رییس مجلس شورای اسلامی تحول در عصر ارتباطات یک تحول تاکتیکی نیست بلکه تحول استراتژیک است، گفت: اگر به مولفههای این مهم توجه کرد میتوان جامعه اسلامی را در عرصههای مختلف به موفقیت رساند.
علی لاریجانی روز پنجشنبه در آیین بهرهبرداری از طرح خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم در سرسرای همایش دارالحدیث قم، با بیان اینکه باید از تحولات ارتباطی در دنیا استقبال کرد، گفت: عصر ارتباطات نوع رفتار حکومتها و سرعت علم را تحت تاثیر قرار میدهد و حتی در مفهوم امنیت و نگاه به این موضوع تاثیرگذار است و کشورهای موفقتر در این دوره گذار کشورهایی بودهاند که مختصات اصلی را شناخته و خود را سریعتر مجهز کردند.
وی با بیان اینکه نگرانیهایی در مورد تهدیدات گسترش فناوریهای نوین وجود دارد، گفت: با توجه به تحولات کشورهای مختلف دنیا ایران اسلامی وارد عصر تکنولوژی شده و برخی تنشها در این خصوص طبیعی است.
رییس مجلس ادامه داد: کشورهایی که عمق این تاثیر فناوری را درک نکنند و توجه اولویتدار به این موضوع نداشته باشند دچار عقب افتادگی در توسعه شده و نسبت به این پدیده منفعلانه برخورد خواهند کرد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه توسعه در ابعاد مختلف جامعه اسلامی باید مورد توجه مسئولان قرار داده شود گفت: توسعه کشور در بخش ارتباطات است و کشورهایی که به این موضوع توجه کردهاند در زمینههای توسعه پیشرفتهای بسیاری داشتهاند.
وی افزود: عصر ارتباطات نوع رفتار حکومتها و سرعت علم را تحت تاثیر قرار میدهد و حتی در مفهوم امنیت و نگاه به این موضوع تاثیرگذار است و کشورهای موفق تر در این دوره گذار کشورهایی بودهاند که مختصات اصلی را شناخته و خود را سریع تر مجهز کردند.
رییس مجلس گفت: اگر در عرصه ارتباطات درست توجه شود درک خواهیم کرد که پیشگاه توسعه کشور ارتباطات است و در همین منطقه آسیا کشورهایی داریم که توسعه آن ها جهش پیدا کرده و این امر بدلیل توسعه ارتباطات بوده است.
وی با اشاره به اینکه دولت الکترونیک میتواند دستاوردهای بسیاری برای جامعه اسلامی داشته باشد خاطرنشان کرد: دولت الکترونیک تحقق پیدا نکرده اما حوزه علمیه الکترونیک به دستاوردهای بسیاری رسیده است.
لاریجانی افزود: یکی از دغدغه های گسترش زیرساخت های کشور شبکه ملی اطلاعات است که امری ضروری برای کشور به شمار رفته و افراد به راحتی به اطلاعات دسترسی پیدا خواهند کرد و باید دسترسی به کانال های ارتباطی مفید را تسهیل کنیم.
وی ایمنی اطلاعات فضای مجازی را یکی دیگر از دغدغههای شبکه ارتباطی کشور برشمرد و اظهار کرد: قدرت نرم مورد استفاده کشورهای استکباری قرار گرفته است به همین علت کشورهای اسلامی نیز باید در این شبکهها با دقت نظر حضور پر شورتری داشته باشند تا زمینه را برای نفوذ دیگران سختتر کنند.
وی ادامه داد: از دیدگاه وزارت ارتباطات که توجه جدی به بخش خصوصی کرده باید تقدیر کنیم چرا که بدون توجه به بخش خصوصی توسعه در هیچ بخشی صورت نخواهد گرفت و معجزه ای در جاهایی که بسیار نگاه دولتی داشتهایم صورت نگرفته است.
رییس مجلس در ادامه سخنان خود در خصوص تصمیم کنگره آمریکا برای ارسال منابع و سلاح هایی در درون حاکمیت عراق با عنوان مبارزه با داعش به گروه هایی، اظهار کرد: این اقدام نقض حاکمیت عراق است و زمانی که آمریکا دید دولت عراق در مبارزه با داعش پس از فتوای آیت الله سیستانی موفق بود طرح اخیر را تصویب کرد.
لاریجانی ادامه داد: آمریکایی ها باید به رفتار دولت عراق برای مبارزه با تروریسم احترام بگذارند و دولت عراق را برای توانمندسازی تقویت کنند در غیر این صورت به جای مبارزه با تروریسم شاهد خواهیم بود که گروهها روی هم سلاح بکشند.