اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

December 28, 2014
10:10 یکشنبه، 7ام دیماه 1393
کد خبر: 66130

زیرساخت‌های فرسوده عامل قطعی اینترنت

معاون یک شرکت اینترنتی با اشاره به این‌که استاندارد کیفیت اینترنت در ایران تفاوت چندانی با اینترنت در سایر کشورها ندارد، گفت: برخی مشکلاتی که در قطعی اینترنت بوجود می‌آید، به زیرساخت‌های سیمی فرسوده مربوط است.
 
ساسان کمیلی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به این که اینترنت بی‌سیم در ایران قابلیت ارائه سرعت از یک تا چهار مگابایت را دارد، اظهار کرد: در حال حاضر اینترنت بی‌سیم مثل وایمکس از یک تا دو مگ عرضه می‌شود که از نظر جهانی این میزان سرعت استاندارد است.
 
وی افزود: با ورود تکنولوژی 3G و 4G که دارای فن‌آوری بالاتری هستند، امکان بالا رفتن بیشتر سرعت اینترنت نیز وجود دارد.
 
کمیلی‌زاده درباره اینترنت ADSL خاطرنشان کرد: اینترنت ADSL نیز در کشور از چهار تا 10 مگ سرعت دارد که میزان پهنای باند در خارج از کشور نیز همین میزان است. تنها تفاوت اینترنت در ایران با سایر کشورها بحث حجمی فروخته شدن اینترنت در مورد خدمات سیمی است.
 
او در این باره تصریح کرد: در هیچ جای جهان رایج نیست که اینترنت سیمی و یا همان ADSL به صورت حجمی فروخته شود اما این امر در مورد اینترنت موبایل و بی سیم در همه کشورها وجود دارد.
 
وی درباره دزدیده شدن حجم اینترنت از طریق هکرها اظهار کرد: معمولا شرکتهای اینترنتی باید دارای تجهیزاتی باشند که بتواند مصرف غیر نرمال یک کاربر را تشخیص داده و سپس پورتش را قطع کند اما متاسفانه یک سری شرکت‌های سرویس دهنده مجهز به این تجهیزات امنیتی نیستند و در این زمینه رگولاتوری باید اپراتورها را ملزم کند که تجهیزات مربوط به امنیت اینترنت و جلوگیری از هکرها را داشته باشد.
 
وی درباره مشکل قطع شدن اینترنت در کشور خاطرنشان کرد: از زمانی که سرویس دهنده یک سرویس را به مشترک ارائه می دهد ممکن است در بخشهای مختلفی این امکان قطعی وجود داشته باشد که باید در هر مورد به صورت جداگانه بررسی شود.
 
کمیلی‌زاده ادامه داد: گاهی اوقات قطع شدن اینترنت مساله‌ای نیست که مربوط به مشکل اپراتور باشد بلکه این مشکلات گاهی از شرکت زیرساخت است.
 
او تشریح کرد:‌ زمانی که کیفیت ارتباطات اینترنتی توسط سازمان‌هایی ارائه می‌شود که ممکن است SLA یا توافقنامه سطح خدمات خوبی نداشته باشند، به وجود آمدن این قطعی‌ها امری رایج است.
 
وی ادامه داد: علاوه بر آن زیرساخت‌های ارتباطی سیمی کشور نیز فرسوده است که همین امر موجب قطعی اینترنت می‌شود.
 
کمیلی‌زاده در ادامه درباره تخفیفهایی که قرار بود به شرکت‌های PAP داده شود، گفت: درست است که اینترنتی که شرکت زیرساخت ارائه می کند معمولا با قیمت بالا به شرکت‌های اینترنتی فروخته می شود اما هزینه‌های یک شرکت اینترنتی بزرگ شامل هزینه مربوط به لایسنس، ایجاد شبکه، ایجاد زیرساخت‌های ارتباطی و ارتباطات بین استانی است که هزینه اینترنت خریداری شده از شرکت زیرساخت تنها 10 درصد این هزینه‌ها را شامل می شود.
 
معاون این شرکت اینترنتی ادامه داد: بنابراین اگر شرکت ارتباطات زیرساخت در میزان هزینه فروش اینترنت شرکتها 25 درصد نیز تخفیف دهد تغییر محسوسی در هزینه‌های نهایی شرکت ایجاد نمی‌شود.
 
وی با اشاره به این که تخفیف‌های شرکت زیرساخت از آبانماه به شرکتهای اینترنتی ارائه شده است، اظهار کرد: اگر شرکت زیرساخت هزینه‌های انتقال اینترنت را نیز کاهش دهد، در آن زمان است که شرکت‌ها می توانند تخفیف خوبی به مشتریان بدهند بنابراین هنوز تاثیرات تخفیف شرکت زیرساخت در سازمان احساس نشده است.
 
وی درباره میزان عادلانه بودن قیمت نهایی خرید اینترنت برای مشتریان در کشور تصریح کرد: قیمت عادلانه اینترنت باید براساس هزینه‌هایی تعیین شود که شرکتهای اینترنتی در مقابل آن می پردازند. اگر این هزینه به صورت عادلانه تعیین شود باید مشتریان در ایران هر گیگ اینترنت را از 20 تا 30 هزار تومان خریداری کنند.
 
کمیلی زاده ادامه داد: تکنولوژی و تجهیزات اینترنت در کشور از خارج وارد می‌شود و هزینه انتقال آن نیز گران‌تر از خارج است؛ بنابراین اپراتور ایرانی چطور می‌تواند قیمت اینترنت را پایین‌تر از کشورهای خارجی عرضه کند. علاوه بر آن متوسط قیمت اینترنت بی سیم برای هر یک گیگ در خارج از کشور نیز حدود 8 تا 10 دلار است که تقریبا مساوی با هزینه ای است که مشترکان در ایران می‌پردازند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.