در پی اعلام وزیر ارتباطات در خصوص خروج طرح افزایش تعرفه های تلفن ثابت از دستور کار وزارت ارتباطات به دلیل عدم ارائه طرح توسعه و افزایش کیفیت خدمات شرکت مخابرات ایران، روابط عمومی شرکت مخابرات ایران با انتشار جوابیه ای بر روی وبسایت خود با عنوان "برنامه توسعه چهارساله مخابرات در بهمن ماه ارائه شد" به اظهارات وزیر ارتباطات واکنش نشان داد و با متهم کردن دبیرخانه کمیسیون تنظیم مقررات به کم کاری، تصریح کرد برنامه چهار ساله توسعه مخابرات را در بهمن ماه گذشته برای معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات ارسال کرده و پیشبینی کرد بخاطر اقدام عمدی و یا سهوی کارکنان سازمان تنظیم مقررات و یا کمیسیون تنظیم مقررات، این برنامه در اختیار وزیر ارتباطات قرار نگرفته است.
به گزارش آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، مخابرات به همراه جوابیه خود، تصویر بخش اول نامه ای را منتشر کرده که در تاریخ 27/11/93 خطاب به دکتر عمدیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات تهیه شده که طی آن اعلام میشود به پیوست، فهرست "پروژههای شبکه"، "IT" و "فعالیت های مربوطه جهت توسعه و بازسازی بهینه سازی شبکه" برای استحضار و صدور دستور بررسی و اقدام با امضای کاظم ابراهیمی بعنوان مدیرعامل وقت این شرکت ارسال شده است. محتوای منتشر شده این نامه برخلاف تیتر جوابیه مخابرات، الزاما نشاندهنده ارسال "برنامه توسعه 4سال آینده این شرکت" نیست.
نکته جالب توجه دیگر این جوابیه، واکنش این چنینی مخابرات به خبر منتشر شده توسط خبرگزاریای است که عملا مدیریت کلان آن با مدیریت کلان مالکان شرکت خریدار مخابرات ایران یکسان است.
وزیر چه گفته بود؟
روز گذشته دکتر محمود واعظی طی
گفتگویی اعلام کرده بود "علیرغم تاکید ما بر ارائه برنامه توسعهای از سوی مخابرات، اما این شرکت برنامهای ارائه نداده و از این رو وزارت ارتباطات تغییر تعرفه را بررسی نمیکند".
محتوای منتشر شده این نامه برخلاف تیتر جوابیه مخابرات، الزاما نشاندهنده ارسال "برنامه توسعه 4سال آینده این شرکت" نیست.
وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که با تغییر مدیرعامل قبلی شرکت مخابرات که قرار بود طبق نظر وزارت ارتباطات سیاستهای توسعهای در این شرکت را پیگیری کند،آیا برنامههای توسعهای در این شرکت کند خواهد شد، اظهار داشته بود: "قطعاً مخابرات برنامه توسعه دارد و امکان ندارد که شرکتی برنامه توسعه نداشته باشد. اگر مدیران مخابرات خواستار تغییر تعرفههای مخابراتی هستند باید برنامه توسعه آینده مخابرات را به وزارت ارتباطات ارائه دهند". وی با بیان اینکه علیرغم تاکید ما بر ارائه برنامه توسعهای از سوی مخابرات، اما این شرکت هنوز برنامهای ارائه نداده است، گفته بود: "براین اساس وزارت ارتباطات نیز هنوز بررسی تغییر تعرفه را در دستور کار قرار نداده است و هر زمان که برنامه توسعه ارائه شد تغییر تعرفه بررسی میشود".
جوابیه مخابرات
صبح امروز و با گذشت نزدیک به 24 ساعت از انتشار این گفتگو، روابط عمومی شرکت مخابرات ایران با انتشار اطلاعیه ای به همراه تصویر بخش اول یک نامه با تاریخ 27 بهمن 93 که از سوی مدیرعامل سابق این شرکت به معاون وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات ارسال شده بود به این اظهارات وزیر ارتباطات واکنش نشان داد.
این جوابیه به جای انتشار در خبرگزاری فارس، در وبسایت شرکت مخابرات ایران منتشر شده است و تا لحظه نگارش این خبر، جوابیه فوق هنوز در خود خبرگزاری فارس منتشر نشده است.
در ادامه متن جوابیه شرکت مخابرات ایران به مصاحبه روز گذشته وزیر ارتباطات عینا می آید:
در پی گفتوگوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با خبرگزاری فارس مبنی بر اینکه ،" افزایش تعرفه تلفن ثابت از دستور کار خارج شد / تعلل مخابرات در ارائه برنامه توسعه" روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مخابرات ایران جوابیه ای بدین شرح منتشر میکند:
شرکت مخابرات ایران در اجرای مصوبه دولت و با هماهنگی وزیر محترم ارتباطات طرح همکدی تلفن ثابت را با میلیارد ها تومان هزینه و کاهش 10 تا 30 درصدی درآمد ، با هدف ارائه خدمات مطلوب تر با مشترکان و قول وزیر برای جبران کاهش در آمد اجرا و گزارش اقدامات خود را در زمستان 93 تقدیم ایشان کرد . از آنجا که تغییر یا تعدیل تعرفه ها نیازمند مصوبه کمیسیون ارتباطات است این کمیسیون علاوه برگزارش کاهش در آمد ناشی از همکدی، برنامه توسعه مخابرات در سال های آتی را نیز درخواست داشت که این برنامه در تاریخ 27 / 11/ 93 با شماره 13227 / 2 به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارسال و رسید دریافت شد .
اساس این برنامه ، نظر کارشناسان داخلی و مشاوران خارجی شرکت مخابرات ایران ، میزان سرمایه گذاری در چهار سال 7 هزار میلیارد تومان در بخش تلفن ثابت و توسعه زیرساخت بویژه شبکه و IT می باشد .
باتوجه به فرمایشات مقام محترم وزارت ، مبنی بر عدم دریافت برنامه توسعه مخابرات ، به نظر می رسد همکاران محترم سازمان تنظیم مقررات یا دبیرخانه کمیسیون این برنامه را عمداً یا سهواً به ایشان نداده باشند .
با این توضیحات و از آنجا که به صحت فرمایشات آقای دکتر واعظی اطمینان کامل داریم ، تقاضا داریم جناب وزیر از همکاران خود در این باره توضیح بخواهند و حقیقت را به اطلاع افکار عمومی برسانند و در خصوص تعدیل تعرفه ها اقدام عاجل بفرمایند. چرا که از دستور خارج شدن تغییر تعرفه ها به این بهانه ناشی از عملکرد دبیرخانه کمیسیون است .