سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

July 4, 2015
14:36 شنبه، 13ام تیرماه 1394
کد خبر: 71698

هر تلویزیون خمیده‌ای OLED نیست

پس از رونمایی از اولین تلویزیون OLED دنیا توسط شرکت ال‌جی الکترونیکس، نظر بسیاری از علاقه‌مندان و منتقدان فناوری به این تلویزیون نسل آینده جلب شد. البته ارائه تلویزیون‌های OLED که خمیده هم بودند باعث شد تا خیلی از علاقه‌مندان به فناوری مفهوم OLED را سهواً هم‌ردیف واژه خمیده تصور کنند! آنچه که در آن تردیدی نیست این است که OLED آینده تلویزیون‌های ماست، اما OLED واقعاً چیست؟
 
OLED در برابر دیگر تلویزیون‌های خمیده؟
تلویزیون OLED تلویزیون نسل آینده بازار محسوب می‌شود و طبیعتاً زمانی که تلویزیون‌های LCD در بازار حضور داشتند با ورود تلویزیون LED جایگاه تلویزیون‌های LCD در رتبه پایینتری قرار گرفت. بنابراین تلویزیون OLED نسل بعد از LED است که به زودی بازار را تسخیر خواهد کرد.
 
طراحی بی‌نظیر و بسیار نازک و ظریف این تلویزیون‌ها چشم تمامی دنیا را به خود معطوف کرده است. OLED در واقع انتقال تصاویر بدون هیچگونه لایه های اضافه می‌باشد و همین مسئله باعث شده تا این تلویزیون‌ها بسیار ظریف‌تر و انعطاف‌پذیرتر باشند.
 
طبیعتاً تلویزیون‌های LED را هم می‌توان منحنی و خمیده ساخت، ولی باید در نظر داشت که با این کار هم از کیفیت تصویر کاسته‌ایم و هم عمر تلویزیون کم خواهد شد. این مسئله به این دلیل است که تلویزیون LED خمیده در واقع امکان نوردهی به تمام زوایا به خصوص نقاط انحنا را ندارد اما در OLED تک‌تک LEDهای صفحه به طور مستقل این وظیفه را انجام می‌دهند. در ضمن در تمامی تلویزیون‌های LED رقبا از فن به عنوان خنک‌کننده استفاده شده است. با توجه به عمر کم فن‌ها عمر تلویزیون هم به ناچار کم خواهد شد.
 
به دلیل آنکه نقاط تصویر از اطراف و مرکز تلویزیون تا چشم انسان یکسان است تصویر سه‌بعدی به مراتب بهتری را به بیننده منتقل می‌کند، عمق تصویر سه‌بعدی در تلویزیون OLED به مراتب بیشتر از تلویزیون‌های LED می‌باشد. 
 
ضمناً OLED تلویزیون سریعتری نسبت به LED است. آیا می‌دانید به چه میزان؟ 1000 برابر! شما تصاویر OLED را 1000 برابر سریعتر می‌بینید. طبیعتاً دیدن فوتبال با OLED لذت دیگری دارد. 
عموماً تلویزیون OLED ضخامتی در حدود 4 الی 6 میلی‌متر دارد که حتی ظریفترین گوشی تلفن‌همراه هم از این مقدار ضخیمتر است.
 
تلویزیون‌های OLED دارای طیف رنگی قویتر و بسیار به رنگ طبیعی نزدیکتری هستند به طوری که رنگ آنها بسیار واقعی به چشم می‌آید.
 
ضمناً OLED می‌تواند هم به صورت خمیده و هم به صورت تخت باشد، OLED نسل جدید و بسیار پیشرفته در زمینه تلویزیون‌هاست که شما را تا ده‌ها سال از تعویض تلویزیون آسوده می‌کند.
 
شرکت ال‌جی الکترونیکس تنها شرکتی است که در حال حاضر تلویزیون OLED تولید می‌کند، البته ظهور تلویزیون‌های منحنی OLED در بازار باعث شده تا از مفهوم OLED تلقی خمیده یا منحنی شود. اما همان طور که در بالا بیان شد این دو مفهوم از زمین تا آسمان با هم فرق دارند. گرچه OLED هنوز در ابتدای راه خود قرار دارد، اما ویژگی‌های بی‌نظیر این فناوری روزی آینده را تسخیر خواهد کرد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.