سخت‌افزار

فناوری اطلاعات

December 15, 2015
8:20 سه شنبه، 24ام آذرماه 1394
کد خبر: 74999

تاثیر نوسان نرخ ارز بر بازار آی‌تی

نوسان نرخ ارز بار دیگر کسبه فعال در حوزه آی‌تی را ناگزیر از تصمیماتی کرده که با احتیاط بیشتری اتخاذ می‌شود. در شرایطی که بازار خرید و فروش کالا در حوزه آی‌تی تحت تاثیر مستقیم قیمت دلار است فعالان صنف اعلام می‌کنند که در حال بررسی وضعیت و چانه‌زنی در معاملات هستند تا نرخ ارز دوباره به ثبات برسد. 
 
بابک صالحی یکی از فعالان صنف آی‌تی درباره تصمیماتی که در چنین شرایطی اتخاذ می‌شود به «دنیای اقتصاد» می‌گوید: «درحالی‌که ما پیش‌فاکتورهای خرید را ارائه کرده‌ایم حالا با تغییر نرخ ارز مواجه شده‌ایم و در این وضعیت ناگزیریم اقدام به چانه‌زنی کنیم چراکه از قیمتی که در روزهای آینده قرار است با آن خرید و فروش انجام شود، خبر نداریم. در چند ماه اخیر انجام معاملات در این بازار با این فرض که نرخ دلار روی سه هزار تومان ثابت خواهد ماند، انجام شده است چراکه کار در حوزه آی‌تی بستگی به نرخ ارز دارد و این نوسان روی قیمت‌های مورد معامله نیز تاثیرگذار است.»به گفته او در حال حاضر فعالان ناگزیرند جنس‌های خرید و فروش شده را معامله کنند: «در صورتی که نرخ دلار تغییر داشته باشد روی فروش جنس و به همان نسبت روی فروش آن در بازار تاثیر می‌گذارد مثلا جنسی که با مبنای 3200 دلار خریداری شده حالا باید با 3600 خریداری کنیم و به همان نسبت گرانتر در بازار بفروشیم.»
 
او ادامه می‌دهد: «در صورت خرید نکردن جنس مورد نظر ناگزیر هستیم که ضرر و زیان آن را پرداخت کنیم. به‌طور مثال من دستگاهی با قیمت 7 میلیون و 500 هزار تومان سفارش داده و پیش فاکتور کرده بودم حالا باید به قیمت 8 میلیون و 300 هزار تومان خریداری کنم و در صورتی که تعداد درخواست این دستگاه نیز بالا باشد باید خود متقبل ضرر و زیان باشم و اگر نتوانم از بار تعهداتم خارج شوم اعتبار گذشته را در میان کسبه و افرادی که با آنها در حال معامله هستم از دست می‌دهم.» به گفته او در حال حاضر بسیاری از کسبه در صنف سخت‌افزار این روزها روی حرف و صحبت و تعهداتشان به هم اطمینان می‌کنند درحالی‌که تغییر چنین وضعیتی باعث می‌شود اعتبار افراد در انجام معاملات زیر سوال برود.
 
صالحی معتقد است که در آن سوی بازار افرادی که در حال فروختن جنس هستند هم از این نوسان ضرر می‌کنند: «در همین اوضاع متغیر آنها نیز با سود و زیان زیادی مواجهند اما بیشترین لطمه به فعالان این صنف وارد می‌شود چراکه در این میان کسبه که با پرداخت هزینه‌هایی چون حقوق پرسنل مواجهند بیشترین ضرر را تجربه می‌کنند و با تغییر قیمت دلار نمی‌توان از حقوق پرسنل صرف‌نظر کرد. بهترین راهکار ثابت نگه داشتن نرخ ارز است که فعالان صنف و واردکنندگان با وضعیت ثابت شده‌ای مواجه باشند.» او می‌گوید: «در حال حاضر فعالان این صنف سعی می‌کنند که دست به عصا با مشکلاتشان همراهی کنند و قراردادهای فعلی را به سرانجام برسانند و از قبول تعهدات بیشتر صرف‌نظر می‌کنند.»
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.