امنیت

January 2, 2015
19:55 جمعه، 12ام دیماه 1393
کد خبر: 66261

هک سومی کار کره‌ای‌ها نبود!

در حالی که دولت آمریکا هنوز اصرار دارد هک شدن سونی پیکچرز توسط مقامات کره شمالی صورت گرفته متخصصان امنیتی معتقدند این کار از داخل این شرکت صورت گرفته است.
 
 
به نقل از لس آنجلس تایمز، در هفته‌های گذشته بسیاری از متخصصان امنیتی نسبت به توانایی و انگیزه کره شمالی برای انجام چنین حمله هکری در مقیاس وسیع اظهار تردید کرده بودند. آنها می‌گویند این کار به شیوه ای صورت گرفته که حتما باید فرد یا افرادی متخصص از داخل شرکت سونی آن را انجام داده باشند.
 
بسیاری از فعالان ضد هک در دنیای مجازی که اشخاصی شناخته شده هستند می‌گویند شواهد و استدلال‌های خود را به طور علنی و رسمی به اف بی آی ارائه کرده اند، اما ظاهرا این شواهد برای تصمیم گیری قطعی و نهایی کافی دانسته نشده است.
 
بررسی‌های دقیق نشان داده که موفقیت حمله هکری به سونی پیکچرز مستلزم آگاهی دقیق از سیستم های رایانه ای این شرکت است و تنها افراد شاغل در سونی تا این حد از مسائل یاد شده آگاهی داشته‌اند. از جمله شرکت‌هایی که چنین دیدگاهی دارد Norse است که نهادهای دولتی، موسسات بزرگ مالی و شرکت های فناوری از جمله مشتریان آن هستند. Norse بر این باور است که هک سونی پیکچرز توسط فردی در داخل این مجموعه رخ داده است.
 
به گفته کرت اتامبرگ یکی از معاونان ارشد این شرکت نمی‌توان نشانه‌ای یافت که تایید کند کره شمالی دستور این حمله را داده، آن را سازماندهی کرده یا بودجه حمله مذکور را تامین کرده باشد. تا به حال هیچ شواهد معتبری پیدا نشده که ارتباط این حمله با دولت کره شمالی را ثابت کند.
 
وی افزوده که 9 تحلیل گر این شرکت با استفاده از شبکه جهانی Norse که متشکل از میلیون ها حسگر وب است تمامی اسناد به سرقت رفته سونی و اطلاعات رد و بدل شده میان هکرها را بررسی کرده‌اند و هیچ سندی پیدا نکرده اند که بتوان بر اساس آن کره شمالی را مقصر دانست.
 
به گفته این متخصص امنیتی سرنخ ها به یک کارمند سابق سونی رسیده که ممکن است برای انجام این عملیات هکری با هکرهایی در خارج از شرکت سونی همکاری کرده باشد. این کارمند که در ماه می و به علت سازماندهی مجدد سونی پیکچرز آن را ترک کرده از سطح دسترسی لازم برای انجام این جنایت برخوردار بوده است.
 
علاوه بر این، اسامی سرورها و کلمات عبور شرکت سونی در بدافزار نفوذی به شبکه سونی پیکچرز درج شده بود و این نشان می داد که هکرها از ماهیت سیستم های رایانه ای سونی آگاهی داشته اند.
 
جالب اینکه علیرغم همه این اطلاعات، اف بی آی کماکان اصرار دارد که اطلاعات معتبری در دست نیست که ثابت کند افراد دیگری مسئول هک کردن سونی هستند. سونی خود در این زمینه اظهار نظر نکرده است.
 
نکته دیگر در مورد ارتباط این هک با نمایش فیلم مصاحبه است که به تمسخر رهبر کره شمالی می پردازد. بررسی‌ها نشان می دهد که هکرها در ابتدای اطلاع رسانی خود در مورد حمله به سونی پیکچرز اشاره ای به این مساله نکرده بودند و تنها بعد از گمانه زنی رسانه ها در مورد دخالت کره شمالی بود که تولید این فیلم به عنوان انگیزه احتمالی این دولت برای هک کردن سونی پیکچرز مطرح شد.
 
یک شرکت امنیتی دیگر موسوم به Taia Global با بررسی زبان و لغات مورد استفاده هکرها به این نتیجه رسیده که آنها احتمالا روس هستند و نه کره ای. بررسی 20 عبارتی که این هکرها به انگلیسی مورد استفاده قرار داده اند اما در این زبان متداول نیست و ترجمه لغت به لغت از زبان دیگری محسوب می شود ثابت می کند که آنها احتمالا در اصل روسی بوده اند. این مطابقت با دهها زبان مختلف در دنیا انجام شده است.
 
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.