تلفن همراه

گوشی

November 23, 2015
19:40 دوشنبه، 2ام آذرماه 1394
کد خبر: 74603

چگونه صفحه‏ های وب را روی آی‌فون و اندروید ذخیره کنیم؟

ذخیره کردن یک مطلب برای مراجعات بعدی بهترین راه خواندن مطالب در اینترنت است.
 
وبگردی از طریق دستگاه هوشمند مجهز به سیستم ‏عامل اندروید یا iOS ممکن است با صفحه یا صفحاتی مواجه شوید که بنابر دلایل مختلف، تصمیم به ذخیره آن (و نه ‏تنها بوک مارک کردن آن) بگیرید تا پس از این، در زمانی مناسب به مرور صفحه ذخیره ‏شده بپردازید یا محتویات یادشده را روی گوشی هوشمند یا فضای ابری مورد نظرتان در اختیار داشته باشید. روش‏های متفاوتی برای ذخیره‏سازی صفحات وب به‌عنوان فایل‏ های PDF بر روی گوشی‏ هوشمند یا برای همگام‏ سازی با سرویس‏های ابری مانند دراپ‏باکس و گوگل درایو وجود دارد. همچنین می‏توانید مطالب طولانی را در قالب برنامه‏ های ویژه خواندن متون ذخیره کنید یا کل متن‏های موجود را در یک صفحه وب در قالب متن پغام ایمیل، به دیگران ارسال کنید.در ادامه به روش‏هایی برای ذخیره صفحات وب برای استفاده‏ ها بعدی روی دستگاه ‏های مجهز به سیستم‏ عامل اندروید و iOS اشاره خواهیم کرد.
   
اضافه ‏کردن یک صفحه وب به لیست مطالب خواندنی موردعلاقه (iOS)
بوکمارک کردن یک صفحه وب در مرورگر سافاری آی‌فون یا آی‏پد، چیزی بیشتر از ذخیره آدرس در پوشه‏ های تو در توی بوکمارک را نصیب شما نخواهد کرد. این در حالی است که در صورت قطع ارتباط اینترنتی شما، فراخوانی این آدرس تنها یک پیغام خطا را پیش روی شما قرار می‏دهد.  کاربرد قابلیت Reading List در iOS آن است که تصویری کاربردی از هر صفحه وب را فراهم کرده و آن ‏را برای مطالعه آفلاین و بدون نیاز به اینترنت، به فضای ذخیره‏ سازی دستگاه شما منتقل می‏کند و نهایتا همگام ‏سازی با دیگر دستگاه‏ های متصل شده به سرویس ابری iCloud نیز امکان‏پذیر خواهد بود. 
 
به‏ منظور ذخیره ‏سازی صفحات وب در Reading List تنها کافی است مرورگر Safari را باز کرده و کلید Action (کلید چهارگوش با فلش جهتی) در پایین صفحه‏ نمایش را لمس کنید و نهایتا گزینه Add to Reading List را انتخاب کنید.به‏ منظور بازکردن Reading List کافی است گزینه Bookmarks (این کلید ظاهری مانند یک کتاب گشوده شده دارد) را لمس کرده و پس از آن سربرگ Reading List را انتخاب کنید. این گزینه مانند یک عینک مخصوص مطالعه است. توجه داشته باشید که اضافه کردن صفحه وب به Reading List الزاما باعث ذخیره صفحه یادشده برای همیشه نخواهد شد. Reading List با اتصال شما به اینترنت تلاش می‏کند جدیدترین ویرایش صفحات ذخیره ‏شده را به دستگاه شما انتقال دهد و همین امر باعث خواهد شد به‌عنوان مثال در صورت حذف صفحه وب، با پیغام پیدا نشدن صفحه روبه‌رو شوید. با قطع اینترنت نیز Reading List معمولا به نسخه کش‏شده صفحات بازمی‏گردد.
   
ذخیره صفحه وب به‏ عنوان PDF (اندروید و iOS)
اگرچه اضافه کردن یک صفحه وب به Reading List در دستگاه‏های مجهز به iOS نمونه‏ ای مشابه با نسخه اصلی این صفحه در اینترنت را پیش روی شما قرار می‏دهد اما نسخه PDF صفحه ذخیره شده ممکن است در مقایسه با نسخه اصلی، تفاوت‏های بیشتری داشته باشد. با این وجود نسخه PDF که در واقع نسخه چاپی دیجیتالی از صفحه وب است، دیگر هیچ ارتباطی با نسخه آنلاین صفحه یادشده نخواهد داشت. در قالب روش‏هایی تقریبا متفاوت می‏توانید نسخه‏ PDF از هر صفحه وب را روی دستگاه اندرویدی یا مجهز به iOS ذخیره کنید. 
 
در سیستم‏ عامل اندروید ابتدا صفحه‏ مورد نظر را در مرورگر کروم باز کرده و کلید منوی سه نقطه در قسمت بالا، گوشه سمت راست صفحه‏نمایش را لمس کنید. حالا گزینه Print را انتخاب کنید. با اتمام بررسی اندروید در خصوص ایجاد نسخه پیش ‏نمایش از صفحه ‏ای که قصد ذخیره آن‏را دارید، گزینه Save را از منوی پایین‏رونده بالای صفحه، لمس کنید. حالا گزینه Save to Google Drive را به ‏منظور آپلود نسخه PDF از صفحه مورد نظر روی درایو مجازی، لمس کنید یا اینکه با انتخاب گزینه Save as PDF، نسخه پی‏دی‏اف صفحه مورد نظر را روی حافظه دستگاه هوشمند خود ذخیره کنید.
 
با بازکردن فضای مجازی ذخیره ‏سازی Google Drive می‏توانید صفحه ذخیره ‏شده خود را مشاهده کنید (در صورتی که نمی‏دانید در چه مسیری فایل را ذخیره‏ کرده ‏اید، بهتر است در قسمت Recent که به فعالیت‏های اخیر شما اختصاص دارد به دنبال فایل باشید) یا با رفتن به قسمت تنظیمات گوشی، لمس گزینه Storage و انتخاب گزینه Downloads فایل مورد نظر را در حافظه گوشی بیابید. مدنظر داشته باشید که با لمس گزینه Share و انتخاب گزینه Google Drive نیز می‏توانید صفحه دلخواه خود را از طریق مرورگر کروم روی حساب کاربری Drive ذخیره کنید اما در این حالت تنها یک فایل متنی ساده حاوی آدرس صفحه در اختیار خواهید داشت.
 
در سیستم‏ عامل iOS اگرچه گزینه ‏ای با عنوان Save as PDF را در منوی پرینت مشاهده نمی‏کنید اما برنامه‏ های مرتبطی با قابلیت ذخیره پی‏ دی‏ اف در زیرشاخه کلید Action وجود دارند. به این‏ منظور کافی است صفحه مورد نظر خود را در مرورگر Safari بازکرده و کلید Action (کلید مربعی با فلش رو به بالا) را لمس کنید. حالا گزینه Save PDF را در ردیف بالایی لمس کنید (در صورت عدم مشاهده این گزینه، به دنبال گزینه Save PDF to iBooks باشید.). در صورتی که از کاربران سرویس ابری دراپ‏ باکس هستید، گزینه Save to Dropbox در زیرشاخه کلید Action نسخه پی‏ دی‏ افی از صفحات مورد نظر شما را روی حساب کاربری دراپ ‏باکس ذخیره خواهد کرد. 
 
ارسال متن مطلب در قالب ایمیل (iOS)
در صورتی که قصد دارید مطلبی را به‏ جای ذخیره ‏سازی برای خودتان، با دیگران به اشتراک بگذارید (و از سویی قصد ارسال لینک مطلب را ندارید) یکی از روش‏های موجود، انتخاب کامل متن صفحه مورد نظر، کپی کردن آن و نهایتا الصاق به‌عنوان متن پیام در سرویس ایمیل است. با این وجود در صورتی که شما از کاربران سیستم‌عامل iOS هستید روش آسان‏تری هم برای شما وجود دارد. ابتدا مطلبی که قصد به ‏اشتراک‏ گذاری آن در سافاری دارید را بازکرده و کلید Reader View را لمس کنید (کلید سه خطی در قسمت بالا، سمت راست نوار آدرس در بالای صفحه‏ نمایش). حالا کلید Action یا همان دکمه عملیاتی را لمس کرده و گزینه Mail را انتخاب کنید. به این‏ ترتیب سافاری نسخه ویژه مطالعه از صفحه مورد نظر شما را به‌عنوان بدنه پیغام ایمیل آماده می‏کند و لینکی در بالای آن قرار می‏دهد. حالا کافی است نام یک دریافت ‏کننده را انتخاب کرده و گزینه Send را لمس کنید.
 
ذخیره نسخه پیرایش شده صفحه وب (اندروید و iOS)
گاهی اوقات قصد دارید تنها محتویات مطلوب صفحه وب را بدون تبلیغات، صفحه‏ های بازشونده و دیگر محتوای مزاحم، ذخیره کنید. در این زمینه، سافاری در قالب Reader View سیستم‌عامل iOS عملکردی کاملا مطلوب در پیرایش صفحات وب دارد اما این قابلیت، متن صفحه را برای همیشه ذخیره نخواهد کرد (مگر اینکه متن را در ایمیل الصاق کنید). 
 
روش بهتر در این زمینه، استفاده از برنامه‏ های ویژه مطالعه آفلاین است که مطالب تحت وب را برای استفاده بعدی ذخیره می‏کنند. در میان برترین برنامه‏ های مطالعه آفلاین مطالب می‏توان به Instapaper، Pocket و Readability اشاره کرد که هر سه برای سیستم‏ عامل ‏های اندروید و iOS در دسترس قرارگرفته‏ اند. بهترین برنامه ‏ها در این زمینه امکان ذخیره در فضای ابری را به ‏منظور فراهم کردن قابلیت همگام ‏سازی در بین دستگاه ‏های مختلف را نیز فراهم می‏کنند. با بهره ‏گیری از برنامه‏ های یادشده حتی در صورتی که نسخه اصلی صفحه وب تغییر کند یا حذف شود، امکان دسترسی به مطلب مورد نظر وجود خواهد داشت و هیچ تغییری در آن ایجاد نخواهد شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.