لبه تکنولوژی

November 23, 2015
18:28 دوشنبه، 2ام آذرماه 1394
کد خبر: 74597

حسگر بلعیدنی با عملکرد مشابه گوشی پزشکی

محققان موسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به ساخت یک حسگر در قالب یک میکروفن بسیار کوچک درون یک کپسول سیلیکونی بلعیدنی شده ‏اند که می‏تواند بر عملکرد دستگاه گوارش، ضربان قلب، تنفس و ریه ‏ها نظارت کند.
امروزه سنجش ضربان قلب و تنفس بیمار معمولا مستلزم انواع حسگرهایی است که به‌طور مستقیم روی پوست اعمال می‏شوند، اما فناوری جدیدی که در موسسه فناوری ماساچوست اختراع شده، از یک حسگر قابل بلع برای نظارت بر تنفس و ضربان قلب از داخل دستگاه گوارش استفاده می‏کند.
 
ما همواره شاهد قرص‏های دوربینی بوده ‏ایم که می‏تواند فیلم‏های وضوح بالا را از داخل بدن منتقل کند و این حسگر جدید یکی از آنها است که در حال حاضر توسط سازمان غذا و داروی آمریکا تایید شده است. این دستگاه با گوش دادن به ضربان قلب و عملکرد ریه‏ ها، به سادگی ضربان قلب و تنفس را محاسبه می‏کند. جیووانی تراورسو، یکی از مولفان ارشد این تحقیق در موسسه فناوری ماساچوست اظهار کرد: ما از طریق خصوصیات موج صوتی که از بخش‏های مختلف دستگاه گوارش ضبط شده است، دریافتیم که می‏توانیم هم ضربان قلب و هم تعداد تنفس را با دقت و به‌خوبی اندازه‏ گیری کنیم. محققان می‏گویند، این دستگاه اساسا یک میکروفن بسیار کوچک در یک کپسول سیلیکونی است که یک بیمار به‌راحتی می‏تواند آن را ببلعد.
 
آلبرت سوئیستون، از محققان این تحقیق اظهار کرد: یکی از مزایای استفاده از دستگاه جدید این است که ما با استفاده از این حسگر می‏توانیم هم صدای قلب و هم صدای ریه افراد را ضبط کرده و آن را برای جمع‏آوری دو نوع از اطلاعات به‌کار بگیریم. این قرص سیلیکونی شامل ابزارهای الکترونیکی برای پردازش صداهای ضبط شده و جداسازی امواج صوتی قلب و تنفس از یکدیگر و همچنین از دیگر صداهای پس زمینه که توسط بدن ایجاد می‏شود، است.
 
 همچنین این حسگر، سیگنال‏های رادیویی بی‏سیم را به یک گیرنده خارجی در فاصله حدود 3 متری بیمار ارسال می‏کند. به‌طور طبیعی، این دستگاه احتمالا حدود یک تا دو روز و قبل از بلعیده شدن کپسول بعدی برای ادامه نظارت، در بدن بیمار باقی می‏ماند. محققان امیدوارند این حسگر بتواند تروما را درمان و بیماری‏های مزمن را ارزیابی کند و همچنین برای نظارت بر سربازان در میدان جنگ یا بهبود آموزش ورزشی مورد استفاده قرار گیرد. این محققان همچنین طراحی حسگرهای مشابهی را برای آینده برنامه ‏ریزی کرده ‏اند که شرایط قلب را تشخیص می‏دهند. آنها حتی ممکن است در آینده دستگاهی ایجاد کنند که نه تنها مشکلات را شناسایی می‏کند، بلکه توانایی درمان آنها را نیز دارد. تراورسو افزود: ما امیدواریم یک روز قادر به تشخیص مولکول‏های خاص یا یک پاتوژن و سپس ارائه یک آنتی بیوتیک برای آنها باشیم.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.