باندپهن

باندپهن سیار

January 25, 2016
15:54 دوشنبه، 5ام بهمنماه 1394
کد خبر: 75820

اینترنت ADSL مخابرات دو نرخی شد؟

اگر حجم سرویس‌های اینترنت پرسرعت مخابرات تمام شود، آیا هزینه مشترکان همچون موبایل به شکل آزاد محاسبه می‌شود؟
 
افزایش ضریب نفوذ پهنای باند در کشور میل و رغبت مردم را به داشتن پورت پرسرعت (اینترنت پرسرعت) بیش از پیش کرده و شرکت‌های مختلفی نیز در حال حاضر مشغول به ارائه خدمات اینترنتی و ارائه طرح‌های جذاب در این زمینه هستند.
 
شرکت مخابرات نیز از جمله ارائه دهندگان خدمات اینترنتی است که از قدیم به واسطه طرح‌های نامحدودش شناخته شده بود و اکثر مردم تهران در زمان خرید سرویس اینترنت، به دلیل حجمی و گران بودن خدمات شرکت‌های PAP، ISDP و ISP تشخیص می‌دادند از مخابرات اینترنت بگیرند.
 
با توجه به اینکه سرویس‌های نامحدود این شرکت در قبال خدمات حجمی (محدود) شرکت‌های اینترنتی دیگر با استقبال چشم‌گیری روبرو شده بود، این شرکت در مواقعی دچار کمبود پهنای باند و ترافیک بیش از پیش در سامانه‌اش می‌شد تا اینکه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تعرفه‌های سرویس‌های مختلف را از منظر حجم و سرعت مصوب کرد تا الگوی کاری شرکت‌های اینترنتی احصاء شود.
 
هر چند مخابرات سرویس‌های نامحدودش را با سرعت‌های نهایتا 512 کیلوبیت بر ثانیه که خود نوعی محدودیت بود، ارائه می‌داد اما با مصوبه سازمان تنظیم مقررات مبنی بر افزایش سقف سرعت سرویس‌های اینترنتی، رفته رفته رویکرد خود را عوض کرد.
 
تبلیغات گسترده این شرکت پیرامون تعویض یا خرید سرویس‌های پرسرعت حجمی (محدودیت‌دار) آغاز شد؛ شعار مخابرات استان تهران هم حول کیفیت برجسته‌تر شد و از کسانیکه تا پیش از ارائه سرویس‌های حجمی نسبت به کیفیت پایین گلایه‌مند بودند، درخواست کرد تا سرویس‌های خود را به حجمی تغییر دهند و باکیفیت بالاتری روبرو شوند.
 
علی‌رغم اینکه هیچ اجباری برای مشترکان سابق (نامحدود) برای انتخاب سرویس‌های حجمی نبود و نیست اما کمپین‌های تبلیغاتی مخابرات استان تهران مشترکان را بر آن می‌دارد تا از سرویس‌های با کیفیت بالاتر استفاده کنند.
 
حال یکی از مشترکان اینترنت پرسرعت مخابرات استان تهران که براساس این تبلیغات، سرویس حجمی را انتخاب کرده با مشکلی عجیب روبرو شده است.
 
وی با بیان اینکه "پس از اعلام چند باره مخابرات، سرویس ADSL خود را از نامحدود به حجمی تغییر دادم"، گفت: اما در اولین دوره قبض صادره با افزایش غیرمنطقی قبض مواجه شدم که پس از تماس با اپراتور مربوطه، به من اعلام شد که برخلاف سایر اپراتورهای ارائه‌ دهنده خدمات، پس از پایان حجم یا زمان اعتبار سرویس، اپراتور اقدام به محاسبه تعرفه حجم مصرفی به صورت آزاد کرده است.
 
این مشترک گلایه‌مند از خدمات اینترنت مخابرات استان تهران در ادامه گفت: این در حالی است که واژه "آزاد" و قیمت نحوه محاسبه آن در هیچ کجا به مشترک اعلام نشده است.
 
او عنوان کرد: اگر برحسب سرویس خریداری شده، حساب می‌شد باید بعد از دریافت قبض تلفن (هر دو ماه یک بار)، هزینه 25 هزار تومان بابت سرویس حجمی از من دریافت می‌شد اما در سررسید دوره با رقم 53 هزار تومان برای اینترنت مواجه شدم و همین عاملی برای پیگیری موضوع شد.
 
وی افزود: بعد از دو بار پیگیری از طریق 2020 تنها به من اعلام شد که اتمام حجم را از طریق پیامک اعلام کرده‌اند اما چون پیامک انبوه را غیر فعال کرده‌ام، قادر به دیدن پیامک نبودم!
 
این مشترک که از توضیحات مرکز پشتیبانی اینترنت مخابرات قانع نشده و احساس می‌کند حقوقش تضییع شده، مراتب را در سامانه 195 وزارت ارتباطات (سامانه ثبت شکایات) گزارش می‌کند و خواستار پیگیری از طریق قانونی می‌شود.
 
این گزارش در تاریخ 1394/11/1 در سامانه وزارت ارتباطات ثبت و در تاریخ 1394/11/3 به اپراتور مربوطه ارجاع داده می‌شود.
 
اپراتور نیز با دو روز تأخیر یعنی در تاریخ 1394/11/5 اینگونه در باکس شاکی پاسخ می‌دهد:
 
"احتراما طی مذاکره تلفنی با جنابعالی و بررسی‌های به عمل آمده، به اطلاع می‌رساند از آنجایی که نسبت به مسدود نمودن درگاه اس‌ام‌اس تبلیغاتی شماره تلفن همراه خود اقدام نموده‌اید لذا پیامک‌های مربوط به اتمام حجم سرویس ADSL توسط خط همراه شما دریافت نمی‌گردد. ضمنا اطلاعات بیشتر درباره مصرف حجم اضافه و صورتحساب کارکرد سرویس اینترنت از طریق سایت www.tct.ir قابل رویت است."
 
گزارش این مشترک به سامانه وزارت ارتباطات طبق تصویر زیر است:
 
 
معمولا شرکت‌های اینترنتی دارای سیستم CRM مجزایی هستند که به وقت اتمام سرویس اینترنتی چه از منظر حجم و چه زمان، درگاه خرید شارژ یا تمدید سرویس برای آنها بازگشایی می‌شود و کاربران می‌توانند از وضعیت حساب خود آگاه شوند.
 
معمولا عرف نیست که مشترکان به سایت خاصی بروند و ریز کارکرد را بگیرند زیرا در مشغله‌های روزانه ممکن است این موضوع را فراموش کنند؛ از سویی دیگر معیار اپراتورها نباید پیامک‌های اطلاع‌رسانی باشد زیرا بسیاری از مردم به دلیل حجم بالای پیامک‌های ناخواسته، جلوی این سرویس را گرفته‌اند.
 
با این حال انتظار می‌رود چنین ضعفی اصلاح شده و حداقل به مشترکان جواب سر بالا داده نشود.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.