یک کارشناس نرمافزار گفت: راهآهن جمهوری اسلامی ایران با 7500 کیلومتر فیبرنوری بعد از شبکه مخابرات دارای بزرگترین شبکه فیبرنوری در کشور است.
محمد ماسوری در گفتوگو با ایسنا در لرستان، بیان کرد: راهآهن همواره به عنوان بخش استراتژیک و پر اهمیت یک کشور محسوب میشود که نقش بسیار پررنگی در پویایی اقتصاد هر کشور ایفا میکند.
وی اضافه کرد: سالیانه در جهان سرمایهگذاری هنگفتی در جهت ساخت، نگهداری و توسعه خطوط ریلی صورت میپذیرد. از سویی دیگر گسترش شبکه ریلی کشور و افزایش ناوگان ریلی خصوصا در بخش حمل بار، ضرورت برنامهریزیها و سازماندهی هرچه بیشتر را در این بخش بیش از پیش آشکار میکند.
ماسوری ادامه داد: در مواجهه با روند رو به رشد تقاضای سرعت و ظرفیت بالا در حمل و نقل ریلی، صنعت حمل و نقل کشور ناچار است به سوی هوشمند سازی سیستم ریلی خود گام بردارد، زیرا در طول سالیان اخیر با توسعه زیرساخت ریلی و استفاده مقدماتی از صنعت IT، روشهای سنتی به حداکثر بازدهی خود رسیدهاند، لذا نیاز به یک تحول اساسی در این صنعت به شدت احساس میشود.
این کارشناس نرمافزار با بیان اینکه در کشورهای توسعه یافته روند ترکیب صنعت IT با خطوط ریلی تقریبا تکمیل شده و به حد ایدهآل خود رسیده است، گفت: وجود سختافزارهای جدید و طراحی ابر نرمافزارهای قدرتمند این امکان را فراهم آورده است تا حمل و نقل ریلی با ترکیب این سیستمها با اجزاء ساختاری خود یک سیستم هوشمند ترکیبی را به وجود آورده و در جهت بهینه سازی عملکرد و سرعت بخشیدن روند رو به رشد این سیستم گام بردارد.
وی با اشاره به سیستم آهنربایی هوشمند خطوط، اظهار کرد: این طرح حاصل ایدهپردازی و تجربیات ارزشمند IT در حوزه سختافزار، نرمافزار و کاوش در سیستمهای هوشمند ریلی در آمریکا و اروپا و ترکیب آنها با بسترهای موجود خصوصا بستر ارزشمند فیبرنوری در حوزه خطوط ریلی است، امید میرود گامی هر چند کوچک در راستای توسعه کشور و بهرهوری هرچه بیشتر خطوط ریلی برداشته شود.
ماسوری ادامه داد: سیستم پیشنهادی در این طرح ترکیبی از ایدههای نو و خلاقانه و زیرسیستمهای ارزشمندی است که در مهمترین خطوط ریلی دنیا مورد استفاده قرار گرفته و بارها و بارها بازدهی بالای خود را نشان داده است، لیکن نکتهای که این طرح را برجسته میکند، در دسترس بودن طرح پیشنهادی با توجه به بسترهای موجود در خطوط ریلی و همچنین امکانات و تواناییهای تیم توسعه است که مشخصههای ارزشمندی از جمله خلاقیت و تخصص را سرلوحه کار خود قرار دادهاند.
این پژوهشگر نرمافزار بیان کرد: راهآهن جمهوری اسلامی ایران با داشتن 7500 کیلومتر فیبرنوری بعد از شبکه مخابرات دارای بزرگترین و مهمترین شبکه فیبر نوری در کشور است که میتواند به عنوان بستری ارزشمند راه را برای توسعه طرح پیشنهادی کاملاً هموار کند.
وی خاطرنشان کرد: تک تک قسمتهای مورد پیشنهاد از منظر فنی و قابلیت پیادهسازی مورد کاوش و ارزیابی قرار گرفتهاند و در نهایت با اتکا به نیروی کاملاً بومی با کیفیت مطلوب و در سطوح جهانی قابلیت پیادهسازی پیدا کرده و به راحتی میتواند جایگزینی شایسته برای سیستمهای قدیمیتر شود.
ماسوری تصریح کرد: این طرح تحت عنوان RIMS – Railway Intelligent Magnet System – یا سیستم آهنربای هوشمند خط آهن نامگذاری میشود. علت این نامگذاری ابداع هسته نرم افزاری سیستم است که تحت عنوان IMS شناخته میشود.
این کارشناس نرمافزار اضافه کرد: با پیشرفت روز افزون تکنولوژی و حرکت شرکتها و سازمانها به سوی مکانیزه شدن، سیستمهای نرمافزاری نیز دچار یک تحول اساسی شده و به سرعت سیستمهای مختلف به بازار نرمافزارهای کامپیوتری اضافه شدند اما سیستمهای مبتنی بر وب و آنلاین، یک گام فراتر رفته و امکان دسترسی به حسابها، گزارشات و اسناد را از هر نقطهای در دنیا، فراهم میکند که به عنوان مثال حتی میتوانید از طریق گوشی موبایل نیز به انجام امور روزانه بپردازید.
وی یادآور شد: سیستم نرمافزاری مبتنی بر وب RIMS یک هسته قدرتمند است که تکنولوژیهای ابداعی توسط تیم توسعه آپاسای آنرا به یک سیستم مجتمع با خدمات سطح بالا تبدیل میکند که زیر سیستمهای مختلف همانند یک قطعه آهن به هسته مرکزی تحت عنوان آهنربای هوشمند میچسبند و خود را با سیستم سازگار میکنند.
ماسوری بیان کرد: نتیجه آن بوجود آمدن یک سیستم مجتمع، هوشمند، دارای امنیت بالا و بسیار قابل اطمینان، با محیطی کاملا امن و مقاوم در برابر نفوذ و هک، و ایجاد بستر و امکاناتی برای پوشش سریع و قابل اعتماد در پی نیازهای پیش بینی نشده شرکتها و سازمانها به داشتن سیستم یکپارچه غیرمتمرکز و ایجاد ابزارهائی برای آسان کردن ارتباط از راه دور، انعطاف و تغییرپذیری سریع در نیاز کاربران است.
این کارشناس نرمافزار گفت: مهمترین خصوصیت این طرح استفاده از تکنولوژیهای ابداعی تیم طراحی است که نمونه داخلی و خارجی نداشته و سبب ایجاد یک تحول اساسی در نحوه طراحی و پیاده سازی این طرح شده که متضمن قدرت بلامنازع این سیستم در مقابل دیگر رقبا است.
وی گفت: چیزی که RIMS را از دیگر سیستمهای نرم افزاری موجود جدا میسازد نوع نگرش این سیستم به کاربران و همچنین تکنولوژیهایی است که در آن استفاده میشود.
ماسوری افزود: سیستمهای نرم افزاری حال حاضر با فن آوری و معماری منسوخ، عدم ارائه خدمات مطلوب و مورد رضایت کاربران، محدودیتهای طراحی، تغییر پذیریهای سخت و غیرقابل اعتماد، به روزآوری دیرهنگامی که منطبق بر نیازهای کنونی کاربران نیست؛ در حال حاضر نمیتوانند با سازمانها و شرکتها در راستای خط مشی گسترش و پیشرفت روزافزون و گام نهادن در عرصه موفقیت بر بازارهای داخلی و خارجی و پشت سر نهادن رقیبان آنچنان که باید همسو شوند.
این محقق با بیان اینکه طرح RIMS با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا و فارغ از وابستگی به یک پلتفرم خاص حاصل از WebBase بودن آن، تلاش میکند نیاز کاربر هوشمند امروزی را برآورده سازد تصریح کرد: هسته مرکزی که حاصل ایده خلاقانه و تکنولوژیهای ابدایی تیم فنی آپاسای است، هیچگونه مشابه داخلی و خارجی نداشته و حاصل چندین سال تجربیات ارزشمند در حوزه توسعه نرم افزار است.
وی با اشاره به برخی از تکنولوژیهای تولیدی مورد استفاده در هسته مرکزی طرح با نامگذاری ابداعی شرکت گفت: ای جکس وارون (Invers Ajax)، مدلینگ چند لایه هوشمند( Multi Layer Modeleing Intelligent)، تولید سی اس اس هوشمند (Intelligent CSS Builder) و چندین تکنولوژی دیگر از این فنآوریهاست.