باندپهن

باندپهن سیار

April 12, 2015
10:49 یکشنبه، 23ام فروردینماه 1394
کد خبر: 68877

معاون مرکز ملی فضای مجازی خبر داد: تدوین سیاستهای توسعه باندپهن در کشور/ حمایت از دیتاسنترهای داخلی

معاون مرکز ملی فضای مجازی از تدوین سیاستهای توسعه باندپهن درکشور و دستورالعمل حمایتی از ایجاد دیتاسنترهای داخلی درکمیسیون عالی تنظیم مقررات این مرکز خبرداد و گفت: این مصوبات در صف تصویب شورایعالی است.
سعید مهدیون در گفتگو با مهر، با اشاره به برنامه های مرکز ملی فضای مجازی برای سیاستگذاری و قانونگذاری در عرصه باندپهن در کشور اظهار داشت: هم اکنون مدل های قیمتگذاری پهن باند تدوین شده و در کمیسیون عالی تنظیم مقررات مرکز ملی فضای مجازی به تصویب رسیده است.
 
وی با بیان اینکه این مصوبه باید به تصویب نهایی شورایعالی فضای مجازی برسد، افزود: این مصوبه هم اکنون در صف مصوبات شورایعالی قرار داد.
 
مهدیون سیاستگذاری برای حمایت از رشد و توسعه مراکز داده داخلی – دیتاسنتر- را از دیگر برنامه های در دست انجام مرکز ملی فضای مجازی عنوان کرد و گفت: این سیاستهای حمایتی پس از تصویب در کمیسیون عالی، در صف تصویب شورایعالی فضای مجازی قرار می گیرد.
 
معاون مرکز ملی فضای مجازی، با اشاره به تدوین سیاستهای کلی توسعه باندپهن در کشور خاطرنشان کرد: با وجود این مصوبه، قیمتگذاری باندپهن در کشور مطابق مدل قانونی انجام می شود. چرا که باندپهن صرفا دسترسی و ارتباط نیست و طبق مدل و تعاریف سازمانهای بین المللی، پهن باند یک اکوسیستم است که تعاریف و اجرا مختلف دارد.
 
وی ارائه محتوای بومی، دسترسی مردم، تولیدکنندگان محتوا، عرضه کنندگان خدمات و اپراتورها را از اجزا این زنجیره برشمرد و گفت: باید تعرفه گذاری در این بخش طوری باشد که تمامی بازیگران این اکوسیستم را شامل شود.
 
مهدیون با تاکید براینکه در این زمینه مدلی را نهایی کرده و در انتظار تصویب شورایعالی فضای مجازی هستیم افزود: در مورد دیتاسنترها علاوه بر تعرفه گداری، دستورالعملی دیده ایم که طبق آن دولت باید برای مراکز داده داخلی تسهیلاتی قائل شود؛ همچنین در این دستورالعمل بندهای مختلف سیاستی برای رشد و توسعه دیتاسنترها طبق شاخص ها و رتبه بندی ها دیده شده است.
 
معاون مرکز ملی فضای مجازی با تاکید بر برنامه های حمایتی برای میزبانی و رشد دیتاسنترها در داخل کشور با هدف دسترسی ارزان و راحت مردم به محتوای بومی فضای مجازی گفت: آیین نامه راه اندازی مرکز تبادل ترافیک اینترنتی (IXP) و نیز مراکز پراتوری شبکه توزیع محتوا (CDN) به عنوان زیرسیستم های توسعه دیتاسنترها در کشور در سال ۹۱ و ۹۲ در مرکز ملی فضای مجازی تدوین شده بود اما به دلیل داشتن نواقصی، اجرایی نشد؛ به همین دلیل در راستای اجرای کامل این دو طرح و بهبود وضعیت عملیاتی آن با بررسی و آسیب شناسی مشکلات آیین نامه قبلی، سیاستهای جدیدی برای این دو طرح تدوین و در صف شورایعالی فضای مجازی برای تصویب قرار دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.