اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

March 4, 2015
22:50 چهارشنبه، 13ام اسفندماه 1393
کد خبر: 68066

چرا مردم از موتورهای جست‌و‌جوی ایرانی استقبال نمی‌کنند؟

عضو کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران (نصر) علت عدم استقبال از موتورهای جست‌وجوی ایرانی را نبود نگاه جامع در طراحی این موتور‌ها دانست و اظهار کرد: این تصور وجود دارد که موتورهای ایرانی مطالب را به‌صورت فیلتر‌شده ارائه می‌دهند که نتیجه به دست آمده مورد خواست کاربر نیست و همین امر از دلایلی است که باعث می‌شود جست‌وجوگر‌های ایرانی مورد استقبال قرار نگیرند.
فرهاد الیاشی عضو کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران ، با اشاره به این‌که دولت‌ها باید هزینه‌های بیشتری را صرف حمایت از شرکت‌های نرم‌افزاری کنند، تصریح کرد: با این حال دولت‌ها بیشتر هزینه‌ها را به پروژه‌هایی اختصاص می‌دهند که در آن‌ها نگاه امنیتی است. 
 
وی با اشاره به هزینه‌بر بودن طراحی و به کارگیری جست‌وجوگر‌ها اظهار کرد: در کشور ما سال‌ها هزینه‌هایی صرف پروژه‌هایی شده است که نتیجه اندک داده و از جمله نمونه‌های آن طراحی موبایل ایرانی بود که میلیارد‌ها هزینه صرف آن شد. 
 
عضو کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران با اشاره به این‌که موتورهای جست‌وجو باید با شرکت‌های زیادی رقابت کندد، گفت: موتور جست‌وجویی که بخشی از نتیجه‌ها را نشان ندهد مورد استقبال قرار نخواهد گرفت. 
 
الیاشی در پاسخ به این سوال که آیا کشور‌های دیگر نیز پروژه‌هایی را برای ایجاد موتور جست‌وجو در نظر می‌گیرند؟ گفت: ممکن است جست‌وجوگر‌های زیادی وجود داشته باشد، اما بازار آن‌ها تابع عرضه و تقاضاست و هر روز قرار نیست یک موتور جست‌وجوگر جدید به این بازار اضافه شود. 
 
وی با اشاره به این‌که معمولا هدف از طراحی موتورهای جست‌وجو یا هدف‌های درآمدی است یا دولتی گفت: برای مثال گوگل یک جست‌وجوگر درآمدی است که دارنده آن از این طریق پول به دست می‌آورد، اما باید مشخص شود که هدف از طراحی موتورهایی ایرانی چه بوده است. 
 
این عضو کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران افزود: به نظر می‌رسد که هدف از طراحی جست‌وجوگر‌های ایرانی مقاصد دولتی بوده است زیرا منافع مالی ندارند و اگر نگاه دولتی در طراحی این برنامه‌ها به کار رفته است باز هم باید توجیه کاربری داشته باشد. 
 
الیاشی با اشاره به این‌که اگر برای استفاده از موتورهای جست‌وجوی داخلی جلوی موتورهای جست‌وجوی جهانی در کشور گرفته شود، مردم به سراغ فیلتر‌شکن‌ها خواهند رفت، گفت: با ایجاد محدودیت نمی‌توان جلوی استفاده از چنین سرویس‌هایی را گرفت. 
 
این عضو کمیسیون نرم‌افزار سازمان نظام صنفی رایانه‌ای تهران تصریح کرد: هزینه‌هایی که صرف برخی پروژه‌های دولتی می‌شود باید به عنوان سرمایه در دیگر بخش‌ها به کار گرفته شوند. 
 
وی همچنین گفت: طرح‌هایی که با سرمایه‌گذاری‌های بالای دولتی انجام می‌شود باید بررسی شوند که چه نگاه کارشناسانه‌ای پشت آن‌ها بوده است و آیا اصلا نظر کار‌شناسان خبره این حوزه برای چنین طرح‌هایی پرسیده می‌شود؟
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.