باندپهن

باندپهن ثابت

May 26, 2015
10:47 سه شنبه، 5ام خردادماه 1394
کد خبر: 70419

مخابرات ایران: به تعرفه‌های قبل از هم‌کدسازی ر اضی هستیم

سخنگوی شرکت مخابرات ایران تاکید کرد: اگر این طور برداشت می‌شود که با اجرای طرح هم کد سازی تلفن ثابت درآمد شرکت مخابرات افزایش پیدا کرده ما حاضریم تعرفه‌ها به حالت قبل از هم کدسازی بازگرداننده شود.
 
داوود زارعیان در گفت‌وگو با ایسنا، به ارائه توضیحاتی درباره تعرفه تلفن ثابت پرداخت و درباره اینکه آیا درآمد تلفن ثابت در سالهای اخیر در همه دنیا کاهش پیدا کرده اظهار کرد: کاهش درآمد تلفن ثابت در دنیا را قبول ندارم و بر این باورم که این درآمد در تمام دنیا افزایش پیدا کرده اما روند توسعه تلفن ثابت تقریبا متوقف شده است.
 
وی با تاکید بر این که توسعه تلفن ثابت امر مقرون به صرفه‌ای محسوب نمی‌شود، متذکر شد: بر همین اساس بسیاری از کشورها به این سمت حرکت نمی‌کنند و به همین دلیل طی سالهای گذشته سقف تلفن‌های ثابت در حد یک میلیارد و یک میلیارد و300 تا 400 میلیون شماره باقی مانده است.
 
97 درصد درآمد مخابرات با ریسک همراه است
زارعیان در ادامه متذکر شد: نظام تعرفه گذاری مخابرات در دنیا به دو شیوه با ریسک و بدون ریسک تقسیم می‌شود. در کشورهایی که تعرفه‌گذاری آنها بدون ریسک است آبونمان ثابتی از مشترک دریافت شده و بر اساس آن تلفن مشترک دایر نگه داشته می شود. این مبلغ در کشورهای مختلف رقمی حدود 40 تا 70درصد درآمد اپراتورهای ثابت را تشکیل می‌دهد.
 
وی با بیان اینکه چنین شیوه ای در بسیاری کشورهای اروپایی مورد استفاده قرار می گیرد عنوان کرد: در این کشورها پس از دایری یک خط، برای آن ماهانه مبلغ ثابتی آبونمان در نظر گرفته می‌شود که این مبلغ فارغ از این که مشترک از خط تلفن خود استفاده کرده یا نکرده باشد به حساب مخابرات واریز می‌شود و مبلغ به نسبت بالایی است که به عنوان مثال در برخی کشورهای اروپایی تا 15 دلار در ماه می رسد.
 
سخنگوی شرکت مخابرات ایران همچنین اظهار کرد: راهکار دیگر تعرفه‌گذاری با ریسک است که این شیوه عموما در کشورهای در حال توسعه‌ای مانند ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد در این روش 97 درصد درآمد با ریسک همراه است. به عبارت دیگر در این کشورها مخابرات خط‌های تلفن ثابت را با سرمایه‌گذاری زیاد دایر می‌کند و پس از آن منتظر می‌ماند تا شاید مشترک تماسی برقرار کند به همین دلیل این کشورها عموما با مشکلات و مخاطراتی همراه هستند چرا که استفاده کمی از تلفن ثابت صورت می‌گیرد و این روند هزینه‌های مربوط به دایری خط تلفن را جبران نمی‌کند.
 
150 سال طول می کشد هزینه های دایری برخی خط ها جبران شود
سخنگوی مخابرات همچنین اظهار کرد: وقتی اپراتور مخابراتی یک خط را دایر می‌کند با تعرفه‌ها و آبونمان فعلی اگر آن خط کارکرد نداشته باشد حدود 150 سال طول می‌کشد تا فقط هزینه دایری آن خط تامین شود.
 
زارعیان ادامه داد: اکنون هزینه یک خط تلفن ثابت در شهری مانند تهران حدود یک و نیم تا دو میلیون تومان است اما تعرفه‌ای که برای آبونمان آن در نظر گرفته شده حتی اگر ماهی 700 تومان باشد در طول سال در نهایت این رقم به 8000 تومان خواهد رسید و 200 سال طول می‌کشد که هزینه‌ای که صرف راه‌اندازی این خط شده جبران شود.
 
5 میلیون خط تلفن بدون کارکرد
زارعیان همچنین اظهار کرد: اکنون با این تعرفه‌گذاری ما 5 میلیون خط تلفن ثابت داریم که خریداری و واگذار شده است اما هیچ درآمدی برای شرکت مخابرات به دنبال ندارد. بر همین اساس باور ما آن است که باید در حد حداقل‌ها تغییراتی بر روی تعرفه‌های مخابراتی صورت بگیرد.
 
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به این سوال که مخابرات خود هم تلاشی برای ارائه سرویس‌های ارزش افزوده نداشته تا از این طریق برای خود درآمدزایی کند، توضیح داد: اگرچه سرویس‌های ارزش افزوده در ایران به اندازه دنیا توسعه پیدا نکرده است اما در هیچ یک از کشورهای دنیا بیش از 30 درصد درآمد مخابرات به این سرویس‌ها مربوط نمی‌شود. به همین دلیل نمی‌توان گفت که ارائه سرویس‌های ارزش افزوده هزینه‌های متعدد مخابرات را جبران می‌کند.
 
وی ادامه داد: در کشوری که 5 میلیون خط تلفن آن هیچ کارکردی ندارد و 3 و نیم میلیون خط در نقاط روستایی قرار دارد چگونه می‌توان انتظار داشت تنها با ارائه سرویس‌های ارزش افزوده درآمدزایی شود؟
 
سخنگوی مخابرات همچنین متذکر شد: البته راه‌اندازی سرویس‌های ارزش افزوده نیز نیازمند سرمایه‌گذاری است که اگر مبلغ نرخ پایه تعرفه اصلاح شود این امکان ایجاد می‌شود که در این حوزه هم سرمایه‌گذاری کنیم اما بحث امروز ما آن است که در کشور چه نرخی از سال 1382 تا کنون ثابت مانده که تعرفه‌های مخابراتی ثابت بماند؟
 
وی ادامه داد: ما نیز قبول داریم چون ارتباطات زیربنای توسعه است نباید افزایش تعرفه‌ها مطابق بخش‌های دیگر باشد اما اگر تعرفه برق در طی 12 سال گذشته 2000 درصد رشد داشته لازم است که تعرفه‌های ارتباطی نیز حدود 100 تا 200 درصد رشد داشته باشند.
 
تعرفه ADSL هم بسیار پائین است
وی همچنین اظهار کرد: البته ما سرویس‌های ارزش افزوده‌ای مانند اینترنت پرسرعت خانگی یا شبکه هوشمند (IN) را نیز ارائه کرده‌ایم اما متاسفانه تعرفه این بخش‌ها نیز بسیار پایین است.
 
زارعیان ادامه داد:‌ اکنون رگولاتوری برای ارائه سرویسی مانند آوای انتظار تعرفه‌ای معادل 200 تومان در ماه را تعیین کرده است که این رقم در طول ماه قابل توجه نیست. از سوی دیگر در دنیا مرسوم است که در سرویس‌های ارزش افزوده رگولاتور دخالتی در تعرفه‌گذاری ندارد و این مساله به رابطه اپراتور و مشتری باز می‌گردد طبیعی است اگر اپراتوری تعرفه بالایی برای این خدمات در نظر بگیرد مشترکان از سرویس‌های او استفاده نخواهند کرد.
 
مدیریت مخابرات مشکل شده است
زارعیان در بخش دیگری از صحبتهای خود با تاکید مجدد بر لزوم تغییر تعرفه‌های تلفن ثابت اظهار کرد: طی سالهای گذشته به ما این گونه وعده داده شد که اگر ما طرح هم کدسازی تلفن ثابت را اجرا کنیم درصورت کاهش درآمد این رقم جبران خواهد شد. اما اکنون در موارد متعدد هزینه‌های مشترکان تا چند ده برابر کاهش پیدا کرده اما همچنان تعرفه‌های ما شرایط مناسبی ندارند.
 
وی ادامه داد:‌ اکنون ما به جای رسیدیم که اداره و مدیریت شرکت مخابرات برای ما مشکل شده و انتظار داریم کمیسیون تنظیم مقررات و وزارت ارتباطات در این زمینه کمک کنند تا مشکل برطرف شود.
 
وی ادامه داد: فکر می‌کنم مراجعه‌ای به روش‌های تعرفه‌گذاری در دنیا و نوع فعالیت رگولاتور در کشورهای مختلف و تطبیق تعرفه گذاری در دنیا و ایران می‌تواند بسیاری از مشکلات را برطرف کند.
 
زارعیان در بخش دیگری از صحبتهای خود اظهار کرد: اکنون تنها 3 درصد از درآمد ما بدون ریسک است در حالی که در دنیا حداقل این رقم حدود 40 تا 50 درصد است.
 
مکالمات بین الملل که درآمدزا است در دست دولت قرار دارد
سخنگوی مخابرات در عین حال به تماسهای بین المللی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برخی بخش‌ها مانند ارتباطات بین‌الملل که درآمدزایی خوبی دارد در دست شرکت ارتباطات زیرساخت که بخشی دولتی است قرار دارد. از سوی دیگر حتی در ارائه سرویس‌های ارزش افزوده نیز تنها 30 درصد سود این بخش به مخابرات می‌رسد.
 
وی همچنین عنوان کرد: یک خط تلفن ثابت در تهران حدود دو میلیون تومان هزینه دارد اما ما تنها 50 هزار تومان برای آن هزینه می‌گیریم و جالب آن که در بسیاری از موارد این خط‌ها هیچ درآمدی هم برای مخابرات ندارند. با این وجود ما در سال گذشته حدود یک میلیون خط تلفن ثابت واگذار کردیم.
 
150 هزار نفر در صف واگذاری تلفن ثابت
زارعیان در پاسخ به این سوال که با این وجود حتی در شهرهای بزرگی مثل تهران عده‌ای زیادی در صف انتظار دریافت تلفن هستند اظهار کرد: کل بدهی ما به مردم در حوزه تلفن ثابت کمتر از 150 هزار فیش است.
 
وی همچنین متذکر شد: ما در سال گذشته تلاش کردیم کاهش درآمدهای تلفن ثابت را با واگذاری 1.2میلیون پورت اینترنت پرسرعت (ADSL) جبران کنیم اما در نهایت افزایش درآمد ما حدود 11.5 درصد بود که اگر نرخ تورم کشور را 15 درصد هم در نظر بگیریم معلوم می‌شود که ما دچار ضرر و زیان شده‌ایم.
 
زارعیان در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز یادآور شد:‌ اکنون هزینه‌هایی مانند هزینه برق تنها در یک سال اخیر تا 30 درصد افزایش پیدا کرده و هزینه خرید تجهیزات برای ما 60 تا 70 درصد بالا رفته اما با این وجود درآمد ما در برخی استانها حدود 30 درصد کاهش پیدا کرده است.
 
وی ادامه داد: اکنون ما هیچ بحثی نداریم که رگولاتور چه تعرفه‌ای را برای ما تعیین کند اما انتظار داریم که شیوه‌ای را در نظر بگیرد که جبران کاهش درآمدهای مخابراتی در آن اعمال شده باشد و حداقل یک سود منطقی برای توسعه نیز در آن دیده شده باشد.
 
سخنگوی مخابرات ایران در پایان به یادآوری هزینه‌های مربوط به آبونمان پرداخت و گفت: در حال حاضر هزینه آبونمان تلفن ثابت در تهران و شهرهای بزرگ 360 تومان، سایر شهرهای 300 تومان و در شهرهای کوچک 200 تومان است و این رقم در روستاها هم به 100 تومان می‌رسد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.