سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

October 3, 2015
13:09 شنبه، 11ام مهرماه 1394
کد خبر: 73639

مدیر یک شرکت تولید کننده لپ‌تاپ: اگر تولید لپ‌تاپ ۱۰۰ درصد داخلی بود تعرفه گمرکی ۱۵ درصد نمی‌شد

مدیر داخلی یک شرکت تولید کننده لپ‌تاپ گفت: برخی می‌گویند لپ‌تاپ و رایانه در ایران تولید صد درصدی نمی‌شود،؛ بله اگر قرار بر تولید صد درصدی بود افزایش تعرفه دیگر ۱۵ درصد اعلام نمی‌شد.
 
 
هیات وزیران در اسفندماه سال 93 تعرفه واردات اقلام کامپیوتری را با هدف حمایت از تولید داخل به 15 درصد افزایش داد.
این مصوبه براساس آیین‌نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات از سوی دفتر مقررات صادرات و واردات سازمان توسعه تجارت وزارت صنعت معدن و تجارت به گمرک کشور ابلاغ کرد.
 
براساس تعرفه جدید مجموع حقوق گمرکی و سود بازرگانی، ماشین‌های خودکار داده‌پردازی شخصی (PC) و نوت‌بوک با هدف حمایت تولید داخل از 10 درصد به 15 درصد افزایش یافت.
در پی این مصوبه اعتراضات فعالان بازار به افزایش تعرفه شروع شد و عکس‌العمل بازار گران شدن حداکثری محصولات این چنینی بود. برخی از کارشناسان مدعی شدند که هیچ خط تولید لپ‌تاپ و کامپیوتری  در ایران وجود ندارد و این افزایش تعرفه خلاف مقررات جاری کشور است.
 
اما خط تولید لپ‌تاپ و کامپیوترهای بدون کیس در مجتمع صنعتی ماتریس در شهرک صنعتی پرند وجود داشت و با بازدید استاندار تهران و همچنین وزیر صنعت ،معدن و تجارت  این خطوط تولید رسمیت بیشتری پیدا کرد.
از زمان رسانه‌ای شدن این خطوط تولید، واردکنندگان رسمی و غیررسمی لپ‌تاپ و کامپیوترهای بدون کیس بهانه‌ای دیگر آوردند و گفتند که این دروغی بزرگ است و واژه اسمبل کردن را به جای تولید فریاد زدند.
 
مهدی نصیری مدیر داخلی شرکت ماتریس در جواب این سخنان با بیان اینکه این روند تولید، روندی طبیعی در سرتاسر دنیاست گفت: به‌عنوان نمونه برای ساخت یک کارخانه فرش، نیازی به برپا ساختن یک دامداری بزرگ برای پرورش دام، استحصال پشم، ریسندگی، تولید نخ و در نهایت بافت فرش نیست. در کارخانه‌های بزرگ تولید لپ‌تاپ نیز تمامی قطعات از پیش توسط شرکت‌های مادر تولید شده‌اند و در این ارتباط تنها تولیدکنندگان معدودی در سرتاسر دنیا به تولید پردازنده، هارد دیسک، حافظه رم، مادربورد و… مشغول هستند.
 
وی درباره اعتراضات وارد کنندگان به عدم تولید صددرصدی و افزایش تعرفه این محصولات اظهار داشت: تولید صد درصدی در هیچ کدام از کارخانجات دنیا انجام نمی‌پذیرد و بر فرض اگر قرار بر تولید صد درصدی بود افزایش تعرفه دیگر 15 درصد اعلام نمی‌شد همانطور که در صنعت خودرو کشور به بهانه تولید صد درصدی تعرفه واردات بسیار بالایی را شاهد هستیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.