اپراتورها

تلفن همراه

March 1, 2015
10:04 یکشنبه، 10ام اسفندماه 1393
کد خبر: 67905

ورود نسل چهارم تلفن همراه به قشم

شبکه‌ نسل چهارم تلفن همراه (LTE/G4) در جزیره قشم، هفتم اسفند ماه راه‌اندازی شد تا قشم علاوه بر نسل سوم تلفن همراه، تحت پوشش فناوری LTE نیز قرار گیرد.
 
پیش از این، شبکه‌ نسل سوم ایرانسل در شهرهای بندرعباس، جزیره‌ کیش، جزیره‌ قشم، بندر کنگ، گچین و درگهان و شبکه نسل چهار در بندرعباس، جزیره‌ کیش در استان هرمزگان راه‌اندازی شده و به بهره‌برداری رسیده بود؛ با راه اندازی شبکه 4G‌ در قشم تعداد شهرهای تحت پوشش LTE در ایران به 17 شهر رسید.
 
خدمات ایرانسل در استان هرمزگان
 
مدیرکل پروژه ایرانسل درباره‌ وضعیت خدمات ایرانسل در استان هرمزگان گفت: ۳۳ شهر، ۳۳۹ روستا، ۹۰۰ کیلومتر از جاده‌ها و راه‌های اصلی و فرعی و هفت جزیره‌ مسکونی از استان هرمزگان تحت پوشش خدمات ایرانسل است.
 
محمدرضا منصوری پوشش جمعیتی شبکه‌ ایرانسل در هرمزگان را ۹۹ درصد اعلام کرد و گفت: ایرانسل ۳۱۷ آنتن BTS در این استان دارد و میزان بهره‌گیری از طرح جزیره هوشمند ایرانسل در این استان ۳۶ درصد است.
 
وی درباره‌ ویژگی‌های جزیره‌ قشم نیز گفت: جزیرۀ قشم به دلیل قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال- جنوب و مجاورت با تنگه هرمز موقعیت استراتژیک ترانزیتی دارد؛ از این جهت جزیرۀ قشم به دلیل وجود معافیت مالیاتی 20 ساله و امکان مالکیت خارجی 100درصدی بهشت سرمایه گذاری در کشور است.
 
مدیرکل پروژه ایرانسل گفت: LTE نسل چهارم فناوری شبکه‌های موبایل است و از مهمترین مزایای آن می‌توان به پهنای باند بیشتر، امکان انتقال فایل‌های حجیم‌ و پرمحتواتر در مدت زمان کمتر، بهبود مدت زمان پاسخگویی شبکه و برقراری ارتباطات در لحظه (Real Time)، بهبود عملکرد شبکه و برقراری و حفظ ارتباط در حین حرکت سریع اشاره کرد.
 
به گفته منصوری درحال حاضر ۳۳۱ شبکه LTE در ۱۱۲ کشور جهان و ۵۴۷ شبکه 3G‌ در ۲۱۶ کشور جهان به صورت تجاری راه‌اندازی شده است و درصد مشترکان فعال باند پهن همراه از سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در کشورهای توسعه‌یافته ۸۳.۷ درصد، در کل جهان ۳۲ درصد و در کشورهای درحال توسعه ۲۱.۱ درصد است.
 
مدیرکل پروژه ایرانسل، سرعت دانلود در شبکه نسل چهارم را بین ۱۰ تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه، سرعت آپلود را بین یک تا ۱۵ مگابیت بر ثانیه و مدت زمان پاسخگویی را بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلی‌ثانیه عنوان کرد.
 
مدیرکل پروژه شرکت خدمات ارتباطی ایرانسل، نقش نسل چهارم اینترنت تلفن همراه را در اقتصاد، توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور، پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، فرهنگ، اقتصاد فرهنگی، و شبکه‌ ملی اطلاعات مهم ارزیابی کرد و درباره تاثیرات اقتصادی آن گفت: هر ۱۰ درصد افزایش ضریب نفوذ پهن‌باند منجر به 38.1 درصد رشد در تولید ناخالص ملی می‌شود و به ازای هر یک درصد افزایش ضریب نفوذ پهن باند نرخ اشتغال 2درصد، و نرخ بهره‌وری در تولید 13 درصد افزایش خواهد یافت.
 
به گفته منصوری، به ازای هر ۱۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری برای توسعه پهن‌باند 8.1 میلیون شغل در طول ۱۰ سال ایجاد می‌شود و این روند در کشوری مثل آمریکا ۳۰۰ میلیارد دلار صرفه اقتصادی ناشی از گسترش ضریب نفوذ اینترنت پهن باند در سال ۲۰۰۷ (۲۲ درصد از کل صرفه اقتصادی) را به دنبال دارد.
 
وی افزود: با استفاده از اینترنت پهن باند، شش درصد افزایش در صادرات شرکت‌های تولیدی و ۱۰ درصد افزایش در فروش شرکت‌های خدماتی ایجاد خواهد شد.
 
منصوری اظهار داشت: نسل چهارم اینترنت همراه ایرانسل بر بهبود کارآیی شرکت‌ها نیز تاثیر مثبت خواهد داشت و طبق اعلام اتحادیه جهانی مخابرات (ITU) با استفاده از اینترنت پهن‌باند ۱۰ درصد افزایش در فروش شرکت‌های خدماتی و شش درصد رشد صادرات شرکت‌های تولیدی بوجود خواهد آمد.
 
مدیرکل پروژه ایرانسل درباره‌ی‌ روند توسعه‌ی‌ فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور نیز گفت: اینترنت پهن باند بر تقاضای بازار، روند فناوری و حرکت در جهت تحقق اهداف چشم‌انداز ۲۰ساله تغییر ایجاد خواهد کرد.
 
به گفته‌ی وی، تغییرات رفتاری کاربران و تقاضای روزافزون برای استفاده از خدمات مبتنی بر داده، نیاز به سرعت و کیفیت بیشتر در انتقال داده‌ها و نیاز به دسترسی دائمی به خدمات دیتا منجر به تغییر تقاضای بازار خواهد شد.
 
وی همچنین مواردی چون از رده خارج شدن فناوری‌های نسل دوم و وایمکس، توقف تولید تجهیزات و ارایه پشتیبانی از سوی تامین‌کنندگان و رشد و تکامل فناوری‌های پهن باند همراه (نسل ۳ و ۴) را به عنوان راهکار پایدار دسترسی یکپارچه به خدمات دیتا و توسعه شبکه ملی اطلاعات را از مواردی دانست که باید تاثیر روند فناوری بر جریان توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور قلمداد کرد.
 
منصوری با اشاره به تاثیر اینترنت پهن‌باند بر فرهنگ نیز گفت: با بسط امکان توزیع گسترده پیامدهای ناشی از فرهنگ نامطلوب، توسعه آموزش در راستای رفع بدآموزی‌های فرهنگی و قانون‌گریزی در بستر انتقال پهن باند با استفاده از عکس، متن و ویدیو از توسعه فرهنگ نامطلوب جلوگیری می‌شود و با فراهم آوردن دسترسی به اینترنت پهن باند برای تمامی اقشار جامعه فارغ از موقعیت جغرافیایی و زمان در حوزه‌های آموزش، بهداشت و درمان و امنیت پایدار، زمینه‌های توسعه عدالت اجتماعی محقق می‌شود.
 
منصوری همچنین در ادامه گفت: این تکنولوژی می‌تواند بستری مناسب در جهت تحقق دولت الکترونیک و همراه در راستای تحقق مفهوم اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی «شهروند الکترونیک» نیز باشد.
 
مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات
 
به گفته منصوری، فراگیرترین و مقرون به صرفه‌ترین لایه دسترسی به شبکه ملی اطلاعات به وسیله شبکه اینترنت پهن باند ایرانسل فراهم می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه تاکنون در بیش از 150 شهر و دهستان در کل کشور تحت پوشش اینترنت پهن باند نسل سوم ایرانسل هستند از پوشش تمامی مراکز استان‌ها به تکنولوژی نسل چهارم اینترنت همراه خبر داد و گفت: تاکنون این تکنولوژی به شهرهای ارومیه، بابل، تبریز، تهران، قزوین، قم، کرج، مشهد مقدس، اهواز، آبادان، دزفول، همدان، شیراز، بندرعباس، کیش و قشم رسیده و تا پایان سال در تمامی مراکز استانها راه اندازی خواهد شد.
 
ارایه انواع مودم‌های باندپهن همراه در قشم
 
مدیرکل بازاریابی ایرانسل هم گفت: برای تسهیل بهره‌گیری از این تکنولوژی در استان هرمزگان همزمان با راه‌اندازی رسمی عرضه این خدمات در بندرعباس، کیش و قشم، به منظور دسترسی گسترده‌تر به خدمات‌LTE، مودم‌های باندپهن همراه ایرانسل با قابلیت پشتیبانی از فناوری‌های GPRS، EDGE، G3 و 4G‌ به بازارهای استان هرمزگان نیز عرضه شد.
 
به گفته باقر صمدی باتوجه به اینکه درحال حاضر تعداد محدودی از گوشی‌های تلفن همراه، قابلیت پشتیبانی از خدمات LTE دارند، این مودم‌ها با هزینه‌ بسیار کمتر امکان دسترسی به تمامی قابلیت‌های نسل چهارم ایرانسل را برای کاربران فراهم می‌کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.