امنیت

امینت

تجارت الکترونیک

November 14, 2015
14:27 شنبه، 23ام آبانماه 1394
کد خبر: 74399

بانک مرکزی: محدودیت USSD برداشته می‌شود

cbi.jpg
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه بستر تلفن بانک هم همانند یو اس اس دی از لحاظ امنیت مشکلاتی دارد، گفت: با پروژه‌ جدید بانک مرکزی، کاربر به جای درج اطلاعات خود، از یک شناسه مشخص استفاده خواهد کرد.
 
داوود محمد بیگی با بیان اینکه طبق آخرین بررسی‌ها 10 درصد پرداخت‌های قبض در کشور به وسیله تلفن بانک انجام می‌شود، اظهارداشت: در حوزه یو اس اس دی- کدهای دستوری تلفن همراه- 80 درصد تراکنش‌ها مربوط به خرید شارژ است.
 
وی در خصوص ناامنی بستر تلفن بانک، گفت: وقتی می‌گوییم ناامن است این به معنای نگران کردن مردم نیست ولی به هر حال بانک مرکزی به عنوان مقام ناظر خطر‌ها و ریسک‌هایی را در هر دو مدل می‌بیند.
 
محمدبیگی افزود: در جلساتی که داریم بحث‌هایی شد برای اینکه روی تلفن‌بانک هم محدودیت‌هایی بگذاریم؛ اما اعمال محدودیت روی این ابزارها باید حتما با درایت باشد تا سایر ابزارها بتواند پاسخگو باشد و نکته دوم اینکه برای مردم مشکل به وجود نیاورد.
 
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی با بیان اینکه امنیت بستر تلفن همراه هم در دست بررسی است، افزود: در تلفن‌های ثابت هم برخی ملاحظات امنیتی وجود دارد و به همین دلیل یکی از کارهایی که 6 سال پبش انجام شد این بود که اطلاعات لازم برای استفاده از این بستر را از 4 قلم به 2 قلم کاهش دادیم.
 
محمد بیگی با اشاره به بررسی در حوزه پرداخت همراه در بانک مرکزی، گفت: قطعا با آمدن ابزارهای جدید،مردم به استفاده از آنها گرایش پیدا می‌کنند اما به خاطر خطرات احتمالی امنیتی یک دفعه نمی‌شود کل شبکه و خدمات را قطع کرد؛ ولی باید هشدارهای لازم را به مردم بدهیم و از طرف دیگر برای ارتقاء امنیت تلاش کنیم.
 
وی با بیان اینکه برای یو اس اس دی پروژه‌ای داریم تا مشتریان به جای ارائه اطلاعات کارت خود، از شناسه استفاده کنند، افزود: کاربران با دریافت یک شناسه‌ از شرکت ارائه دهنده پرداخت می‌توانند از خدمات یو اس اس دی استفاده کنند که البته در حوزه تلفن بانک هم این شناسه قابل استفاده است.
 
مدیر اداره نظام‌های پرداخت بانک مرکزی اظهارداشت: به هر حال دنیا هم گام به گام به این سمت رفته‌اند و ما هم باید با این سیاست جلو برویم. وقتی می‌گوییم ناامن ممکن است این ناامنی در نگاه مردم با آنچه که مد نظر بانک مرکزی است، متفاوت باشد.
 
وی در پاسخ به این سوال که با برقراری این شناسه برای مشتریان دیگر محدودیت‌های شبکه یو اس اس دی رفع خواهد شد، گفت: بله؛ با تنظیم شبکه براساس شناسه افراد، محدودیت شبکه یو اس اس دی برطرف خواهد شد.
 
محمد بیگی ادامه داد: زمان‌بندی ما برای این پروژه 5 ماه است که کارهای آن از اواخر مهر ماه شروع شده و بنابراین قطعا تا پایان سال این طرح به نتیجه خواهد رسید.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.