اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

June 3, 2015
15:42 چهارشنبه، 13ام خردادماه 1394
کد خبر: 70742

سازمان ملل: ناشناس ماندن در اینترنت حقی جهانی است

دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل با انتشار گزارشی رمزگذاری ارتباطات و داده‌های دیجیتال و ناشناس ماندن در دنیای آنلاین را ضرورتی انکارناپذیر برای تأمین آزادی بیان و اندیشه و حقی جهانشمول دانسته و از همه دولت‌های جهان خواسته تا با حفظ این حق پاسخگوی مقتضیات عصر دیجیتال باشند.
 
دیوید کایه گزارشگر ویژه دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در گزارش خود پنهان بودن در فضای اینترنت را حق همه کاربران در سراسر دنیا دانست و از تمامی دولت‌ها خواست تا مانع احقاق این حق نشوند. به گفته کایه پیش نویس این گزارش تا یک ماه دیگر برای تصویب به شورای حقوق بشر سازمان ملل برای تصویب نهایی ارائه خواهد شد.
 
دربخشی از این پیش نویس آمده است: امنیت و حریم خصوصی از پیش نیازهای لازم برای تأمین حقوق دیگر از جمله حق دادرسی منصفانه و آزادی تشکیل اجتماعات و برگزاری تجمعات صلح‌آمیز و حق حیات و آزادی است. علاوه براین رمزگذاری و ناشناس ماندن و مفاهیم امنیتی مستتر در آنها حریم خصوصی و امنیت شهروندان را تأمین می‌کند و از آنها به عنوان ضرورتی انکارناپذیر برای تأمین حق آزادی بیان و اندیشه در عصر دیجیتال یاد شده است.
 
سازمان ملل بارها از همه دولت‌ها خواسته است پاسخگوی مقتضیات عصر دیجیتال باشند. در سال 2011 این سازمان دسترسی به اینترنت را به عنوان یکی از حقوق اساسی بشر اعلام کرده بود.
 
در گزارش سازمان ملل همچنین از همه شرکت‌های فعال در عرصه فناوری اطلاعات خواسته شده است از محدود کردن رمزگذاری و افشای هویت کاربران جلوگیری شود. بر این اساس رمزگشایی داده‌ها به تشخیص و دستور دادگاه که بسته به قوانین ملی و بین‌المللی است، فقط باید در شرایطی کاملاً شفاف و به صورت هدفمند صورت گیرد و فرد مشخصی را هدف قرار دهد نه اینکه همه شهروندان را زیر ذره بین قرار دهد و حریم خصوصی را قربانی امنیت کند.
ا
ین گزارش درحالی منتشر شده است که نهادهای امنیتی و جاسوسی امریکا رسماً از شرکت‌های بزرگ اینترنتی مانند گوگل خواسته‌اند اطلاعات کاربران خود را در اختیار آنها بگذارند.
این موضوع در مورد کشورهای اروپایی و برخی کشورهای آسیایی نیز صدق می‌کند. آنها بجد در تلاش برای تقویت توانمندی‌های خود برای جاسوسی دیجیتال هستند و از شرکت‌های بزرگ اینترنتی می‌خواهند که امکان دسترسی آنها به داده‌های خصوصی و ارتباطات رمزگذاری شده شهروندان را با تعبیه «در پشتی» (backdoor) روی سیستم‌ها و شبکه‌های خود فراهم کنند. این خواسته با گزارش سازمان ملل در تضاد کامل است.دفتر کمیساریای عالی سازمان ملل در این باره در گزارش خود متذکر شده است: دولت‌ها نباید رمزگذاری و ناشناس ماندن در اینترنت را که پیش نیاز تأمین آزادی بیان و اندیشه‌اند٬ محدود کنند. مانع تراشی در برابر این ضروریات٬ غیرضروری و نامطلوب است. دولت‌ها باید از همه اقداماتی که امنیت افراد را تضعیف می‌کند خودداری کنند.
علاوه براین دولت‌ها باید از احراز هویت کاربران به عنوان پیش شرط دسترسی به ارتباطات و سرویس‌های آنلاین و نیز ثبت سیمکارت‌ها برای کاربران تلفن همراه اجتناب کنند.
 
پیشتر ادوارد اسنودن کارمند سابق سازمان امنیت ملی امریکا با انتشار صدها سند از جاسوسی نهادهای امنیتی امریکا از کاربران فضای اینترنت خبر داده بود.
 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.