گوشی هوشمند افسردگی را تشدید میکند
کاربران افسرده که سراغ گوشی هوشمند خود میروند تا حالشان بهتر شود و اندکی تسکین یابند، مشکل خود را حادتر میکنند و اوضاع روحیشان وخیمتر میشود.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، گروهی از محققان از جمله کارشناسان کالج ارتباطات علوم و هنر وابسته به دانشگاه ایالتی میشیگان طی بررسیهای خود به این نتیجه رسیدند افرادی که تعاملات الکترونیکی را جایگزین ارتباطات اجتماعی میکنند و استفاده از دستگاههای دیجیتالی را به روابط روزمره در زندگی واقعی ترجیح میدهند، اگر هم از زندگی خود رضایت داشته باشند کیفیت پایینتری دارد.
محققان طی گزارشی که در آخرین شماره از نشریه بینالمللی «رایانهها در رفتارهای انسانی» به چاپ رسید بر این مسئله تاکید کردند که تلفنهای همراه شرایط روحی افرادی که به افسردگی مبتلا شدهاند را وخیمتر میکند و آن دسته از کاربرانی که بیکار هستند، در پی استفاده زیاد از تلفن همراه دچار مشکل میشوند.
استفاده از گوشی هوشمند برای تسکین موقت احساسات منفی میتواند شرایط روحی-روانی را با مشکلات بیشتر مواجه کند و کاربر را در شرایط پیچیده غیرقابل کنترل و مشکلآفرین(PUMP) قرار دهد.
«پرابو دیوید» مدیر این تحقیقات توضیح داد: «بررسیها به ما نشان داد که اگرچه در زمینه توسعه فناوری به پیشرفتهای قابل ملاحظه دست یافتهایم، ولی هنوز نتوانستهایم آثار منفی آن را روی شرایط روحی کاربران کاهش دهیم. تلفن همراه میتواند انواع مختلف شبیهسازیها را در روابط روزمره انسان انجام دهد که تاثیرات منفی آنها تا مدتهای طولانی باقی میماند».