مهارت استفاده از گوشی هوشمند شکل مغز را تغییر میدهد
هر یک از اعضای بدن، از نوک انگشتان پا گرفته تا زبان و دندانها یک بخش ویژه از مغز را به خود اختصاص دادهاند تا اطلاعات مربوط به آنها به صورت مجزا پردازش شود و البته این اعضا به کمک بخش کورتکس در مغز احساس را درک میکنند.
این بخشها انعطافپذیر هستند و میتوانند تغییر کنند. به عنوان مثال، برای شخصی که نوازنده ساز ویلون است، بخشی از مغز باعث میشود انگشتان فرد با مهارت بیشتر روی آلت موسیقی به حرکت دربیایند بزرگتر از همان بخش در دیگر افراد است.
"آرکو گاوش" از محققان "موسسه علوم محاسباتی اعصاب" وابسته به دانشگاه زوریخ از مدتی قبل تصمیم گرفت مهارت انگشتان دست صاحبان گوشی هوشمند و تاثیرات آن بر مغز را بررسی کند و هماکنون در پایان این بررسیها دریافته است شکلپذیری روزبهروز مغز انسان میتواند برحسب میزان استفاده از گوشی هوشمند دنبال شود.
این دانشمند توضیح داده است، از آنجایی که ابزارها و دستگاههای دیجیتالی به منبع فناناپذیر دادهای برای تغییر عادات مردم تبدیل شدهاند، گوشی هوشمند را میتوان یکی از موثرترین ابزارها در تغییر فعالیتهای مغز دانست.
گاوش گفت: «گوشیهای هوشمند فرصتی را در اختیار ما قرار میدهند تا دریابیم که یک زندگی عادلی چگونه میتواند شکل مغز را برای انسانهای معمولی تغییر دهد».
این بررسیها هماکنون با همکاری محققان دانشگاه Fribourg دنبال میشود و قرار است که در ادامه ارتباط میان بخش کورتکس مغز و مهارت انگشتان کاربر برای استفاده از نمایشگر لمسی گوشیهای هوشمند مشخص شود.