سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

February 16, 2015
11:42 دوشنبه، 27ام بهمنماه 1393
کد خبر: 67548

استفاده از تراشه برای شناسایی هویت کارمندان

یک شرکت سوئدی ابتکار جالبی به خرج داده و برای اینکه کارکنانش را از وارد کردن کد یا چرخاندن کلید راحت کند در زیر پوست‌شان تراشه بسیار کوچکی را کاشته که تمام کارهای شناسایی کاربر در مدخل‌های امنیتی را انجام می‌دهد.
 
کارکنان شرکت اپی سنتر سوئد، در مرکز شهر استکهلم بدون وارد کردن کد یا چرخاندن کلید و تنها با نزدیک کردن مچ دست شان به رمز خوان، وارد دفتر کار می‌شوند. یک تراشه کوچک که در پوست دست این افراد تعبیه شده، این امکان را به آنها می‌دهد.
تراشه‌های حاوی رمزهای شناسایی رادیویی، از ذره‌های شیشه‌های پیرکس ساخته شده‌اند و یک فرستنده و میکروفون که با باتری کار می‌کند در آنها قرار دارد.
با شناسه‌های ارسالی از این تراشه‌ها، کارمندان بدون وارد کردن کد، وارد می‌شوند، از دستگاه فتوکپی استفاده می‌کنند و به علاوه پیام‌های‌شان را به تلفن‌های هوشمند ارسال می‌کنند.
پاتریک مسترتون، بنیانگذار و مدیرعامل شرکت اپی سنتر درباره این فناوری توضیح می‌دهد: «پهنای تراشه به اندازه یک دانه برنج است یعنی حدود ۱۲ میلی‌متر. آن را با یک سرنگ وارد پوست می‌کنیم. تراشه، رمزهای شناسایی رادیویی را ارسال می‌کند. بنابراین، یک ابزار تشخیص هویت است که به شما امکان برقراری رابطه با اشیا اطرافتان را می‌دهد. اینجا واقعا کاربردی است. با این تراشه درها را باز می‌کنید، فتوکپی می‌گیرید. به علاوه می‌توانید، مشخصات خود را به تلفن همراه افرادی که می‌خواهید ملاقات کنید، انتقال دهید».
شرکت اپی سنتر، قصد گسترش استفاده از این فناوری را در آینده نزدیک دارد. پاتریک مسترتون در این‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم در آینده به حوزه‌های دیگری هم وارد شویم. هر جایی که به یک رمز عبور یا کد اختیاج دارد. فکر می‌کنم پرداخت یکی از دامنه‌های پیش رو باشد. همینطور به خدمات پزشکی هم نظر داریم، برای این که بتوان با دکتر تماس گرفت و داده‌هایی را درباره تغذیه یا وضعیت بدن به وی منتقل کرد».
تعبیه این تراشه‌ها در شرکت اپی سنتر استکهلم، کاملا داوطلبانه بوده و بنا به اعلام مسئولان آن، هیچ خطری را متوجه سلامت کاربر نمی کند. با این حال، چند گروه مدافع حقوق شهروندی، پیشاپیش نسبت به گسترش استفاده از چنین تراشه‌هایی هشدار داده و آن را در تناقض با احترام به حریم شخصی افراد معرفی کرده‌اند.
در سال ۲۰۰۷، استفاده اجباری از چنین تراشه‌هایی در ایالت کالیفرنیای آمریکا، ممنوع اعلام شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.