لبه تکنولوژی

January 7, 2015
12:19 چهارشنبه، 17ام دیماه 1393
کد خبر: 66431

ساخت دروغ‌سنج دقیق با استفاده از فناوری موشن‌کپچر

دروغ‌سنج‌های بسیاری در سازمان‌های امنیتی وجود دارند اما تقریبا همه‌ی آن‌ها تنها در ۶۰ درصد مواقع درست عمل می‌کنند و از این بابت نمی‌توان خیلی روی آن‌ها حساب باز کرد. حال دانشمندان متوجه شده‌اند که لباس‌های موشن‌کپچر می‌توانند دروغ‌سنج‌های بهتری باشند.
 
موشن کپچر فناوری است که از طریق آن می‌توان حرکت انسان را شبیه‌سازی کرد تا در بازی‌های ویدیویی یا انیمیشن‌ها از آن بهره برد. در این فناوری سنسورهای بسیاری روی بدن انسان نصب می‌شود تا حرکت بخش‌های مختلف از دست و پا گرفته تا صورت، بطور کامل ثبت و ذخیره شوند.
 
دانشمندان دانشگاه کمبریج موفق شده‌اند از طریق لباس‌های موشن کپچر، راست و دروغ را تشخیص دهند. آن‌ها ۹۰ داوطلب را مورد آزمایش قرار دادند. الگوریتم آن‌ها می‌تواند از هر چهار دروغ سه تا را تشخیص دهد که به مراتب دقیق‌تر از دروغ‌سنج‌های فعلی عمل می‌کند.
 
دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که افراد دروغ‌گو بی‌قرار می‌شوند. آن‌ها براساس الگوریتم‌های مختلف موفق شده‌اند تا الگوی حرکت اعضاء بدن افراد دروغ‌گو را بیابند. از جایی که لباس‌های مخصوص موشن‌کپچر قادرند حرکات بدن انسان را با دقت بالایی ضبط کنند، این لباس‌ها می‌توانند برای مطابقت الگو‌های یافته شده مورد استفاده قرار گیرند. به این ترتیب احتمالا در آینده‌ی نزدیک پلیس‌ برای تشخیص راست و دروغ گفته‌های متهم، لباس موشن‌کپچر بر تن وی خواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.