بعد از ارائه پروانه ارتباطات ثابت به هشت شرکت اینترنتی، این بار نوبت کنسرسیوم پیشگامان نامآور اطلاعات و ارتباطات جاویدان است تا مجوز FCP را از میان 18 متقاضی دریافت کند.
حدود یک ماه پیش اولین پروانههای جدید ارتباطات ثابت (FCP) با هدف تجمیع بیش از هزار پروانه موجود در حوزه ارتباطات ثابت به هفت شرکت بزرگ اینترنتی اعطاء شد.
در دور اول اعطای این پروانهها، شش شرکت PAP و یک شرکت ISDP اعم از شاتل، پارس آنلاین، پیشگامان کویر یزد، آسیاتک، صبانت، هایوب و شرکت گسترش ارتباطات مبنا موفق به کسب امتیاز FCP شدند. اعطای این پروانه در راستای تجمیع بیش از هزار پروانه موجود در حوزه ارتباطات ثابت صورت گرفت و رویکرد گذشته مبتنی بر پروانههای تک سرویسی، استانی و وابسته به فناوری، به پروانههای مستقل از فناوری، چند سرویسی و سراسری تغییر یافت.
پروانههای FCP نیز به صورت ملی و منطقهای با مدت اعتبار ده سال و با هدف تمرکز زدایی و توسعه در شهرهای کمتر توسعه یافته و استفاده از توان شرکتهای محلی صادر شده است.
رگولاتوری عنوان کرده از بین 18 متقاضی واجد شرایط دریافت این پروانه قرار است پس از گروه نخست، یک گروه دیگر شامل پنج شرکت نیز احتمالا ظرف یک ماه آینده (آذر ماه) مراحل صدور پروانه را طی کنند و شش متقاضی باقیمانده هم تا بهمن 94 فرصت دارند که با حل مشکلات، نسبت به دریافت پروانه اقدام کنند.
بعد از آن مراسم پروانه FCP هشتمین شرکت نیز تأیید و قرار شد که به شرکت "دادهپردازی رسپینا" اعطاء شود.
حال با گذشت یک ماه از ارائه اولین پروانههای FCP، نهمین پروانه قرار است به نام کنسرسیوم پیشگامان نامآور اطلاعات و ارتباطات جاویدان صادر شود. صلاحیت این کنسرسیوم برای سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی احراز و کلیه مباحث مالی نیز انجام شده است. بنابراین ظرف چند روز آینده این مجوز به کنسرسیوم مذکور اعطاء میشود.
کنسرسیوم جاویدان متشکل از شرکتهای فناپ، ندا رایانه، آزادنت رسانه، شبکیه شریف، رسانه آوابرید، توسعه ارتباطات هما، ارتباطات اوراکل، مروا سیستم و پردیس اطلاعرسان سپهر است.
کنسرسیوم پیشگامان نامآور اطلاعات و ارتباطات جاویدان به شرکت توسعه فناوری ارتباطات پاسارگاد آریان تغییر نام داده است.
حل مشکل فروش پهنای باند اینترنت/ وضعیت نرمال اینترنت در استانها
معاون شرکت مخابرات ایران از حل مشکل فروش پهنای باند اینترنت در استانهای کشور خبر داد و گفت: وضعیت اینترنت ADSL در استانها نرمال است و افرادی که در این زمینه مشکل دارند با سامانه ویژه ۲۰۲۱ تماس بگیرند.
داوود زارعیان در گفتگو با مهر، با اشاره به مشکلاتی که به دلیل بدهی مخابرات به شرکت ارتباطات زیرساخت و توقف فروش پهنای باند از سوی این شرکت در یک ماه اخیر پیش آمده بود گفت: با اقدامات صورت گرفته از اواخر هفته گذشته موضوع توقف فروش پهنای باند اینترنت و نیز کاهش پهنای باند حل شده است و از ابتدای این هفته وضعیت سرویس اینترنت مخابرات در حالت نرمال قرار دارد.
وی با بیان اینکه طی یک ماه اخیر در برخی استانها با عدم تحویل پهنای باند از زیرساخت و در برخی استانها با کاهش پهنای باند مواجه بودیم اظهار داشت: در برخی استانها بین ۲۰ تا ۵۰ درصد تخصیص پهنای باند اینترنت از سوی شرکت ارتباطات زیرساخت به مخابرات کاهش یافته بود.
معاون شرکت مخابرات ایران با تاکید براینکه هم اکنون اوضاع در ۹۰ درصد استانها در حالت نرمال قرار دارد اضافه کرد: وضعیت پهنای باند به حالت اولیه بازگشته است و تنها در ۲ استان کرمان و اصفهان محدودیت فروش پهنای باند وجود دارد.
وی با بیان اینکه هم اکنون مشکل خاصی در ارائه سرویس ADSL به مشترکان در تهران و نیز استانها وجود ندارد ادامه داد: سرویس پاسخگویی به شکایات مخابرات نیز نسبت به گذشته تفاوتی در ارائه گزارش نداشته است و شواهد نشان می دهد که روال عادی در ارائه خدمات وجود دارد.
زارعیان گفت: امکان پرداخت کل بدهی ها به شرکت ارتباطات زیرساخت وجود نداشته اما با تعامل صورت گرفته بخشی از بدهی پرداخت و مشکل ایجاد شده به دلیل توقف پهنای باند رفع شده است. تنها در ۲ استان اصفهان و کرمان واگذاری ADSL فعلا متوقف است تا مشکل حل شود.
معاون شرکت مخابرات ایران در پاسخ به موضوع نارضایتی کاربران ADSL به ویژه در تهران از کیفیت و قطعی و وصلی مقطعی این سرویس خاطرنشان کرد: تاکنون مشکلی از این بابت گزارش نشده است اما چنانچه کاربران با اختلال مواجه می شوند برای حل مشکل با سامانه ۲۰۲۰ تماس بگیرند و در صورتی که از این طریق پاسخ منطقی دریافت نکردند با شماره ۲۰۲۱ تماس بگیرند تا به صورت ویژه به شکایتشان رسیدگی شود.
از آبان ماه امسال به دلیل عدم پرداخت بدهی از سوی مخابرات به شرکت ارتباطات زیرساخت، فروش پهنای باند اینترنت در ۸ استان به مخابرات متوقف شد که این موضوع نارضایتی کاربران ADSL مخابرات را به همراه داشت.
رومینگ تالیا با همراه اول سراسری و دیتا 3G شد
رومینگ بین اپراتوری همراه اول با پیمانکار مخابراتی اولین ارائه کننده سیمکارتهای اعتباری تکمیل و در تمامی کشور برقرار شد.
رومینگ اولین اپراتور اعتباری ایران با شبکه همراه اول از سوم آذر ماه در دو استان تهران و البرز برقرار شد تا از این پس مشترکان تالیا بتوانند از بستر شبکه اولین اپراتور موبایل استفاده کنند.
اما این فاز در اقدامی سریع فراگیر و همگانی شد و از مرحله یک به مرحله پایانی رسید.
رومینگ تالیا اکنون در کل کشور و در تمامی استانها با اپراتور اول ارتباطی از نیمه شب گذشته برقرار شده و مسئولان تالیا نیز تستهای لازم را از شبکه خود جهت برقراری ارتباط با شبکه همراه اول گرفتهاند که نتیجه این تستها مثبت بوده است.
مشترکان تالیا قادر خواهند بود از طریق جستجوی یکی از نامهای (Taliya – TCI) یا (Taliya – MCI) یا (43211) به شکل دستی روی گوشی موبایل خود، از خدمات رومینگ استفاده کنند.
در حالیکه ممکن است برای برخی از مشترکان تالیا این سوال پیش آید که با این قرارداد چه تغییری در هزینههای ارتباطی آنها به وجود میآید باید گفت که این اقدام، طرحی بین اپراتوری است و قرار نیست هزینه اضافی از مشترکان اخذ شده یا به انها تحمیل شود لذا مشترکان تالیا از این پس میتوانند در سراسر کشور از آنتنهای همراه اول با هزینهای همچون گذشته برای برقراری ارتباطات خود استفاده کنند.
از این پس به گفته محمد کریم ناصر صراف، مدیرعامل تالیا، مشترکان این اپراتور در صورتیکه از طریق رومینگ وارد شبکه همراه اول شوند و گوشی آنها قابلیت بهرهبرداری از 3G را داشته باشد میتوانند از نسل سوم همراه اول استفاده کنند؛ قرار است در آینده امکان استفاده از خدمات نسل چهارم نیز همپای مشترکان همراه اول برای مشترکان این اپراتور فراهم شود.
باید توجه داشته باشید این امکان در صورتی محقق میشود که شبکه یکی از نامهای (Taliya – TCI) یا (Taliya – MCI) یا (43211) باشد.
معاون پژوهشی وزیرعلوم :قطع ارتباط بسیاری از دانشگاههای کشور با پایگاه های علمی به علت بدهی
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از قطعی ارتباط بسیاری از دانشگاه های کشور با پایگاه های علمی دنیا به دلیل بدهی های گذشته ابراز نگرانی کرد.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، وحید احمدی روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی، میزان بدهی دانشگاه های کشور به پایگاه های علمی بین المللی را حدود 30 تا 40 میلیون دلار ذکر کرد و از دولت خواست برای حل این مشکل به دانشگاه ها کمک کند.
معاون وزیرعلوم بر ضرورت فعال سازی شبکه علمی کشور تاکید کرد و گفت: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی ما نیازمند تعاملات علمی با یکدیگر در داخل کشور و همچنین با دیگر مراکز علمی در دنیا هستند که متاسفانه در این زمینه وضعیت خوبی نداریم.
**لزوم اعمال معافیت یا تخفیف در تعرفه های اینترنتی برای دانشگاه ها
وی با بیان اینکه دانشگاه های بزرگ کشور به خاطر استفاده از شبکه اینترنت، هزینه های سنگینی متحمل می شوند، خواستار درنظر گرفتن معافیت و یا تعرفه های خاص اینترنتی برای دانشگاهها و پژوهشگاه ها در کشور شد.
احمدی تصریح کرد: در بسیاری از کشورهای دنیا استفاده از اینترنت برای دانشگاه ها با تخفیف هایی همراه است و ما نباید در این زمینه، دانشگاه را با یک شرکت معمولی مقایسه کنیم و نگاه یکسانی به آنها داشته باشیم.
وی با بیان اینکه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، مسائل و محدودیت های مالی دولت را درک می کنند، ادامه داد: هرچند دولت در دو سال گذشته، توجه خوبی به فعالیت های تحقیقاتی نشان داده و اعتبارات پژوهشی نیز 30 درصد افزایش یافته است اما این رقم در برابر افزایش نرخ تورم و همچنین مشکلاتی که از گذشته روی هم انباشته شده، پاسخگوی نیازها نیست.
معاون پژوهشی وزارت علوم یادآور شد: حدود 10 تا 12 سال است که به تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه ها افزوده نشده و مشکلات زیادی در زمینه تجهیزات و زیرساخت وجود دارد.
وی تاکید کرد: اگر خواهان دستیابی به مرجعیت علمی در سطح منطقه هستیم باید بپذیریم که سرمایه گذاری پژوهشی، کمک به دانشگاه نیست بلکه سرمایه گذاری در مسیر توسعه مملکت به شمار می آید و علاوه بر این باید وضعیت رقبای خود در منطقه را نیز رصد کنیم و ببینیم که آنها دهها برابر ما برای بخش پژوهش خود هزینه می کنند.
احمدی تقویت ارتباطات بین المللی را پایه و اساس رشد علمی کشور دانست و گفت: از همین رو بیشترین تمرکز خود را بر روی ماموریت گرایی و هدفمند کردن تحقیقات با رویکرد بین المللی قرار داده ایم و معتقدیم وجود 500 تا 600 هزار دانشجوی تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های کشور به شرط ماموریت گرا و هدفمند کردن پروژه های آنها، فرصت بی نظیری برای توسعه علمی کشور به شمار می آید.
مهمترین چالشهای خبرگزاریها کدامند؟ پایین بودن سرعت اینترنت دومین چالش است
در نظرسنجی ایسپا از اصحاب خبرگزاریها، مهمترین چالشهای حوزه خبر و خبرگزاریها مشخص شد.
در خلال بیست و یکمین دورهی برگزاری نمایشگاه مطبوعات، مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) نظرسنجی از خبرنگاران درخصوص مسائل و مشکلات حوزه خبر انجام داد.
نمونه آماری این نظرسنجی تعداد 72 نفر از اصحاب خبر شامل مدیر مسئول، سردبیر و خبرنگاران این حوزه بود که به صورت تصادفی از بین افراد حاضر در غرفهها انتخاب شدند.
بر پایه نتایج این نظرسنجی، مهمترین چالش حوزه خبر از دیدگاه کارشناسان این حوزه، پایین بودن سرانه مطالعه در ایران بوده است.
این آیتم با میانگین 37/ 4 از 5 در صدر مشکلات حوزه خبر قرار گرفته است؛ به گونهای که 1/ 83 درصد پاسخگویان این مساله را مهم تلقی کردهاند.
همچنین پایین بودن سرعت اینترنت در ایران با میانگین 21/ 4 در رتبه دوم چالشهای این حوزه قرار گرفته است؛ به گونهای که 1/ 79 درصد پاسخگویان این چالش را مهم تلقی کردهاند.
سومین چالش حوزه خبر و خبرگزاریها از دیدگاه کارشناسان این حوزه، عدم وجود قوانین حمایتی با میانگین 19/ 4 بوده است. مسائل مالی خبرنگاران (میانگین 99/ 3)، فقدان امنیت شغلی خبرنگاران (میانگین 92/ 3)، برخوردهای جناحی با خبرگزاری ها و سایتهای خبری (74/ 3) به ترتیب در ردههای بعدی قرار گرفته است.
در این نظرسنجی از کارشناسان حوزه خبرگزاریها درباره استفاده از سایتهای خبری و خبرگزاریها سوال شد به این ترتیب که اسم 13 خبرگزاری و سایت خبری مقابل پاسخگو قرار داده شد و از پاسخگویان خواسته شد اسم خبرگزاری یا سایت خبری که به آن مراجعه میکنند را مشخص کنند. در این سوال پاسخگویان میتوانستند چندین گزینه انتخاب کنند.
بر این اساس پربینندهترین خبرگزاری در بین کارشناسان حوزه خبر، ایسنا با 3/ 64 درصد بوده است. خبرگزاری مهر با 50 درصد در رتبه دوم قرار گرفته است. خبرگزاری فارس با 1/ 47 درصد، خبر آنلاین با 7/ 45 درصد، ایرنا با 6/ 38 درصد، تابناک با 3/ 34 درصد، تسنیم با 7/ 25 درصد، انتخاب با 1/ 17 درصد، نسیم با 3/ 14 درصد در رده های بعدی قرار گرفتهاند.
همچنین در این نظرسنجی برترین خبرگزاری یا سایت خبری از نظر 11 شاخص مورد بررسی قرار گرفت. بر این اساس خبرگزاری ایسنا در شاخصهای صحت و دقت خبر، سرعت ارسال اخبار، بیطرفی در ارائه خبر، پرداختن به موضوعات مهم روز، انعکاس دیدگاههای مختلف، استقلال خبری، برترین خبرگزاری تشخیص داده شد. همچنین در شاخص ویراستاری خبر ایسنا و ایرنا مشترکاً برتر شناخته شدند و از نظر شاخص دسترسی به منابع دست اول، خبرگزاری فارس در شاخص کیفیت گرافیکی، خبرگزاری تسنیم برتر شناخته شدند. در شاخصهای تحلیلهای دقیق و علمی و ارائه تصویری روشن و واقعی از جامعه گزینه هیچکدام واجد بیشترین آراء شده است.
با همکاری شرکت مخابرات ایران مخابرات کره جنوبی شهر قم را هوشمند میکند
در دیدار قائممقام، معاونان و کارشناسان شرکت مخابرات کره جنوبی (KT) با سرپرست شرکت مخابرات ایران، دو شرکت تصمیم به توسعه همکاری دوجانبه گرفته و مقرر شد در هوشمندسازی شهر مقدس قم در قالب قرارداد با یکدیگر همکاری کنند.
قائممقام، معاونان و کارشناسان شرکت KT با سرپرست شرکت مخابرات ایران و معاونان و مدیران حوزه IT و شبکه شرکت مخابرات ایران در باره ادامه همکاری برای نحوه هوشمندسازی شهر قم به عنوان پایلوت و اجرای پروژههای IPNI و NOC دیدار و گفتوگو کردند.
اسدالله دهناد در این دیدار با تأکید بر استفاده از فرصتهای دو طرف در زمینه توسعه پروژههای موفق مخابراتی گفت: تبادل نظر و انتقال تجربه دو شرکت در این نشستها، موجب افزایش شناخت شده و درک متقابل در زمینه همکاریهای مشترک را در پی خواهد داشت.
سرپرست شرکت مخابرات ایران از شرکت مخابرات کره جنوبی (KT) به عنوان شرکتی موفق و توانمند در حوزه فناوری اطلاعات و شبکههای مخابراتی یاد کرد و افزود: این شرکت با بکارگیری تدابیر کارساز در شرایط تحریم همواره برای پیادهسازی پروژههای توسعهای کنار مخابرات بوده و برای توانمندسازی متخصصان داخلی مخابرات، آموزشهای لازم را به آنان داده است.
وی با اشاره به اینکه استراتژی شرکت مخابرات ایران توسعه همکاری و جذب سرمایهگذاری شرکتهای خارجی است خاطر نشان کرد: برای بهبود و ارتقاء فناوری اطلاعات و سطح علمی متخصصان داخلی این شرکت و همچنین تقویت حوزههای مختلف با شرکت KT همکاری خواهیم کرد.
او اظهار داشت : هوشمندسازی شهر مقدس قم با توجه به بازدید کارشناسان شرکت KT از این شهر و تبادل نظر درباره نحوه پیادهسازی پروژههای IPNI و NOC و پروژههای QUICK WIN محورهای اصلی گفتوگو ها در این نشست است.
قائممقام شرکتKT نیز به ارایه گزارشی درباره بازدید شهر قم و تشریح نیازهای الکترونیک این شهر پرداخت و گفت: با بازدیدی که از بخشهای مختلف این شهر داشتیم، دریافتیم پتانسیل زیادی در آن برای استفاده از خدمات الکترونیکی وجود دارد و در راستای اجرای این پروژه آمادگی خود را اعلام میکنیم.
"شهر هوشمند"مکانی ممتاز برای توسعه پایدار اقتصادی – صنعتی است که در آن به مسائلی مانند ترافیک، مصرف انرژی، آلودگی، تخریب زمین، بروزرسانی و بهینهسازی زیرساختهای شهری، بهبود کیفیت زندگی، از طریق یک رویکرد نوآورانه و سیستماتیک و با هدف بهینهسازی فرآیندهای مدیریت شهری میپردازد.
بنابراین شرکت مخابرات ایران در نظر دارد با اخذ مجوزهای لازم و همکاری بخشهای دولتی و خصوصی و بررسیهای کارشناسی، هوشمندسازی را در شهر قم پیادهسازی کند.
با امواج وای فای موبایل تان را شارژ کنید
امکان شارژ لوازم الکتریکی با استفاده از امواج وایفای به زودی فراهم میشود.
با امواج وای فای موبایل تان را شارژ کنیدبه گزارش دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهندسان دانشگاه واشنگتن موفق به کشف روشی برای مخابرهی انرژی به دستگاههای برقی با استفاده از روترهای وایفای شدهاند. این فناوری انرژی از طریق وایفای (PoWiFi) نام دارد و به زودی نتایج تحقیقات بر روی آن در کنفرانس کانتکس در آلمان ارائه خواهد شد.
نام PoWiFi نام فناوری است که به تازگی توسعه یافته که بوسیلهی آن میتوان انرژی را به صورت بیسیم انتقال داد. امواج رادیویی مخابره شده میتوانند حداکثر یک وات انرژی حمل کنند؛ چرا که سازمانهای استاندارد اجازهی ارسال امواج با انرژی بیشتر را نمیدهند. با این حال در فناوری جدید انرژی از کانالی جدا ارسال شده و مانع عملکرد مناسب روتر به عنوان یک دستگاه برای تبادل داده نمیشود.
وامسی تالا، محقق ارشد این پروژه میگوید: برای اولین بار ما نشان دادیم که میتوان از طریق امواج وایفای لوازم الکتریکی را شارژ کرد. ما سیستمی ساختهایم که هم به عنوان یک روتر و هم یک منبع انرژی عمل میکند.
در ابتدای راه با استفاده از این فناوری میشد یک دوربین کوچک را در فاصله ۵ متری شارژ کرد. به تازگی محققان این پروژه، برای اثبات عملی بودن روششان، یک دستبند سلامتی را از ۰ تا ۴۱ درصد در ۲.۵ ساعت شارژ کردهاند. البته در حال حاضر سرعت شارژ این فناوری قابل مقایسه با شارژ از طریق کابلها نیست. محققان برای بررسی تاثیر این فناوری بر روی سرعت اینترنت، آن را در ۶ خانه مورد بررسی قرار دادند؛ اما هیچ یک از کاربران در این ۶ خانه کاهشی در سرعت اینترنت ملاحظه نکردند.
برای عملی شدن این فناوری نیاز به ایجاد تغییرات زیادی حس میشود تا پایداری آن را تضمین کند. برای مثال آنتن دریافت کنندهی انرژی در حال حاضر ابعاد بزرگی دارد و برای اینکه بتوان آن را در دستگاههای الکتریکی جاسازی کرد باید ابعاد آن بسیار کاهش یابد.