در ماه اوت سال گذشته، تیم کوک مدیر عامل اپل تصمیم گرفت که خصومت ها را کنار بگذارد و برای صلح و سازش با سامسونگ پیش قدم شود.
این دو شرکت همانطور که می دانید بارها و بارها به خاطر نقض پتنت یکدیگر را به دادگاه کشانده و نام خود را در سر خط خبرها قرار داده اند اما حالا هردویشان دست در دست یکدیگر گذاشته اند و قصد دارند که برخی از قطعات الکترونیکی را با همکاری هم بسازند و از این طریق تنش و درگیری را از کسب و کار خود دور نمایند.
براساس گزارش بلومبرگ، بدنبال این همکاری، سامسونگ بخش اعظمی از چیپ های A9 اپل را خواهد ساخت که قرار است در نسل آتی آیفون به کار گرفته شوند. البته تا به امروز بسیاری در مورد ساخت این چیپ ها گمانه زنی کرده اند، برخی گفته اند که TSMC قطعا آنها را می سازد و برخی دیگر سامسونگ را سازنده اصلی این قطعات عنوان نموده اند.
براساس گفته مینگ چی کو، یکی از تحلیلگران موسسه KGI Securites، شرکت TSMC در حدود ۳۰ درصد از این تراشه ها را تولید خواهد کرد و سهم آن با سامسونگ برابر می شود. سال گذشته، به خاطر تنش هایی که میان سامسونگ و اپل وجود داشت، فرایند تولید کل این قطعات به TSMC محول گردید.
شرکت دیگری که در گزارش بلومبرگ به آن اشاره شده، Global Foundaries است و وظیفه تولید ۳۰ درصد از این تراشه ها را بر عهده دارد که از ۵۰ درصد میزان مورد نیاز به مراتب کمتر است.
براساس گزارشات، فروش قطعات سامسونگ در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۵ به خاطر بیشتر شدن همکاری هایش با اپل افزایش یافته و این شرکت کره ای هم در مورد آینده کسب و کارش و همچنین بهبود ظرفیت تولید چیپ های خود ابراز امیدواری کرده. از طرف دیگر TSMC نیز اعلام کرده که هزینه های خود را کاهش خواهد داد.
سندیسک یکی دیگر از شرکت هایی است که همکاری اپل و سامسونگ می تواند به ضررش تمام شود. این کمپانی برای دستگاه های موبایلی نظیر آیفون و آیپد چیپ تولید می کند و زمانی کوپرتینویی ها بزرگ ترین مشتری آن بودند و ۱۹ درصد از درآمدهایش را تامین می کردند، اما ظاهرا، آن دوران خوش به پایان رسیده و گویی دیگر تکرارشدنی نخواهد بود.
در ۱۵ آوریل ۲۰۱۵، سندیسک اعلام نمود که به دنبال از دست دادن مشتریان سابقش در بخش چیپ، پیش بینی می کند که فروشش در سال جاری به مراتب پایین تر از میزان برآورد شده باشد و تردیدی نیست که اپل یکی از این مشتریان است.
اما بالا رفتن میزان فروش چیپ های سامسونگ در بهترین زمان ممکن رخ می دهد. همانطور که می دانید ۲۰۱۴ سال چندان خوبی برای کسب و کار این شرکت در بازار موبایل نبود و سود ۷۵ درصدی آن در سه ماهه نخست سال ۲۰۱۴ به ۳۷ درصد در سه ماهه آخر همان سال تنزل پیدا کرد.
در عین حال، سود این شرکت از تولید چیپ از ۲۰ درصد در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۳ به ۵۵ درصد در مدت مشابه سال بعدش رسید و از آن زمان به بعد، سود این شرکت کره ای در بخش چیپ فراتر از درآمدهایش از بازار موبایل بود.
هرچند که احتمال می رود این مساله با عرضه کهکشانی های امسال تغییر یابد با این همه تغییری در این حقیقت به وجود نمی آورد که سود سامسونگ در حوزه نیمه رسانا در حال افزایش است.
سامسونگ و اپل، روی هم رفته ۴۰ درصد از بازار اسمارت فون دنیا را در اختیار دارند و حالا با روی آوردن اهالی کوپرتینو به چیپست های این غول کره ای و همچنین ترجیح سامسونگ به استفاده از چیپست های خود در پرچمدارانش، پیش بینی می شود که روزهای بدتری در انتظار چیپسازانی باشد که زمانی کسب و کارشان به خریدهای سامسونگ و اپل گره خورده بود و در کناری TSMC و Sandisk شاید بهتر باشد که کوالکام را هم به این لیست اضافه کنیم.
نکته جالب تر اینکه، کوالکام زمانی برای تولید چیپست های خود از تأسیسات TSMC استفاده می کرد و حالا باید برای ساخت اسنپدراگون ۸۱۰، به سامسونگ و فناوری ۱۴ نانومتری FinFET آن متکی باشد.
سامسونگ با استفاده از تکنیک پیشرفته خود در تولید چیپ، قادر است محصولات باکیفیت تری را بسازد و جایگاه نخست بازار را از آن خود نماید و این یکی از دلایل اصلی روی آوردن اپل به این شرکت کره ای و روی برگرداندنش از TSMC است.