اپراتورها

تلفن همراه

September 30, 2015
15:31 چهارشنبه، 8ام مهرماه 1394
کد خبر: 73584

نسل چهارم موبایل در کدام شهرها راه‌اندازی شد؟

به تازگی نسل چهارم تلفن همراه به صورت آزمایشی در تهران، کرج و کیش توسط اپراتور سوم تلفن همراه هم راه اندازی شده است.
 
از شهریورماه سال گذشته با پایان یافتن دوره انحصار رایتل اپراتورهای اول و دوم ارتباطی نیز به ارائه خدمات نسل‌های بالاتر از نسل دو مجاز شدند. بر همین اساس از چندی پیش اپراتور دوم، سیم کارتهای نسل چهارم خود را با عنوان Usim وارد بازار کرده بود.
 
اپراتور اول نیز در نمایشگاه کتاب امسال به طور آزمایشی به ارائه سیم کارتهای نسل 4 پرداخت و اکنون نیز فروشگاه مرکزی همراه اول سیم کارت نسل 4 واگذار می کند، اما از آنجا که ارائه این خدمات در مرحله آزمایشی قرار دارد نمی‌توان آماری درباره نقاط تحت پوشش شبکه نسل 4 در همراه اول ارائه کرد.
 
قرار است تا پایان سال اپراتور سوم تلفن همراه با نصب 500 سایت LTE در 15 شهر اصلی، مشترکان نسل چهارم را به 500 هزار نفر رسانده شود.
 
از سوی دیگر مدیر عامل شرکت ارتباطات سیار هم از توسعه شبکه نسل چهار همراه اول یا 4G در شش ماه دوم سال جاری خبر داد.
 
وحید صدوقی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به سوالی درباره زمان عرضه سیم کارتهای نسل چهارم همراه اول، اظهار کرده بود: اکنون به واسطه آنکه شاید بیش از 90 درصد گوشی‌های مشترکان ما تنها نسل سه را پشتیبانی می‌کند، اولویت ما توسعه شبکه نسل سه به شمار می‌رود.
 
در حال حاضر 18 میلیون گوشی هوشمند در دست مشترکان همراه اول است که اغلب این گوشی‌ها نسل سه (3G) را پشتیبانی کرده و تعداد گوشی‌هایی که نسل چهار (4G) را پشتیبانی می‌کنند به مراتب کمتر است. بر همین اساس تامین نیاز مشترکان اولویت همراه اول محسوب شده و فعلا تمرکزش بر توسعه خدمات نسل سه قرار دارد.
 
اما تنها در نقاط HOT SPOT حدود 300 سایت نسل چهارم در 25 شهر راه اندازی شده است و به گفته صدوقی از شش ماه دوم سال جاری توسعه نسل چهارم گسترش خواهد یافت.
 
البته پیش از این اپراتور دوم نسل چهارم موبایل را در شهرهای تبریز، ارومیه و اردبیل به صورت رسمی راه‌اندازی کرد، تا این شهرها نیز علاوه بر نسل سوم تلفن همراه، تحت پوشش فناوری LTE نیز قرار گیرند.
 
طبق اعلام، ایرانسل اکنون در 104 شهر و دهستان دارای 4G و در 500 شهر 3G دارد. تا پیش از این در استان آذربایجان شرقی، شهرهای تبریز، میانه، مرند، مراغه، جلفا، اهر، آذرشهر، شهرجدید سهند، در استان آذربایجان غربی، شهرهای ارومیه،خوی،میاندوآب،بوکان، مهاباد، سلماس، پیرانشهر و نقده و در استان اردبیل شهرهای اردبیل، سرعین و خلخال تحت پوشش نسل سوم اینترنت همراه( 3G ) قرار داشته‌اند که با بهره‌برداری از آخرین نسل اینترنت همراه (4G / LTE) در شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل و سرعین این شهرها به عنوان مراکز استان‌های خود، علاوه بر نسل سوم، برای نخستین بار تحت پوشش نسل چهارم تلفن همراه نیز قرار گرفتند.
 
درباره اینکه اینترنت نسل چهار موبایل چه تفاوتی با نسل سه دارد می توان پیش از همه به سرعت دانلود و آپلود و دسترسی به اینترنت در این دو نسل اشاره کرد.
 
با استفاده از خدمات 4G امکان استفاده از برنامه‌های کاربردی و محصولات مبتنی بر اینترنت با سهولت و کیفیت بهتری فراهم خواهد شد؛ به گونه‌ای که با بهره‌مندی از پهنای باند چندین برابر اینترنت نسل‌های دیگر، چند کاربر می‌توانند به طور همزمان از حساب اینترنت یک خط استفاده کنند. در واقع 4G چهارمین نسل شبکه‌ تلفن همراه است که در نقاط تحت پوشش امکان تبادل داده با سرعت‌های بالا را می‌دهد.
 
این نسل که در سال‌های اخیر در دنیا جایگزین نسل سوم شده، مهیا کننده‌ سرعت و پهنای باند بسیار بالا برای دسترسی به اینترنت و انتقال دیتاست که علاوه بر گوشی تلفن همراه می‌توان با استفاده از مودم‌های نسل 4 سرعت آن را در لپ‌تاپ‌های دارای مودم وایرلس USB، گوشی‌های هوشمند و غیره نیز مورد استفاده قرار داد.
 
این خدمات که در بازار با نام LTE یا Long Term Evolution شناخته می‌شود، از فن‌آوری‌های استاندارد GSM است و برای دسترسی به اینترنت پرسرعت قابل حمل استفاده می‌شود.
 
به عبارت دیگر افزایش پهنای باند و سرعت انتقال از طریق تلفیق خطوط رادیویی و بهبود هسته شبکه، مزیت 4G و LTE نسبت به نسل سوم محسوب می‌شود و بدین ترتیب LTE نسبت به نسل‌های قبلی دامنه وسیع‌تری را پیش روی سازندگان اپلیکیشن‌های اسمارت‌فون و تجهیزات بی‌سیم قرار می دهد.
 
از نظر سرعت نیز اکنون سرعت دانلود در شبکه نسل دو رقمی بین 10 تا 130 کیلوبیت است که این رقم در شبکه نسل سه به یک تا پنج مگابیت بر ثانیه و در شبکه نسل چهار به حدود 10 تا 40 مگابیت بر ثانیه می‌رسد. سرعت آپلود نیز در شبکه نسل دو رقمی مابین هشت تا 130 کیلوبیت بر ثانیه، در نسل سه بین 200 تا 500 کیلوبیت بر ثانیه و در نسل چهار رقمی بین یک تا 15 مگابیت بر ثانیه خواهد بود.
 
البته برای بهره مندی از خدمات نسل 4 لازم است مقدماتی هم فراهم شود که از جمله این مقدمات استفاده از گوشی‌هایی است که قابلیت پشتیبانی از خدمات این نسل را داشته یا به اصطلاح 4G را پوشش می‌دهند. همچنین لازم است سیم کارت شما نیز به سیم کارت نسل 4 تبدیل شود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.