رئیس نظام صنفی رایانهای تهران گفت: در ۱۰ سال گذشته تمام قیمتها در کشور رشد صعودی داشته اما نرخ استفاده از اینترنت نزولی بوده که این امر نیازمند بازنگریهایی است که امیدواریم با نگاه دولت تدبیر و امید، اصلاحاتی روی آن انجام شود.
ناصرعلی سعادت رئیس سازمان نصر تهران در نشست بررسی "صدور پروانه جدید ارتباطات ثابت" به تشریح اقدامات و پیگیری های این سازمان درخصوص اصول حاکم بر پروانه ارتباطات ثابت (FCP) پرداخت و گفت: پس از گذشت بیش از 10 سال از صدور پروانه و مجوز فعالیت رسمی از سوی سازمان تنظیم مقررات به بخش خصوصی، همواره مشکلاتی بر سر راه دارندگان این پروانه ها وجود داشته و کاملا مشهود بود که این مشکلات از پروانهها و عدم همخوانی آنها با یکدیگر ناشی شده است.
وی با اشاره به فعالیتهای اخیر سازمان تنظیم مقررات به منظور بازنگری پروانههای حوزه اینترنت ادامه داد: سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، در راستای اصلاح ساختاری پروانههای حوزه ارتباطات ثابت، طرحی را درقالب "پیش نویس اصول حاکم برصدورپروانههای جدید ارتباطات ثابت" ارائه کرد که بر مبنای آن پروانههای PAP،PSTN،ISDP و ISP درکشورتجمیع شده و تحت 2 پروانه جدید FCP(Netco. ) و ISP (Servco.) به ادامه فعالیت خواهند پرداخت.
او با اشاره به تعامل مثبت رگولاتوری با سازمان نصر درخصوص صدور پروانههایFCP گفت: خوشبختانه با تعامل سازنده رگولاتوری و سازمان نصر، بند به بند طرح پیش نویس "اصول حاکم برصدور پروانههای جدید ارتباطات ثابت" مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با اغلب نظرات و پیشنهادات سازمان نصر موافقت شد.
رئیس نصر تهران افزود: از اردیبهشت ماه سال جاری، با نظر مثبت وزیر ارتباطات نسبت به سازمان نصر، پیگیریهای ما درخصوص پروانهها آغاز شد و جلسات مستمر همفکری رگولاتوری و سازمان نصر به منظور بررسی اصول حاکم بر صدور پروانههای FCP ، اوج گرفت و ما توانستیم برآیند نظرات صنف از تمام استانهای کشور را منعکس کنیم.
*نرخ نزولی اینترنت باید اصلاح شود*
سعادت با تاکید بر اینکه بسیاری از مسائل و مشکلات شرکتهای اینترنتی در رابطه با پروانههای FCP حل شده است، گفت: طی این جلسات موفق شدیم نظرات و پیشنهادات صنف را مطابق با منافع کلیه شرکتهای اینترنتی مطرح کرده و پیش ببریم.
او درخصوص پیگیریهای سازمان نصر درباره اصول حاکم بر پروانه ISPها (servco)ها افزود: همچنان مصرانه، جلسات کارشناسی خود با رگولاتوری را به منظور بررسی جزئیات اصول حاکم بر پروانه ISP ها ادامه میدهیم تا این موضوع پیش از پایان امسال به نتیجه مطلوب برسد.
وی در رابطه با پروانههای servco گفت: دارندگان این پروانه میتوانند خدمات اینترنت ارائه کنند اما حق شبکهسازی نخواهند داشت. درحقیقت هیچ یک از دارندگان پروانههای FCP و servcoنمیتوانند پروانه یکدیگر را داشته باشند.
او ادامه داد: به منظور جلوگیری از تضاد منافع و همکاری بهتر، دارندگان پروانههای FCP و servco نمیتوانند سهامدار یکدیگر باشند.
به گفته سعادت، وجود دو نوع پروانه در زمینه خدمات اینترنتی این امکان را به وجود میآورد که شرکتهایی که تمایلی به سرمایهگذاریهای بالایی در زمینهی شبکهسازی ندارند بتوانند در زمینه سرویسدهی فعالیت کنند و از سوی دیگر شرکتهای شبکهساز، موظف خواهند بود که بخشی از شبکه خود را در اختیار شرکتهای سرویسدهنده قرار دهد.
رئیس سازمان نصر تهران همچنین درخصوص موضوع تعرفه خدمات حوزه اینترنت گفت: تعرفههای خدمات از دیگر موضوعاتی بود که روی آن بررسیهایی انجام دادهایم. در 10 سال گذشته تمام قیمتها در کشور رشد صعودی داشتهاند اما نرخ استفاده از اینترنت نزولی بوده است. این امر نیازمند بازنگریهایی است که امیدواریم با نگاه دولت تدبیر و امید، اصلاحاتی روی آن انجام شود و شاهد نتایجی باشیم که هم به نفع مصرفکننده و هم به نفع شرکتهای خصوصی باشد.