رگولاتوری

July 31, 2015
15:06 جمعه، 9ام مردادماه 1394
کد خبر: 72297

«کلیک‌دزدها» فیلتر می‌شوند!

دبیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه گفت: براساس مصوبه اخیر کارگروه با سایت‌های اینترنتی که برای افزایش بازدید و ارتقای رتبه کشوری و جهانی خود به تقلب متوسل شده و با سوءاستفاده از کلمات کلیدی و تگ‌های پر کاربرد کاربران را فریب می‌دهند، برخورد خواهد شد.
 
عبدالصمد خرم آبادی در خصوص فعالیت سایت‌های کلیک دزد (سایت‌هایی که با ترفندهایی به قصد افزایش بازدید و کلیک خور اقدام به ایجاد صفحات دروغین می‌کنند) گفت: برخی از سایت‌ها برای جذب بازدید کننده بیشتر و ارتقای رتبه خود به ترفندهایی متوسل می‌شوند که در اصطلاح عامیانه به آن کلیک دزدی گفته می‌شود. وی افزود: ولی از نظر حقوقی این عمل سایت‌ها یک نوع کلاهبرداری رایانه‌ای است.
 
به موجب مصوبه اخیر کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه با سایت‌های اینترنتی که برای افزایش بازدید و ارتقای رتبه کشوری و جهانی خود به حیله و تقلب متوسل شده و با سوءاستفاده از کلمات کلیدی و تگ‌های پرکاربرد کاربران را فریب می‌دهند برخورد خواهد شد. دبیرکارگروه تعیین مصادیق گفت: براساس این مصوبه مقرر شد بدوا سایت‌هایی که مرتکب چنین تخلفاتی می‌شوند شناسایی شده و به آنها برای اصلاح شیوه عملکرد خود تذکر داده شود چنانچه تذکر موثر واقع نشود برخورد قانونی لازم به عمل آید.
 
معاون قضایی دادستان کل کشور افزود: یکی از شیوه‌های تقلب این سایت‌ها بدین صورت است که مدیران این سایت‌ها کلمات کلیدی و تگ‌های پر کاربرد علمی، خبری، ورزشی و غیره را که هیچ ارتباطی با محتوای واقعی سایت آن‌ها ندارد شناسایی کرده و در سایت خود درج می‌کنند.
 
خرم‌آبادی تصریح کرد: کاربرانی که این کلمات پرکاربرد را برای دسترسی به مطالب مورد نیاز خود جستجو می‌کنند به جای دسترسی به مطالب واقعی مورد نیاز به سایت‌ها و صفحاتی هدایت می‌شوند که هیچ ارتباطی با کلمه و تگ جستجو شده ندارد.
 
وی گفت: توسل به اینگونه حیله و تقلب‌ها علاوه بر اینکه وقت کاربران اینترنت را تلف می‌کند موجب مصرف بیهوده حجم اینترنت خریداری شده آنها و ایراد ضرر و زیان مادی به آن‌ها می‌شود از طرف دیگر کسانی که به این گونه حیله‌ها متوسل می‌شوند با افزایش غیرمجاز بازدید سایتشان سود کلانی از ناحیه تبلیغات سایت و افزایش قیمت سایت عایدشان می‌شود.
 
خرم آبادی با بیان اینکه امروزه بازدید و کلیک کردن در یک سایت دارای ارزش مادی برای سایت بازدید شونده و صرف وقت، هزینه و انرژی برای بازدید کننده است، گفت: قانون‌گذار به موجب ماده 67 قانون تجارت الکترونیکی و ماده 13 قانون جرایم رایانه ای تحصیل متقلبانه و غیرمجاز مال، منفعت، خدمات و امتیازات مالی از طریق سامانه‌های رایانه‌ای را تحت عنوان کلاهبرداری رایانه ای جرم انگاری کرده است.
 
وی تصریح کرد: بنابر این کسانی که با توسل به هرگونه وسایل متقلبانه بازدید سایت خود را به طور غیرمجاز افزایش می‌دهند و از این طریق منفعت یا امتیاز مالی برای خود 
تحصیل می‌کنند عملشان مجرمانه بوده و مستوجب برخورد قانونی است. 
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.