با روی کار آمدن دولت یازدهم، افزایش پهنای باند در دستور کار وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات قرار گرفت و وزیر و معاون او در جلسات مختلفی اذعان داشتند که دولت عزم جدی برای گسترش پهنایباند دارد و در این راستا قرار است پهنای باند اینترنت تا پایان سال 94 هشت برابر شود. علی رغم اینکه وزیر تا حدودی به وعده خود عمل کرد و پهنایباند اینترنت کشور از آغاز به کار او تقریبا سه برابر شده است، اما به هیچ وجه تغییری در کیفیت اینترنت ایجاد نشده و حتی میتوان گفت نسبت به سالهای گذشته این کیفیت نامطلوبتر نیز شده است. از آنجایی که سرعت و کیفیت دو مقوله مهم برای کاربران اینترنت به شما می آید، این موضوع نارضایتی مشترکان اینترنت را در پی داشته و اکثر آنها انگشت اتهامشان به سوی شرکتهای PAP است.
تناسب نداشتن حجم پهنای باند با میزان مصرف
اما نایب رییس کمیسیون اینترنت نصر تهران در این خصوص تمام قد از عملکرد شرکتهای ارایه دهنده اینترنت پرسرعت دفاع کرده و معتقد است، در حالحاضر حجم پهنای باند کشور هیچ تناسبی با میزان افزایش مصرف ندارد و این مهم تنها دلیل افت کیفیت اینترنت در کشور است.علی توسلی افزود: هرچند پهنایباند اینترنت از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم تقریبا سه برابر شده است، اما باید در نظر بگیریم که تعداد کاربران اینترنت نیز از آن زمان تاکنون چندین برابر شدهاند و این حجم پهنایباند پاسخگوی نیاز بازار اینترنت نیست.
وی در توضیح گفت: بر اساس آمارهای موجود از سال گذشته تاکنون بیش از 8 میلیون گوشی هوشمند در کشور به فروش رسیده است که این نشان از افزایش تعداد کاربران اینترنت دارد.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت شاتل نیز برنامهای تلویزیونی تاکید کرد: کاربری اینترنت بسیار متفاوت شده است و تعداد افرادی که در یک خانه از سرویس اینترنت استفاده میکنند، افزایش یافته و انتظار داریم از همان مصارف اینترنت در دنیای توسعه یافته مانند مدیاها، اپلیکیشنها و ویدیوها برخوردار باشیم با این تفاوت که کاربر اینترنت در کره جنوبی با همین مصارف از پهنای باند 50 مگابیتی استفاده میکند و کاربر ایرانی با همان مصرف از سرویس 512 کیلوبیتی استفاده میکند.
نخجوانی همچنین افزود: طی یک سال و نیم گذشته در حوزه کمبود پهنایباند تحولات بسیار خوبی در کشور اتفاق افتاده است و این درحالی است که خیلی از شرکتهای اینترنتی برای اینکه اینترنت را به دست مردم برسانند، با اینترنت جیرهبندی شده مواجه بودند اما طی یک سال گذشته با تلاش شرکت ارتباطات زیرساخت پهنای باند اینترنت کشور دو برابر شده است و کاربرانی که اعتراض دارند، اعتراضشان به جا است چون سرویس دریافتی را با تقاضا و نیاز خود مقایسه میکنند.
لزوم آزادسازی ورود پهنای باند
نایب رییس کمیسیون اینترنت نصر تهران همچنین با بیان اینکه کاربران اینترنت سرعت بالاتر و پهنایباند بیشتر را راهحل اصلی مشکلات اینترنت میدانند،گفت: به اعتقاد من و شرکتهای ارایه دهنده اینترنت پرسرعت تنها راه حل مشکلات اینترنت آزادسازی ورود پهنایباند به کشور است.توسلی افزود: تا زمانی که ورود پهنایباند آزاد نشود مشکلات اینترنت کشور کماکان باقی خواهد ماند. بنابراین بهتر است دولت هرچه سریعتر راهکاری در این خصوص ارایه دهد.
وی همچنین اضافه کرد: باید شرایط به صورتی باشد که هر شرکت PAP با توجه به نیاز خود پهنایباند را خریداری کند و برای رسیدگی به شرکت زیرساخت تحویل دهد. در واقع این گونه زیرساخت نقش گمرک را ایفا کرده و میتواند بر ورود پهنایباند به کشور نظارت داشته باشد.توسلی نسبت به رفع مشکلات اینترنتی کشور بسیار خوشبین بوده و معتقد است، مشکلات کشور یکی یکی در حال رفع شدن است و کاملا بدیهی است که مشکلات در خصوص پهنای باند نیز رفع خواهد شد. زیرا دولت هیچ چارهای جز آزاد کردن پهنای باند ندارد.
نیاز به افزایش 10 برابری پهنایباند
توسلی در ادامه با تاکید بر اینکه با توجه به حجم پهنایباند کاربر اینترنت حق دارد از کیفیت اینترنت راضی نباشد، گفت: هرچند پهنای باند سه برابر شده است، اما کشور به 10 برابر آن نیاز دارد و دولت باید زمینه ورود این حجم پهنای باند را فراهم کند.
وی با بیان اینکه فرایند خرید پهنای باند از دولت بسیار پیچیده است، گفت: شیوه ارایه پهنایباند ایراد دارد و شرکتی که باید خیلی سریع پهنایباند خود را به دلیل تقاضای بالا افزایش دهد معمولا دو ماه در انتظار میماند.
نایب رییس کمیسیون اینترنت نصر تهران ضمن تاکید مجددا بر اینکه شرکتهای PAP تلاش میکنند تا سرویسی با کیفیت به مشتری ارایه دهند، گفت: سامانههای سنجش سرعت
یکی از ملاکها و معیارهایی که کاربران با مراجعه به این سامانه و انجام آزمونهای مربوطه میتوانند از کیفیت خط ارتباطی خود مطلع شوند که با وجود این سامانه و نظارت مستمر برروی آن احتمال ارایه سرویس با کیفیت پایین از سوی شرکتها به صفر میرسد.