فناوری اطلاعات

December 4, 2015
17:08 جمعه، 13ام آذرماه 1394
کد خبر: 74840

سهم ICT ترکیه از تولید ناخالص داخلی 8 درصد می‌شود

ترکیه می‌خواهد صد سالگی بنیان‌گذاری جمهوری این کشور را در شرایطی جشن بگیرد که سهم بخش ICT از تولید ناخالص داخلی این کشور به هشت درصد رسیده باشد.
 
کشور ترکیه در تلاش است تا بخش ICT خود را با هدف افزایش دسترسی به زیرساخت پهن‌باند بهبود بخشد؛ بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات این کشور که سرعت رشد بسیار بالایی دارد به منبعی مهم برای رشد اقتصاد داخلی آن تبدیل شده است.
 
توان این بخش از جمعیت جوان و مشتاق ترکیه حاصل می‌شود که سعی دارند فناوری‌های جدید و مرتبط با صنعت تلفن‌ همراه و اینترنت را به کار گیرند.
 
سازمان فناوری‌های ارتباطی و اطلاعاتی (ICTA) طی گزارشی گفته است که میزان رشد مشترکان اینترنت این کشور در پایان سال 2013 به 18 درصد رسید و تعداد کل مشترکان پهن‌باند حدود 32.6 میلیون نفر بود.
 
این سازمان برآورد می‌کند که بخش ICT در ترکیه حدود 12 درصد در سال 2013 رشد داشته و تقریبا 154 هزار نفر را استخدام کرده است؛ برآورد شده که حدود 78 میلیارد لیره ترکیه نیز درآمد حاصل کرده که حدود 3 درصد از تولید ناخالص داخلی ترکیه را شامل می‌شود.
 
تجارت الکترونیکی نیز به‌ سرعت در ترکیه رونق می‌گیرد و درآمدش بالغ بر حدود 35 میلیارد لیره ترک در سال 2013 بوده است. دولت ترکیه برنامه و طرح‌های بلند پروازانه‌ای برای بخش ICT در نظر دارد.
 
به این‌ ترتیب هدف این است که در سال 2023، صد سالگی بنیان‌گذاری جمهوری ترکیه در شرایطی جشن گرفته شود که سهم بخش ICT از تولید ناخالص داخلی به 8 درصد رسیده است. بر اساس گفته‌های نخست‌وزیر ترکیه، این کشور هزینه‌های R&D را در بخش ICT تا 3 درصد از تولید ناخالص داخلی افزایش خواهد داد.
 
وزارت ارتباطات، تنظیم‌کننده اکثر فعالیت‌های بخش ICT در ترکیه است و از قدرت و اختیار مستقیم خود بر اپراتورهای شبکه تلفن همراه، ارائه‌دهندگان خدمات اینترنت و اپراتورهای تلفن ثابت بهره می‌گیرد.
 
به این ترتیب اصلاحات نهایی در هر دو بخش صنعت و کاربران مربوط به کاهش مالیات در صنعت تلفن همراه و تلفن ثابت است. در حال حاضر ترکیه بالاترین میزان مالیات در جهان را دارد که به عنوان مثال 48.2 درصد کل مالیات بر تلفن‌همراه و 33 درصد مختص خطوط ثابت است.
 
ترکیه از نظر ارتباطی در سال‌های اخیر بر سرمایه‌گذاری قابل توجهی در بخش زیرساخت‌ ارتباطی تمرکز داشته است. دولت ترکیه رشد نرم‌افزار را از طریق ایجاد فناوری اطلاعات و مراکز دانشگاهی توسعه داده‌ است و از سویی دیگر استارت‌آپ‌ها و بودجه‌های مالی را برای توسعه نرم‌افزار و سخت‌افزار اختصاص می‌دهد.
 
انجمن بین‌المللی سرمایه‌گذاران ترکیه (YASED) گزارشی را منتشر کرده‌ که در آن تهدیدهای اصلی برای بخش فناوری اطلاعات را بدین ترتیب دانسته‌اند: نرخ مالیاتی بالا، مقررات قابل پیش‌بینی، سیاست‌ها و مزایده‌های قیمت‌گرا، کمبود سرمایه‌گذاری، نقض حقوق مالکیت معنوی و بوروکراسی.
 
در این راستا دولت نیز به تلاش‌های خود اشاره دارد که با تمرکز بر قوانین خاص R&D و طرح‌های جدید، راه را برای سرمایه‌گذارن باز می‌گذارد. امروزه در ترکیه حدود 81 درصد از اینترنت همراه با داده‌های بالای 100 مگابایت ارائه می‌شود.
 
به‌ این‌ ترتیب در ترکیه نیز مثل دیگر کشورهای دنیا دستگاه‌ها چندمنظوره شده‌اند و مرز بین لپ‌تاپ‌های شخصی، تبلت‌ها و تلفن‌های همراه به حداقل رسیده است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.