تلفن همراه

گوشی

June 19, 2015
17:49 جمعه، 29ام خردادماه 1394
کد خبر: 71196

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور: استفاده از گوشی‌های هوشمند برای مسئولان مجاز نیست

رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور می‌گوید: «‌مسئولانی که اطلاعات طبقه‌بندی‌شده دارند، مجاز نیستند از گوشی‌های هوشمند استفاده کنند».
سردار غلامرضا جلالی در نشست مطبوعاتی خود درباره‌ استفاده مسئولان از گوشی‌های هوشمند بیان کرد: برای این موضوع دستورالعملی تهیه کردیم که در حال ارسال برای تصویب است. چون مسئولانی که اطلاعات طبقه‌بندی‌شده دارند، مجاز نیستند از گوشی‌های هوشمند استفاده کنند و برای این دست کارکردهای اداری طبقه‌بندی‌شده باید از سایر گوشی‌ها استفاده کنند.
 
ممنوعیت استفاده از گوشی‌های همراه برای مسئولان امر تازه‌ای نیست. پیش از این دولت‌های آلمان، روسیه، کره‌جنوبی، چین و آمریکا، استفاده از برخی گوشی‌های هوشمند را برای دولتمردان خود به‌خصوص رؤسای جمهور ممنوع کرده بودند. دولت آلمان پیش‌تر به وزیران و کارمندان ارشد دولت اعلام کرد که از گوشی‌های آی‌فون و بلک‌بری با توجه به افزایش حملات سایبری استفاده نکنند.
 
 
به گفته سخن‌گوی دولت، آلمان به وزیران و کارمندان ارشد توصیه کرده به‌جای گوشی‌های آی‌فون و بلک‌بری از گوشی «Simko» که توسط دویچه تلکام عرضه شده است، استفاده کنند. اقدام دولت آلمان به‌دنبال افشای جاسوسی سازمان امنیت ملی آمریکا از سیاستمداران و شهروندان از جمله آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، صورت گرفت که در پی آن نگرانی‌ها درباره درز اطلاعات نیز شدت گرفت.
 
البته پس از آن وزارت کشور آلمان از دولتمردان این کشور خواست به تلفن‌های همراه ساخت شرکت بلک‌بری اعتماد کنند و این گوشی‌ها را مورداستفاده قرار دهند.
 
گوشی‌های هوشمند بلک‌بری که توسط شرکت کانادایی RIM تولید می‌شوند، از ضریب امنیتی بالایی برخوردارند، اما برلین به‌شدت نگران ارسال اطلاعات به مرکز RIM در انگلیس و کانادا است. وزیر کشور آلمان در گفت‌وگو با نشریه هندلزبلات نسبت به خطر راه‌یافتن نرم‌افزارهای مخرب به شبکه‌های دولتی و IT سازمانی از طریق این دستگاه‌ها ابراز نگرانی کرده است.
 
وزارت دفاع کره‌جنوبی نیز اعلام کرده بود به علت نگرانی از حملات هکری، استفاده از برخی امکانات گوشی‌های هوشمند را برای کارکنان و نهادهای همکار با خود ممنوع کرده است. علت این تصمیم نگرانی از گسترش حملات هکرهای کره‌جنوبی است که از گوشی‌های هوشمند متصل به اینترنت برای سرقت اطلاعات حساس، استفاده می‌کنند.
 
این هکرها چندی‌قبل به‌طور گسترده به شبکه‌های اینترنتی در این کشور حمله کرده و اطلاعات مهمی را به سرقت برده بودند. همچنین قانون‌گذاران روسی بررسی قانونی برای ممنوعیت استفاده از گوشی‌های هوشمند خارجی را در دستور کار خود قرار دادند. این نمایندگان مجلس پیشنهاد داده‌اند به جای این گوشی‌ها از گوشی‌های روسی یوتا استفاده شود تا خطر استراق‌سمع سازمان‌های جاسوسی خارجی به حداقل کاهش یابد.
 
این پیشنهادها در حالی مطرح شده‌اند که در پی افشاگری‌های ادوارد اسنودن، رسوایی‌ بزرگی سازمان‌های اطلاعاتی غربی را دربر گرفته است. گوشی‌های هوشمند یوتوفون از هفته گذشته رونمایی شده‌اند و هم‌اکنون توسط دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه، استفاده می‌شود. رسانه‌های دولتی چین نیز اعلام کرده‌اند گوشی‌های هوشمند کمپانی اپل با توجه به قابلیت ردیابی کاربران و رهگیری زمان حضور آنها در مکان‌های مختلف، تهدیدی علیه امنیت ملی این کشور محسوب می‌شوند.
 
گزارشی که در شبکه دولتی CCTV چین پخش شد، هشدار داد که با استفاده از این گوشی‌های هوشمند این امکان را به کمپانی اپل می‌دهند که بداند آنها در چه مکان‌هایی به‌طور منظم و متناوب حضور می‌یابند و این موضوع امکان ردیابی و رهگیری آنها را فراهم می‌کند.
 
باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا نیز گفته بود به دلایل امنیتی اجازه ندارد از تلفن هوشمند شرکت اپل استفاده کند. گرچه ممنوعیت استفاده از تلفن همراه محدود به دو شرکت بزرگ، سامسونگ و اپل شده است اما در کل مقامات کشورهای اروپایی همواره نسبت به استفاده از تلفن همراه هوشمند تردید داشته‌اند.
 
طبق گزارشی که واشنگتن‌پست منتشر کرده بود، داده‌های صدها‌ میلیون تلفن همراه روزانه توسط آژانس امنیت ملی آمریکا بررسی می‌شود.
 
ادوارد اسنودن سندی‌ محرمانه به تاریخ می سال ۲۰۱۲ میلادی در اختیار واشنگتن‌پست قرار داد که در آن آژانس ‌امنیت ملی آمریکا اعتراف کرده است این برنامه از «توانایی ما برای جمع‌آوری، پردازش و ذخیره» اطلاعات فراتر است. بااین‌حال رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در توضیح ممنوعیت استفاده از تلفن همراه هوشمند برای مسئولان به خبرنگاران می‌گوید: معمولا از اطلاعاتی که وارد گوشی‌های هوشمند می‌شود یک بک‌آپ گرفته می‌شود که دیگر قابلیت حذف آن وجود ندارد و به‌نوعی شرکت‌های سازنده به آن اطلاعات دسترسی دارند؛ پس کسانی که از گوشی‌های هوشمند استفاده می‌کنند باید بدانند اطلاعاتی که در گوشی خود دارند به‌راحتی در اختیار شرکت‌های سازنده قرار می‌گیرد.
 
او تأکید می‌کند که استفاده از گوشی‌های هوشمند باید هوشمندانه باشد و بهتر است آن دسته از اطلاعاتی که نباید به دست کسی بیفتد، روی گوشی‌های هوشمند قرار نگیرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.