف استراتژیک رشد و توسعه، شمولیت، تداوم‌پذیری و نوآوری و مشارکت پیش‌بینی شده است که در بخش رشد و توسعه – توانمندسازی و ترغیب دسترسی به ارتباطات و بهره‌برداری روزافزون از آن – سه هدف‌گذاری جهانی تدوین شده است که براساس آن تا سال ۲۰۲۰ می‌بایست ۵۵ درصد از خانوارها به اینترنت دسترسی داشته باشند،۶۰ درصد از افراد از اینترنت استفاده کنند و تهیه و بهره‌برداری از ارتباطات حوزه ICT بیش از ۴۰ درصد ارزانتر و مقرون به صرفه‌تر باشد.
 
در بخش شمولیت- کاهش شکاف‌های دیجیتالی و فراهم‌نمودن امکان بهره‌برداری از پهن باند برای عموم- با تفکیک کشورهای در حال توسعه و کمتر توسعه یافته پیش‌بینی شده است در کشورهای در حال توسعه می‌بایست تا سال ۲۰۲۰، ۵۰ درصد از خانوارها به اینترنت دسترسی داشته و ۵۰ درصد از افراد از اینترنت استفاده کنند. در حالیکه در کشورهای کمتر توسعه یافته ۱۵ درصد از خانوارها باید به اینترنت دسترسی داشته و ۲۰ درصد از افراد از اینترنت استفاده کنند و فاصله و شکاف بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه می‌بایست به میزان ۴۰ درصد تا سال ۲۰۲۰ کاهش یابد.
 
براساس این قطعنامه در بخش فراهم‌نمودن امکان بهره‌برداری از پهن باند برای عموم، هزینه سرویسهای پهن باند   می‌بایست تا سال ۲۰۲۰ بیشتر از ۵ درصد متوسط درآمد ماهیانه در کشورهای در حال توسعه را در برنگیرد و در قالب هدفگذاری جهانی، ۹۰ درصد از خانوار‌های روستائی تحت پوشش سرویسهای پهن باند قرار گیرند.
 
همچنین در این بخش پیش‌بینی شده است تا سال ۲۰۲۰، برابری جنسیتی در میان کاربران اینترنتی حاصل شده و توانمندسازی محیط و ایجاد قابلیت اطمینان از ارتباطات حوزه ICT می‌بایست برای اشخاص ناتوان و معلول فراهم شود.
 
براساس این گزارش در بخش تداوم‌پذیری- مدیریت چالشهای ناشی از توسعه ارتباطات ICT- تا سال ۲۰۲۰ می‌بایست آمادگی برای امنیت سایبری به میزان ۴۰ درصد بهبود یافته و حجم زباله‌های الکترونیکی زائد به میزان ۵۰ درصد کاهش یابد. همچنین انتشار گازهای گلخانه‌ای تولید شده بواسطه ایجاد بخش ارتباطات حوزه ICTتا ۳۰ درصد به ازای هر دستگاه یا وسیله کاهش پیدا کند.
 
در قطعنامه اجلاس نمایندگان مختار ۲۰۱۴، ایجاد محیط ICT برای نوآوری و مشارکت موثر سهامداران در محیط ارتباطات حوزه ICT از موضوعاتی است که بعنوان هدفگذاری در بخش نوآوری و مشارکت- راهبری، بهبود بخشی و تطبیق با تغییرات محیط ارتباطات ICT- پیش‌بینی شده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.