سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

April 11, 2015
15:39 شنبه، 22ام فروردینماه 1394
کد خبر: 68859

گوگل کروم طول عمر باتری مک بوک را کاهش می دهد

گوگل کروم یکی از بهترین مرورگرها به شمار می‌رود که روی انواع سخت‌افزارها از جمله مک‌بوک اپل قابل اجراست؛ اما همواره کاربران از عملکرد گوگل کروم در مک‌ بوک شاکی بوده و ادعا می‌کنند که طول عمر باتری مک بوک را کاهش می‌دهد. اما واقعا چه عاملی باعث کاهش این عملکرد می‌شود؟
 
 اگر از افرادی که مدت زیادی با مک بوک کار کرده‌اند بپرسید که کدام مرورگر برای تمامی نیازهای یک کاربر اپل مناسب است، بلادرنگ به مرورگر سافاری اپل اشاره خواهند کرد و حتما به این نکته اشاره می‌کنند مرورگر گوگل کروم طول عمر باتری را کاهش داده و شارژ بیشتری مصرف می‌کند. مشکل مرورگر گوگل کروم چندین سال است که کاربران مک بوک را به شدت درگیر خود کرده و باعث شده تا با مصرف بیشتر باتری دستگاه مواجه شوند. چندین بنچمارک هم این مساله را به درستی نشان داده است، در واقع گوگل کروم در حالتی که کاربر مصارف عادی و ساده دارد طول عمر باتری را کاهش می‌دهد.
 
در آزمایشی که توسط سایت the Verge به انجام رسیده، مک بوک پرو جدید با صفحه نمایش رتینا انتخاب شده و مرورگرهای سافاری و گوگل کروم آزمایش شده‌اند. در این آزمایش روشنایی صفحه نمایش ۶۵ درصد بوده و با هر دو مرورگر به وب‌سایت‌های مختلف مراجعه شده است. مرورگر سافاری در این آزمایش نتیجه‌ی خوبی داشت و توانست ۱۳ ساعت و ۱۸ دقیقه از شارژ باتری را نگه دارد، در مقابل شارژ باتری مک بوک زمانی که گوگل کروم اجرا شده به مدت ۹ ساعت و ۴۵ دقیقه دوام آورد.
 
اگر کسی مک بوک خود را در سفر به همراه داشته باشد و از مرورگر سافاری استفاده کند، می‌تواند سفر خود را از لندن شروع کرده و شارژ مک بوک را تا شهرهای توکیو، هنک کنگ، تایپه و سئول حفظ کند، اما در مقابل اگر از مرورگر کروم در همان مک بوک استفاده کند در بین راه مجبور خواهد بود چندین بار مک بوک خود را شارژ کند. در این تست دقیقا از یک مک بوک با سخت افزار یکسان و شارژ باتری مشابه استفاده شده ولی مرورگرها متفاوت بوده که در نهایت نتایج مختلفی را به همراه داشت. در عملکرد مک بوک هنگام اجرای گوگل کروم افت شدیدی به وجود آمده است.
 
حتما لزومی ندارد که با مک بوک مسافت‌های طولانی را طی کنید تا به این نتیجه برسید، این ایراد برای کروم وجود دارد و مشکلی جدی به شمار می‌رود. سرعت و کیفیت هر دو مرورگر نیز مقایسه شده است؛ طبق بنچمارک‌های SunSpider، هنگام اجرای گوگل کروم، عملکرد مک بوک ۲۰۳ ثانیه افت داشته، در مقابل مرورگر سافاری ۳۰ درصد به مراتب بهتر از کروم عمل کرده است. البته مشکل دیگری هم وجود دارد و آن هم یوتیوب است. سرویس یوتیوب در حال حاضر از ویدئوهای 4K پشتیبانی می‌کند که مک بوک هم به راحتی می‌تواند آن‌ها را اجرا کند، اما فقط در شرایطی که از مرورگر سافاری استفاده می‌شود، مرورگر خود گوگل هنگام اجرای ویدئوهای 4K یوتیوب با مشکلاتی مواجه می‌شود.
 
اپل و گوگل هر دو باید برای این مشکل راه‌کارهای جدی در نظر بگیرند. مرورگر سافاری در مک بوک‌های اپل عملکردی فوق‌العاده و کارآمدی دارد که اکثر کاربران تجربه‌ی خوبی از آن دارند. سافاری همواره از مزیت‌هایی نسبت به دیگر مرورگرها در مک بوک برخوردار است به همین دلیل هنوز مرورگر دیگری جایگرین آن نشده است. مثلا گوگل کروم نسبت به سافاری سه ساعت و نیم شارژ بیشتری مصرف می‌کند و به نظر کاملا غیرعادی است. با این حال ممکن است کاربران بسیاری مایل باشد از کروم و بسیاری از سرویس‌های گوگل در مک بوک استفاده کنند.
 
مرورگر سافاری بخصوص در آخرین نسخه‌ی خود مدیریت بهتری از تب‌های وب‌سایت‌ها را فراهم می‌کند و از این رو نیازهای کاربران را برآورده می‌سازد. اما در مقابل قابلیت‌هایی هم هستند که در سافاری ارائه نشده مانند لاگین شدن خودکار به اکانت گوگل هنگام باز کردن مرورگر و نصب کردن افزونه‌ی ترجمه کردن یا سرویس Translator گوگل. به همین دلیل ممکن است برخی کاربران گوگل کروم را انتخاب کنند ولی به هرحال مصرف شارژ بیشتر آن هم مشکلی را برای آن‌ها به وجود می‌آورد. حال باید هر دو کمپانی در صدد رفع مشکلات آن‌ها برآیند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.