اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

November 24, 2015
15:20 سه شنبه، 3ام آذرماه 1394
کد خبر: 74636

رئیس سازمان پدافند غیرعامل: استفاده از جویشگر روسی برای رقابت با جویشگر آمریکایی‌ است

اوایل آبان‌ جاری و در متن دیدار وزیر ارتباطات ایران با همتای روسی خود، خبر از اعلام توافق دوجانبه برای ثبت دفتر موتور جست‌وجوی روسی یاندِکس در ایران داده شد. هرچند خبر افتتاح دفتر مستقل موتور جست‌وجوی فیلترشده یاندکس در تهران سریعا توسط مدیر یاندکس تکذیب شد اما ظاهرا وزرای دو کشور پیرامون این موضوع به تجمیع آرا رسیده بودند.
 
یاندکس هم‌اکنون به دلیل داشتن محتوای غیراخلاقی، در ایران فیلتر است و از طرفی دیگر بیشتر ایرانیان از گوگل و یاهو برای جست‌وجوهای خود استفاده می‌کنند. پس از تکذیب چنین توافقی، روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات اقدام به انتشار بیانیه‌ای با مضمون «افتتاح دفتر یاندکس در تهران پیشنهاد وزیر ارتباطات روسیه بود» کرد.
 
رئیس مرکز روابط‌عمومی وزارت ارتباطات، افتتاح دفتر یاندکس در ایران را پیشنهاد روس‌ها دانست و گفته بود: پیشنهاد اولیه افتتاح دفتر یاندکس در ایران توسط وزیر ارتباطات روسیه مطرح شده بود. نیکی فوروف در ملاقاتی با همتای ایرانی خود، از آمادگی طرف روسی برای افتتاح دفتری برای موتور جست‌وجوگر روسی یاندکس سخن به میان آورده بود که مورداستقبال طرف ایرانی نیز قرار گرفت. پس از آن مشخص شد محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه مراسم رونمایی از موتور جست‌وجوی ایرانی پارسی‌جو در پاسخ به این سؤال: «چرا زمانی که خبر از راه‌اندازی دفتر موتور جست‌وجوی بومی روسیه در تهران دادید، مدیرعامل یاندکس آن را رد کرد؟» گفته است: بعد از اینکه وزیر ارتباطات این کشور وارد روسیه شد، به مسئولان یاندکس گفت که از طرف شما پیشنهاد همکاری و راه‌اندازی دفتر در تهران را به وزیر ارتباطات ایران دادم و عنوان کردم که آمادگی کامل برای اجرای این کار را داریم. البته او این را در ادامه اضافه کرده بود که کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در آینده نزدیک در ارتباط با راه‌اندازی دفتر یاندکس در تهران رایزنی خواهند کرد.
 
اینک رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور بیان می‌کند: شبکه ملی اطلاعات باید دارای یک موتور جست‌وجوی بومی باشد ولی اگر زمان یاری نکرد یا نتوانستیم، باید موازی با اقدامات تولیدی جویشگر به سمت استفاده از سامانه‌های موتور جست‌وجوی رقیب آمریکایی‌ برویم. سردار غلامرضا جلالی در گفت‌وگو با «تسنیم» اظهارات مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در راستای ثبت و راه‌اندازی دفتر یاندکس روسی در تهران را رویکردی همسو با دیدگاه استفاده از جویشگرهای رقیب آمریکایی می‌داند.
 
او می‌افزاید: بالاخره نباید فراموش کنیم همواره نیازمند سامانه‌های پایه در فضای سایبری هستیم که یکی از آنها موتور جست‌وجو است. طبیعتا موتورهای جست‌وجو با معیارهایی نظیر «امکان دسترسی به بانک‌های اطلاعاتی دنیا» و «سرعت پردازش» رتبه‌بندی می‌شوند و بر این اساس هر کشوری به سمت بهترین سرویس جویشگر می‌رود اما راه‌حل اساسی برای ما اختیارکردن موتور یک جست‌وجوی بومی در شبکه ملی اطلاعات است.  او امنیت را مفهومی نسبی دانسته و گفته است: باید تمام تلاش خود را برای ارتقای سطح آن به کار گیریم؛ درحال‌حاضر هیچ امنیتی در زمینه موتورهای جست‌وجو نداریم زیرا تمام استفاده‌ها منوط به گوگل و یاهو شده است. با دیدگاه به‌کارگیری سامانه‌های موازی با رویکرد امنیتی، می‌توان موجب کاهش وابستگی و آسیب‌پذیری‌های احتمالی شد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.