لبه تکنولوژی

May 26, 2015
15:38 سه شنبه، 5ام خردادماه 1394
کد خبر: 70426

بهترین شرکت‌های تکنولوژی برای کار

بسیاری از افراد حاضرند به خاطر کاری که به آن علاقه زیادی دارند، با حقوق و مزایای نه چندان مناسب و راضی‌کننده هم به کار خودشان ادامه بدهند. 
در مقابل هم عده‌ای هستند که ممکن است کاری را تنها به خاطر درآمد خوب آن انجام دهند و نه به خاطر علاقه و دغدغه شخصی خودشان. این موضوع اما به خصوص درباره صنعت تکنولوژی مربوط به گذشته بوده و در حال حاضر تقریبا هیچ کدام از افراد فعال در حوزه تکنولوژی با چنین شرایطی کار نمی‌کنند. با این اوصاف است که مجله معتبر بیزینس اینسایدر به تازگی و با همکاری وب‌سایت PayScale که در زمینه گردآوری و بررسی اطلاعات شغلی فعالیت می‌کند، به بررسی شرایط کاری، پرداخت دستمزد و رضایت شغلی در شرکت‌های بزرگ تکنولوژی پرداخته است که اغلب در سیلیکون ولی در آمریکا جمع شده‌اند. در نهایت فهرستی از 25 شرکت برتر تکنولوژی برای کار به دست آمده و ارائه شده است. 
 
روش رتبه‌بندی
جالب اینکه رتبه اول این فهرست در اختیار شرکت‌های بزرگ و قدیمی نبوده و این جایگاه را شرکت جوان Facebook به خود اختصاص داده است. بعد از آن شرکت‌های بزرگ و شناخته‌شده با سابقه به تدریج پشت سر هم در این فهرست ظاهر شده‌اند. 
برای تهیه این فهرست شرکت‌های حاضر در فهرست پانصد شرکت برتر جهان در سال 2014 که توسط مجله فورچون منتشر شده بود، بر اساس اطلاعات تحقیقاتی وب‌سایت PayScale بررسی و رتبه‌بندی شدند. امتیاز نهایی با در نظر گرفتن 6 عامل مختلف شامل: حداکثر رضایت شغلی، استرس کاری کم، امکان دور کاری، حداکثر هدفمندی در کار، متوسط حقوق پرداختی به کارمندان با سابقه و سنجش میزان دستمزد کارمندان با کارمندان هم‌رده دیگر، محاسبه شده است. 
در حقیقت به عقیده کارشناسان PayScale میزان دستمزدی که شرکت‌ها به کارمندانشان پرداخت می‌کنند، یک عامل بسیار با اهمیت است. درست به همین دلیل هم هست که دستمزد و حقوق دریافتی کارمندان در اغلب این عوامل در نظر گرفته شده است. بنابراین بد نیست بدانید که هر کدام از این عوامل و معیارها چطور بررسی شده‌اند:
درصد حداکثر رضایت شغلی: این عامل در واقع با درصد پاسخگویی کارمندان شرکت‌کننده در این بررسی به این پرسش که چقدر از شغل‌شان رضایت دارند، سنجیده شده است. آنها در پاسخ می‌توانستند یکی از دو گزینه «بسیار رضایت‌بخش» و «تا حدودی رضایت‌بخش» را انتخاب کنند. 
درصد استرس کاری کم: این عامل با بررسی پاسخ کارمندان شرکت‌های بزرگ تکنولوژی به این سوال که چه وقتی احساس می‌کنند که کارشان پر استرس است، سنجیده شده است. در پاسخ، این کارمندان باید یکی از دو گزینه «کار من آرام‌بخش است» یا «نه کاملا پر استرس» را انتخاب می‌کردند. 
درصد امکان دور کاری: برای بررسی این عامل هم کارمندان این شرکت‌ها باید درباره امکان کار از خانه یا دور کاری در شرکت‌شان پاسخ می‌گفتند و یکی از گزینه‌های «بله، من کاملا دور کاری می‌کنم»، «بله من اغلب دور کاری می‌کنم» یا «بله من گاهی اوقات دور کاری می‌کنم» را انتخاب می‌کردند. البته بهتر است بدانید که وب‌سایت PayScale در این مورد اطلاعات کافی درباره شرایط دور کاری در بعضی از این شرکت‌ها را نداشت و به همین دلیل به این دسته از شرکت‌ها برای عامل درصد امکان دور‌کاری، متوسط امتیاز یک را داده است.  
درصد حداکثر هدفمندی در کار: در بررسی این عامل از کارمندان شرکت‌های بزرگ تکنولوژی پرسیده شده است که آیا کارشان دنیا را به مکان بهتری برای زندگی تبدیل می‌کند یا خیر. در مقابل آنها باید یکی از پاسخ‌های «بله، خیلی زیاد» یا «بله» را انتخاب می‌کردند.
متوسط حقوق پرداختی به کارمندان با سابقه: این متغیر به بررسی میزان حقوق پرداختی سالانه شرکت‌های تکنولوژی به کارمندانی با سابقه کاری دست کم پنج سال می‌پردازد. نیمی از کارمندان با سابقه کاری پنج سال و بیشتر درآمدی بیش از مقدار در نظر گرفته شده داشتند و نیمی از آنها کمتر از آن مقدار دریافت می‌کردند. 
دستمزد نهایی: ترکیبی از حقوق سالانه، پاداش‌ها، حق انجام ماموریت، اضافه کاری و دیگر عوامل موثر در دستمزد سالانه، دستمزد نهایی هر کارمند در طول یک سال را مشخص می‌کند. البته در این مورد میزان سودهای تعلق گرفته به کارمندان برای دوران بازنشستگی‌شان یا تسهیلات مربوط به درمان در نظر گرفته نشده است.  
سنجش میزان دستمزد کارمندان: این متغیر به بررسی میزان حقوق پرداختی به کارمندان می‌پردازد تا مشخص شود که حقوق آنها در مقایسه با کارمندان هم‌رده و مشابه دیگر بالاتر، پایین‌تر یا مساوی است. این کار با استفاده از اطلاعات وب‌سایت PayScale از حقوق دریافتی بیش از 40 میلیون کارمند به دست آمده است. در نهایت مشخص شد عوامل مختلف برای پاداش یا افزایش حقوق کارمندان از قبیل تجربه و سابقه کاری، میزان تحصیلات، مسوولیت‌پذیری در کار و هر آنچه بتواند کیفیت کار آنها را تحت تاثیر قرار بدهد، وجود دارند.  برای محاسبه امتیاز نهایی، موسسه PayScale ابتدا متغیرهای موجود در هر شرکت را با متغیرهای استاندارد، یکسان‌سازی کرده و در نهایت مجموع این امتیازها را جمع کرده است. در نهایت امتیاز شرکت‌های تکنولوژی نباید بیشتر از 4/1 یا کمتر از 6/0 باشد. بنابراین شرکت‌هایی که امتیازشان در این بازه قرار گرفته است به ترتیب رتبه‌بندی شده‌اند و در یک فهرست بیست و پنج تایی قرار گرفته‌اند تا بالاخره مشخص شود که بهترین شرکت‌های تکنولوژی برای کار در سال 2015 کدامند.
 
                                
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.