فیسبوک از شکایت 15 میلیارد دلاری تبرئه شد
در سال 2012 میلادی پرونده قضایی ویژهای علیه فیسبوک مطرح و طی آن اعلام شد بزرگترین شبکه اجتماعی جهان از اطلاعات شخصی کاربران خود سوءاستفاده میکند. در این پرونده گفته شد فیسبوک فعالیت اینترنتی کاربران خود را زیر نظر میگیرد و حتی پس از آنکه کاربران از حساب کاربری خود در این شبکه اجتماعی بیرون میروند، باز هم زیر ذرهبین فیسبوک هستند.
به گزارش گروه اخبار خارجی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا)، این اتهام به مدت سه سال مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت و سرانجام دادگاه عالی آمریکا روز گذشته پرونده مذکور را منفصل اعلام کرد.
قاضی این پرونده توضیح داد شاکیان نتوانستند به طور دقیق توضیح دادند که چطور از این اتفاق متاثر شدهاند و فیسبوک توانسته است فعالیت اینترنتی آنها را ردیابی کند. همچنین شاکیان پرونده ثابت نکردند که اگر این اتفاق صورت گرفته، چه ضرر مالی یا خسارتی را به آنها وارد کرده است.
البته قاضی دادگاه به شاکیان پرونده یک شانس دوباره داد تا بتوانند تحقیقات بیشتری انجام دهند و ادعای خود را ثابت کنند.
لازم به ذکر است اگر این ادعا ثابت میشد، بر اساس قانون Wiretap Act فیسبوک موظف بود خسارت 15 میلیارد دلاری را پرداخت کند. در پرونده قضایی گفته شده بود بیش از 150 میلیون نفر از کاربران فیسبوک از این اتفاق متضرر شدهاند و به هر یک از آنها ضرر 100 دلاری وارد شده است.
قاضی این پرونده اعلام کرد که شاکیان تا تاریخ 30 نوامبر یعنی حدود یک ماه دیگر فرصت دارند مدارک جدید ارایه دهند و ادعای خود را ثابت کنند.