اینترنت و شبکه

سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

October 2, 2015
9:16 جمعه، 10ام مهرماه 1394
کد خبر: 73612

صلح مایکروسافت وگوگل

دو غول بزرگ صنعت فناوری اطلاعات بعد از پنج سال کشمکش بالاخره تصمیم گرفتند به جنگ بر سر مالکیت فکری اختراعات ثبت شده خود، پایان دهند.
در مدت پنج سال گذشته، این دو شرکت 18 دعوای قانونی را در زمینه کاربرد فناوری های مختلف در گوشی های تلفن هوشمند، وای فای و سایر زمینه های فنی، علیه یکدیگر طرح کرده بودند.
 
جزئیات مصالحه دو شرکت هنوز مشخص نیست، اما آن ها طی یک بیانیه مشترک اعلام کردند که قرار است درباره جوانب مختلف برخی از اختراعات ثبت شده، با یکدیگر همکاری کنند.
 
این آخرین اقدام شرکت های فناوری برای خارج کردن دعاوی مربوط به اختراعات ثبت شده از دادگاه ها است.
در سال های اخیر با تغییر رویکرد شرکت ها در راستای تجاری سازی اختراعات ثبت شده، میزان دعاوی حقوقی، به ویژه در حوزه نرم افزارها، افزایش یافته است. اما اخیرا رویه شرکت ها تغییر کرده است و از طرح دعاوی حقوقی به صدور مجوز لیسانس، روی آورده اند.
 
دو شرکت گوگل و مایکروسافت به عنوان بخشی از توافق خود متعهد شدند تمامی دعاوی مطروحه درباره سوء استفاده از حقوق مالکیت فکری اختراعات را خاتمه دهند و توافق کردند که در زمینه تجاری سازی تعداد مشخصی از اختراعات ثبت شده، با یکدیگر همکاری کنند. همچنین دو شرکت انتظار دارند به منظور ارتقاء کیفی خدمات و محصولات ارائه شده به مشتریان، در آینده در زمینه های دیگری نیز با یکدیگر همکاری کنند.
 
شرکت گوگل در سال 2011 با خرید هولدینگ موتورولا موبیلیتی به قیمت 12.5 میلیارد دلار، مجموعه بزرگی از اختراعات ثبت شده این شرکت را در حوزه گوشی های موبایل و فناوری های شبکه تصاحب کرد. در سال 2014 شرکت گوگل امتیاز هولدینگ موتورولا موبیلیتی را به قیمت 2.91 میلیارد دلار به شرکت لنوو واگذار کرد و امتیاز بخش عمده اختراعات ثبت شده آن را برای خود حفظ کرد. تعداد زیادی از دعاوی طرح شده بین مایکروسافت و گوگل مربوط به همین امتیازات بوده است. 
 
شرکت مایکروسافت نیز گوگل را به دلیل استفاده از امتیاز یک اختراع درباره ارسال پیغام های متنی طولانی تحت تعقیب قانونی قرار داد. این اختراع، در زمان ارسال پیغام متنی طولانی امکان تبدیل آن را به پیغام های کوچکتر فراهم می کند و پس از ارسال پیغام های کوتاه و دریافت آن ها توسط شخص مخاطب، تمام این پیغام ها مجددا به هم وصل شده و در نهایت پیغام اصلی در گوشی وی نمایش داده می شود. 
 
یکی دیگر از دعاوی که آتش جنگ دو شرکت را دامن زد، به سیستم بازی Xbox مربوط می شد. مایکروسافت مدعی بود شرکت موتورولا نتوانسته است به تعهد خود مبنی بر صدور منصفانه مجوزهای بهره برداری از فناوری های فشرده سازی فایل های ویدیویی و شبکه های بی سیم، عمل کند. دادگاه این ادعا را وارد دانست.
 
سخنگوی مایکروسافت گفت، با وجود مصالحه دو شرکت هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده این دوشرکت مجددا اقدام به طرح دعوا علیه یکدیگر نکنند.
در سال میلادی گذشته نیز دو شرکت سامسونگ و اپل، دعاوی خود را در زمینه اختراعات ثبت شده با مصالحه خاتمه دادند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.