امنیت

فناوری اطلاعات

February 4, 2015
21:41 چهارشنبه، 15ام بهمنماه 1393
کد خبر: 67214

نسل جدید باجگیرهای اینترنتی/ CTB-Locker خوش قول خطرناک

لابراتوار شرکت امنیتی پاندا، اخیراً از کشف و شناسایی گونه جدیدی از بدافزار های باجگیر اینترنتی خبر داده است که پس از دریافت هزینه تعیین شده، با خوش‌قولی فایل های رمزنگاری شده را به‌طور کامل آزاد می‌کند.
نماینده ضد ویروس پاندا در ایران اعلام کرد: این باجگیر اینترنتی موسوم به "CTB-Locker" گونه پیشرفته و هوشمند شده نسل های قبلی خود می باشد که هم اکنون نسخه های مختلفی از آن در سراسر اینترنت منتشر شده است.
 
این بدافزار معمولاً از طریق فایل ضمیمه شده در ایمیل های تبلیغاتی وارد سیستم کاربر می شود، مجرمان سایبری با تکنیک‌های مهندسی اجتماعی کاربران را متقاعد به دریافت فایل مخرب می‌کنند.
 
باجگیرهای اینترنتی اصولاً مراحل مشابهی را برای آلوده سازی و رمزنگاری فایل های شخصی کاربران دنبال می کنند. ابتدا با اجرای فایل مخرب دریافت شده، عملیات رمزنگاری روی فایل های سیستم قربانی پیاده سازی می شود؛ CTB-Locker معمولاً فایل های عکس و اسناد را مورد هدف قرار می‌دهد.
 
سپس در مرحله بعدی یک فایل متنی در برخی از پوشه های رمزنگاری شده قرار می دهد و با همان محتوای همیشگی، "پول بپردازید تا گروگان گیری به پایان برسد!"، قربانی را مجبور به پرداخت هزینه های هنگفت می کند.
 
در مرحله پایانی، عکس زمینه دسکتاپ قربانی تغییر می یابد و آنجاست که تازه کاربر از هک شدن و رمزنگاری فایل هایش با خبر می شود. سپس با یک پیام هشدار، کاربر را در قبال پرداخت نکردن مقادیر تعیین شده تهدید می کند.
 
تفاوت اصلی این بدافزار باجگیر با نسخه های قبلی در هوشمندانه طراحی شدن آن است. این بدافزار در قبال دریافت هزینه تعیین شده، تمامی فایل های قفل شده را آزاد خواهد کرد. از این رو کارشناسان امنیتی از این بدافزار به عنوان "باجگیر خوش قول" یاد می کنند..
 
رفتار این بدافزار به گونه ایست که برای آزاد سازی فایل های گروگان گرفته شده، قربانی را مجبور می کند تا از طریق مرورگر خود وارد آدرس اینترنتی درج شده شوند و مراحل کدگشایی فایل های قفل شده را تا انتها دنبال کنند.
 
CTB Locker همانند نسخه های قبلی باجگیر های رایانه ای، هشدار می دهد که در صورت عدم پرداخت هزینه تعیین شده تا زمان مقرر، بابت آزاد سازی فایل های قفل شده هزینه ای بیش از مقدار اولیه خود تعیین خواهد کرد.
 
پس از یک مرحله، بدافزار برای اعتماد سازی کاربر، 5 فایل قفل شده را بصورت تصادفی انتخاب کرده و با انتخاب گزینه Dycript، آنها را به خواست کاربر آزاد می کند.
 
پس از این عملیات رمزگشایی، به کاربر پیشنهاد می شود تا مبلغ درخواستی را پرداخت کرده تا مابقی فایل های قفل شده آزاد شوند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.