معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری گفت: تمام شاخصهای مربوط به کیفیت و پوشش اپراتورها به صورت دورهای کنترل میشود و هنوز اپراتورها برای رسیدن به شاخصها باید کار زیادی انجام دهند تا به استانداردهای مطلوب برسیم.
راهاندازی فراگیر نسل سوم ارتباطات در کشور توأم با بروز اختلالاتی شدید در ارتباطات موبایلی بود که بخشی از آن همچنان ادامه دارد و اپراتورها معتقدند با توجه به اینکه باید حجم وسیعی از تجهیزات ارتباطی خود را برای تطابق با 3G و بالاتر تعویض کنند، این اختلالات پدیدار شده است.
مجوز نسلهای جدید (3G و بالاتر) به شرط انجام پایلوت به اپراتورها اول و دوم کشور اعطاء شد و از آن جهت که ایرانسل توانسته بود پیش از همراه اول مجوز اولیه و همان تست را دریافت کند، سریعتر به مجوز تجاری (نهایی) دست یافت اما اپراتور اول ارتباطی همچنان در مرحله پایلوت فعالیت میکند و موفق به اخذ مجوز نهایی نشده است.
عدم اعطاء مجوز به این اپراتور هم از سوی مسئولان دولت اینگونه عنوان شد که اختلالات گستردهای در شبکه آن وجود دارد و تا زمانیکه نتواند شاخصهای مربوط به کیفیت را به حد استاندارد برساند، از مجوز تجاری خبری نیست.
آخرین اخبار هم مبنی بر این بود که رگولاتوری با همراه اول طی کرده تا نهایتا شبکه این اپراتور در بهمن ماه به شاخصهای کیفی مورد نظر دست یابد و نهایتا مجوز نهایی را صادر کند.
اخیرا غلامرضا داداش زاده معاون نظارت و اعمال مقررات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اشاره به این که طبق مصوبه 119 کمیسیون تنظیم مقررات کلیه شاخصهای کیفی مربوط به شبکه نسل 2 و بالاتر مصوب و ابلاغ شده است، اظهار کرد: در بحث پوشش شهری، جادهای و کیفیت، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به صورت دایم وضعیت را مانیتور میکند و به نظر ما تمام اپراتورها نیازمند کار بیشتر هستند تا به استانداردهای مصوبه 119 برسند.
وی افزود: سازمان در دو سطح پوشش و کیفیت شبکه را رصد میکند. یکی براساس گزارشهای دورهای اپراتورها که هر سه ماه یک بار تمام شاخصها از جلمه پوشش را گزارش میکنند و سپس از طریق گزارش های ستاد و مناطق که هر شش ماه یکبار در کشور شاخصها از نظر میزان برآورده کردن انتظارات بررسی میشود.
او با بیان اینکه در بسیاری از شاخصهای کیفی مربوط به شبکه و پوشش از سنوات قبل تا به حال رشد بسیار خوبی را شاهد هستیم، خاطر نشان کرد: با این وجود، از نظر ما و مردمی که انتظار ارایه سرویس مناسب دارند، هنوز اپراتورها باید تلاش بیشتری در این خصوص داشته باشند، به ویژه در زمینه پوشش درون شهرها و منازل، جادهها و مناطق روستایی مقداری از شاخصها عقب هستیم و مردم انتظار رسیدگی به این وضعیت را دارند.
معاون نظارت و اعمال مقررات رگولاتوری در عین حال با اشاره به برخی مشکلات از جمله مشخص نبودن محدوده شهرها و روستاها گفت: علیرغم اینکه نیازمند ایجاد یک سری سایتهای جدید هستیم، عدم همکاری دستگاههای مختلف باعث اشکال در کار اپراتورها شده است.
وی افزود: به ویژه در شهرها که اپراتورها با مشکلات بسیاری مواجه هستند که به سختی قابل حل است و همین امر موجب پوشش نامناسب در برخی مناطق پرجمعیت شهری شده و با توجه به رشد ساختمانسازی در بسیاری شهرها طبیعتاً اپراتورها مسئولیت سنگینی برای پوشش و بهینهسازی شبکه دارند.
داداش زاده با تاکید بر اینکه هنوز فاصله زیادی با استانداردهای جهانی و منظقه داریم کرد: اپراتورها باید کار زیادی انجام دهند تا به استانداردهای مطلوب کیفیت و پوشش برسیم.