رگولاتوری

فناوری اطلاعات

October 31, 2015
19:33 شنبه، 9ام آبانماه 1394
کد خبر: 74134

فیروزآبادی: تولیدکنندگان جویشگرهای بومی باید کنسرسیوم شوند

رئیس شورای عالی فضای مجازی با بیان این که تولیدکنندگان جویشگرهای بومی باید کنسرسیوم شوند گفت: متاسفانه در بسیاری از حوزه‌ها تعداد کسانی که در یک موضوع بیش از حد کار می‌کنند زیاد است و این نقطه ضعف تلقی می‌شود.

ابوالحسن فیروزآبادی در مراسم رونمایی از نسخه پنجم موتور جست‌وجوی پارسی‌جو با اشاره به اینکه امیدواریم این جویشگر بومی به مرحله ملی‌شدن برسد، اظهار کرد: شرکت‌های معروفی در این حوزه فعال هستند که من 3-4 گروه آنها رامی‌شناسم اما ظاهرا گروه‌های دیگری نیز در راستای تولید جویشگر بومی فعالیت می‌کنند اما متاسفانه در بسیاری از حوزه‌ها تعداد کسانی که در یک موضوع بیش از حد کار می‌کنند زیاد است و این نقطه ضعف تلقی می‌شود. 
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه اندازه بازار فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در حد اقتصاد ملی نیست، ابراز کرد: شاهدیم که در بخش پتروشیمی، فولاد، مس، صنایع سنگین و خودرو فعالیت‌هایی را داخل کشور انجام می‌دهیم و به اصطلاح اقدام بومی داریم اما رکودها وحشتناکی در این حوزه‌ها مشاهده می‌شود. به عنوان مثال در شرایطی که قیمت فولاد در دنیا زیر قیمت تمام شده است، اگر داخل کشور تولید کنیم قطعا گرانتر از تولید جهانی خواهد بود. 
 
وی خاطرنشان کرد: با این حال شاهدیم که ده‌ها هزار میلیارد تومان در فولاد سرمایه‌گذاری کرد‌ه‌ایم اما در حوزه الکترونیکی سرمایه‌گذاری به حد نصاب صورت نگرفته و وفاقی در این عرصه وجود ندارد.
 
رئیس مرکز ملی فضای مجازی یادآور شد: جویشگر بومی از ارکان اصلی شبکه ملی اطلاعات است و قطعا چنین پروژه‌ای با گروه‌های 50-60 نفره از دانشگاهیان قابل انجام نیست لذا توقع من در این رعصه بیشتر است و با توجه به اینکه در این جلسه از دولت و حاکمیت حضور دارند خواستار این هستم که با بهره‌گیری از مدل‌های اقتصادی به سمت تشکیل کنسرسیوم‌هایی در این عرصه برویم و در نهایت حمایت‌های دولتی را به جای چند شرکت از یک کنسرسیوم به عنوان مثال در حوزه تولید و توسعه موتورهای جست‌وجوی بومی داشته باشیم. 
 
او یادآور شد: منظور از حمایت تنها بعد مالی نیست بلکه ارائه پهنای باند، دیتا سنتر، شبکه پشتیبان، شبکه IP و مواردی از این دست می‌تواند حمایت‌هایی از تولیدکنندگان این حوزه باشد. 
 
فیروزآبادی تصریح کرد: اگر جویشگر بومی را بخواهیم متفاوت‌تر از گوگل داشته باشیم باید در بانک‌های اطلاعاتی را بیش از پیش روی آن بگشاییم و به عنوان مثال اطلاعات محلی را با زبان و گویش همان محل در موتور جست‌وجوگر داشته باشیم تا استقبال از آن بیش از پیش گردد. 
 
وی افزود: دقت کنید که گوگل در ابتدا یک موتور جست‌وجو بود اما اکنون درصدداست تا گوش و چشم مخاطبان و کاربران خود را تصف کند که البته پروژه‌ای در این زمینه داشت که ظاهرا با شکست مواجه شده است؛ توقع دارم دوستان فعال در این حوزه دور یکدیگر جمع شده و با اقدامی متحد مدل‌های اقتصادی بومی را پیاده‌سازی کنند.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی تصریح کرد: باید سرویس‌هایی را خلق کنیم که باب ذائقه کاربران ایرانی باشد و این را بدانیم که جویشگرهای بومی ما اکنون مانند کوه یخی هستند که قله آن از آب بیرون زده و زیر این کوه یخی کسب و کارهای بزرگی می‌تواند شکل بگیرد. بازار ICT فرصت رشد 4 برابری را دارد و با توجه به اینکه نوع نگرش مردم، شهرنشینی 80 درصد ایرانی‌ها و زیر 45 سال بودن آنها مزیتی ویژه برای کشورمان است، می‌توانیم این فرصت 4 برابری را محقق کنیم.
 
وی افزود: تا 2.5 سال گذشته پهنای باند 128 کیلو بیت بر ثانیه جزء پهنای باند به حساب می‌آمد اما الان شاهدیم که به لطف نسل‌های سوم و چهارم موبایل حداقل 15 میلیون کاربر موبایل از سرعت‌هایی بیش از 2 و 3 مگابیت بر ثانیه استفاده می‌کنند. 
 
فیروزآبادی با تاکید بر اینکه دولت ما توان سرمایه‌گذاری را ندارد و تنها می‌تواند حمایت کند گفت: جلسه‌ای را با دست‌اندرکاران موتور جست‌وجوی پارسی‌جو داشتند و آنها تقاضاهایی را متقابلا ارائه کردند که به عنوان مثال می‌خواستند از تبلیغات با تعرفه پایین‌تر استفاده کرده و جویشگر خود را پیش‌فرض دستگاه‌هایی نظیر موبایل، تبلت و لب‌تاب که در ایران به فروش می‌رود، کنند. البته در حوزه مالیاتی هم شاید بتوان اقدامات حمایتی برای این قبیل فعالیت‌ها داشت. 
 
وی افزود: دولت ما نمی‌تواند صنعت سیلیکون را در کشور راه‌اندازی کرده و این موضوع دیگر منتفی است لذا باید حمایت‌های خود را از طرح‌های نوآورانه داشته باشیم.
 
دبیر شورای عالی فضای مجازی خاطرنشان کرد: در شورای عالی فضای مجازی دنبال تدوین برنامه ملی سرگرمی‌ها هستیم و امیدواریم با اولویت قرار دادن این موضوع در آینده نزدیک شاهد تصویب این برنامه ملی باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.