بازی

فناوری اطلاعات

January 20, 2015
11:24 سه شنبه، 30ام دیماه 1393
کد خبر: 66790

پردازنده نسل اول پلی استیشن در کاوشگر فضایی ناسا بکار گرفته شده است

حتما از این موضوع مطلع هستید که قدرت پردازشی تلفن همراه هوشمند شما بیشتر از سیستم های کامپیوتری است که روزی توسط آن ها فضانوردان بر روی ماه قدم گذاشتند. ولی آیا می دانستید که پردازنده به کار رفته در یک کاوشگر به نام New Horizons که به سوی سیاره پلوتو در حال حرکت است، همان پردازنده به کار رفته در نسل اول پلی استیشن سونی است؟
پردازنده MIPS R3000 که روزی وظیفه اجرای Final Fantasy VII و Metal Gear Solid را داشت گویا مسئولیت های خطیر تری را نیز تجربه نموده است. 
ناسا در سال ۲۰۰۶ از MIPS R3000 برای کاوشگر New Horizons استفاده نمود و این چیپست وظیفه ی تامین پیشرانه، پایش سنسور ها و انتقال داده ها را بر عهده داشت.
این رفتار ناسا به هیچ وجه موضوع تعجب بر انگیز نبوده و قبلا هم بارها عنوان شده که این سازمان، در مجموع از ابزار و وسائلی استفاده می کند که امتحان خود را به شکل کامل پس داده باشند. مثال بارز این موضوع هم در مورد سفینه فضایی Orion -که روزی بشر را به سطح مریخ خواهد برد- صادق بوده، این فضاپیما از یک پردازنده ساخت شرکت IBM بهره برده که در سال ۲۰۰۲ ساخته شده است.
البته در مورد پردازنده ی کاوشگر New Horizons ذکر این نکته لازم است که بهیه سازی هایی نیز بر روی آن صورت گرفته و در مقابل تشعشع های صورت گرفته در فضا مقاوم شده است. اما جدا از این مساله، با همان چیپ قدیمی سر و کار داریم. ناسا می گوید: «اطمینان پذیری برای مهندسین در اولویت بوده و ما نیازی به قدرت پردازشی نداریم.»
این کاوشگر اولین بار در سال ۲۰۰۶ به سوی پلوتو پرتاب شد و حال برای آخرین بار قصد سفر به این سیاره با سرعتی معادل ۳۶.۳۷۳ مایل (۵۸٫۵۳۶ کیلومتر) در ساعت (۱۶.۲۶ کیلومتر در ثانیه) را دارد و پیش بینی می شود تا ۱۴ جولای نیز به مقصد خود برسد. این چیپ بار دیگر به نقطه ای از فضا سفر می کند که هیچ کدام از ساخته های بشر سفر نکرده بودند. از سوی دیگر، پلی استیشن قدیمی ما با پردازنده MIPS R3000 اش در کمد در حال خاک خوردن است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.