سیستم‌عامل و نرم‌افزار

فناوری اطلاعات

March 31, 2016
9:36 پنجشنبه، 12ام فروردینماه 1395
کد خبر: 76767

۱۶ مورد از مهم ترین اتفاقات کنفرانس بیلد ۲۰۱۶ مایکروسافت

شب گذشته مایکروسافت، بیلد را برگزار کرد؛ همایشی که در نطق اصلی آن، این شرکت از آینده خود در سال پیش رویش می گوید و چند روز بعدی را به تعلیم توسعه دهندگان برگزیده اش می پردازد.
 
دیشب شرکت ساکن ردموند نطق اصلی بیلد را برگزار کرد و از برنامه هایش برای سال ۲۰۱۶ گفت. در ادامه قصد داریم نگاهی داشته باشیم به مهم ترین اتفاقات و اخباری که در همین نطق اصلی اعلام شدند.
 
ویندوز ۱۰ اکنون ۲۷۰ میلیون کاربر دارد
همه چیز با اعداد و ارقام آغاز شد و مدیران مایکروسافت گفتند که ویندوز 10 در حال حاضر روی 270 میلیون کامپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد. زمان عرضه آخرین نسل از سیستم عامل مایکروسافت به تابستان سال پیش باز می گردد.
 
مایکروسافت از آن زمان تاکنون بروزرسانی های متعددی نیز برای سیستم عامل خود ارائه کرده و در ادامه نیز شاهد رفع ایراد و باگهای موجود در ویندوز 10 خواهیم بود، چرا که هنوز میلیون ها دستگاه باقی مانده اند که به مرور این نسخه را دریافت کرده و لازم است سازنده بهترین تجربه کاربری ممکن را برای آنها آماده کرده باشد.
 
اما با وجود تمام باگها و مشکلاتی که در ابتدای عرضه هر محصول تازه وجود دارد، سرعت رشد و گسترش استفاده از ویندوز 10 آنقدر زیاد بوده که سریع ترین در بین تمام نسخه های موجود به حساب می آید.
 
آپدیت Redstone برای ویندوز ۱۰ تابستان از راه می رسد
آپدیت بزرگ بعدی برای ویندوز در تابستان امسال از راه خواهد رسید. این مدیر ارشد مایکروسافت همچنین طعنه ای دوستانه هم به اپل زد و اظهار نمود که ویندوز 10 از همه استقبال می کند و اینکه کاربران جدید پی سی تازه ای خریده باشند یا جدیدترین نسخه از مک را در اختیار داشته باشند تفاوتی در این مساله ایجاد نمی کند.
 
Windows Ink ظاهرا قرار است که در «راس و مرکز» جدیدترین نسخه به روز رسانی شده از ویندوز قرار داشته باشد و آنطور که برایان راپر مدیر اجرای دموی مایکروسافت می گوید، برای آن ارائه خواهد شد تا کاربران را «در ایده پردازی و تعاون» یاری دهد.
 
در این آپدیت یک فضای کاری تازه به نام Ink در نظر گرفته شده که در برگیرنده پرکاربردترین اپلیکیشن ها و همچنین نکات و دیگر اپ های پیشنهادی است.
 
از طرفی کورتانا و بینگ نیز به تکنولوژی تشخیص دست خط مایکروسافت مجهز شده اند، بنابراین وقتی مطلبی را برای «فردا» می نویسید کورتانا آن تاریخ را در تقویم شما تشخیص داده و بینگ نیز وظیفه می یابد تا برای خودکار کردن امور به دنبال موقعیت های مد نظر شما بگردد.
 
Windows Ink، تمرکز اصلی مایکروسافت در Redstone
نتایج تحقیقات مایکروسافت نشان می دهد که 72 درصد از مردم حداقل روزی یک ساعت از کاغذ و قلم برای انجام کارهایشان استفاده می کنند. با توجه به این موضوع، مایکروسافت تصمیم گرفته تا محیط ویندوز 10 را بیشتر از گذشته برای استفاده از قلم و استایلوس بهینه سازی نماید.
 
در همین راستا، تغییرات ریز و درشتی در نحوه تعامل قلم و اپلیکیشن های آفیس در ویندوز 10 صورت خواهد گرفت. به عنوان مثال، از این پس در صورت هاشور زدن یک خط نوشته در Word، اپلیکیشن به صورت خودکار خط کجی که رسم می کنید را به طور کاملا صاف و منظم روی نوشته ترسیم خواهد کرد.
 
مضاف بر این، مایکروسافت Sticky Note های ویندوز را هم بروزرسانی می کند تا به طور خودکار مکان ها و زمان هایی که یادداشت کرده اید را شناسایی کرده تا بعدا از این اطلاعات بتوانید برای ساخت یادآور بهره بگیرید.
 
مایکروسافت در مورد افزایش پشتیبانی از استایلوس در اپلیکیشن های ویندوز 10 بسیار خوش بین است، به همین خاطر برای توسعه دهندگان شرایطی فراهم کرده تا «به سرعت و سادگی» قادر به افزودن پشتیبانی از Ink در اپلیکیشن هایشان باشند.
 
به گفته مایکروسافت تنها «دو خط» کدنویسی برای توسعه دهندگان کافیست تا پشتیبانی از خط کش دیجیتال را به اپلیکیشن خود بیفزایند. قرار است که انتشار بعضی از این کدها از همین امروز آغاز گردد.
 
پشتیبانی از فرمان های Bash به ویندوز می آید
مایکروسافت رسماً اعلام کرد که Shell محبوب Bash در سیستم عامل لینوکس به ویندوز می آید.
 
Shell به عنوان یک زبان مترجم خط فرمان یا Command Line است که دستورات شما به سیستم عامل را به زبان آن ترجمه می کند. سیستم عامل لینوکس از انوع Shell پشتیبانی می کند، اما Bourne Again Shell یا BASH یکی از جدیدترین، بروزترین و پیشرفته ترین Shell های موجود است که به صورت پیشفرض در اکثر توزیع های لینوکس وجود دارد.
 
البته تا قبل از این هم با ابزارهای Cygwin و MYSYS می شد Bash را در ویندوز اجرا کرد، اما از این پس قرار است این خط فرمان به جزوئی از هسته سیستم عامل تبدیل شود.
 
مایکروسافت با افتخار اعلام می دارد که قرار نیست این Shell به صورت پورت شده و یا از طریق ماشین مجازی اجرا شود، بلکه کدهای آن به صورت محلی در خود ویندوز در دسترس خواهد بود.
 
مایکروسافت و ساخت نوعی قلم با قابلیت استفاده روی دستگاه های مختلف
برایان راپر یکی از مدیران مایکروسافت، در جریان کنفرانس بیلد 2016 علاوه بر پلتفرم Windows Ink از توسعه یک قلم توسط این شرکت خبر داد که با همکاری Wacom کلید خورده است و کاربران قادر خواهند بود آن را روی دستگاه های مختلفی به کار ببرند.
 
این بدان معناست که می شود این قلم را همراه با دستگاه های مختلفی نظیر سرفس مایکروسافت، میت پد هواوی و تبلت های سری Envy Note اچ پی استفاده نمود.
 
با در نظر داشتن خبر معرفی پلتفرم Windows Ink، افزوده شدن بر قابلیت های قلم دستگاه های تولیدی مایکروسافت امری کاملا معقول به نظر می آید و چه چیز بهتر است ساخت یک قلم فراگیر.
 
Desktop App Converter؛ ابزاری برای تبدیل اپ های Win32 و Net. به نرم افزارهای مدرن
مایکروسافت از ابزاری به نام Desktop App Converter پرده برداشت که توسعه دهندگان می توانند با استفاده از آن نرم افزارهای مبتنی بر Win32 و Net. را به نسخه دسکتاپ یا همان مدرن تبدیل نمایند، خصوصیتی که موجب می شود این نرم افزارها نیز مثل دیگر نمونه های موسوم به یونیورسال، از امکان نمایش نوتیفیکیشن و اطلاعات به شکل کاشی زنده در محیط ویندوز برخوردار باشند.
 
با وجود چنین قابلیتی، توسعه دهندگان و مشتریان تجاری می توانند به سادگی اپلیکیشن های قدیمی خود را به نرم افزارهای مدرن تبدیل کرده و آنها را روی فروشگاه نرم افزاری ویندوز در اختیار گستره بیشتری از کاربران قرار دهند.
 
کورتانا و حضور در اپلیکیشن های سوم شخص
دستیار دیجیتالی مایکروسافت اکنون قادر است پیام های دریافت شده روی تلفن اندرویدی کاربر را با استفاده از کامپیوترهای ویندوزی پاسخ دهد و از دیگر ویژگی های جدید کورتانا نیز می توان به عملکردهای هوشمند این دستیار دیجیتالی اشاره کرد، مثل تشخیص مبالغ خرج شده توسط کاربر، بر اساس رسیدهای دریافتی در ایمیل وی.
 
توسعه دهندگان اکنون می توانند اپلیکیشن های خود را با کورتانا یکپارچه سازی نمایند تا امکان استفاده از این دستیار دیجیتالی و عملکردهای خودکارش در آنها وجود داشته باشد.
 
سازنده ضمناً کورتانا را با اسکایپ نیز یکپارچه ساخته و همین موضوع موجب می شود امکان بهره گیری از دستیار دیجیتالی مایکروسافت در محیط چت و تعامل با bot های سوم شخص اینترنتی وجود داشته باشد، قابلیتی که نشان می دهد شرکت ساکن ردموند تصمیم گرفته کورتانا را به یکی از بازیگران مهم در دنیای ربات های اینترنتی تبدیل نماید.
 
در آپدیت سالانه ویندوز، کورتانا بهبودهای قابل توجهی را دریافت خواهد کرد
مایکروسافت در جریان کنفرانس بیلد 2016 خود اعلام کرد که آپدیت سالانه ویندوز 10 را تابستان امسال و به صورت رایگان در اختیار تمامی کاربران این سیستم عامل قرار خواهد داد. این آپدیت در برگیرنده امکانات جدیدی است که خصوصا قرار است به کورتانا اضافه گردند.
 
مایکروسافت کورتانا کالکشن را از طریق استور ویندوز ارائه می کند که پیدا کردن اپلیکیشن توسط این دستیار صوتی را برای کاربران ساده تر خواهد کرد.
کورتانا به صورت فعال و روزانه پیشنهاداتی نظیر سفارش ناهار را به شما خواهد داد.
دستیار دیجیتالی مایکروسافت روی لاک اسکرین شما حاضر خواهد بود و در نتیجه برای انجام فعالیت های متداول خود روی دستگاه های مختلف دسترسی سریع تری به آن خواهید داشت و برای این منظور هم نیازی به آنلاک کردن دستگاه مورد استفاده تان ندارید.
چون کورتانا روی دستگاه های مختلف کار می کند می توانید تسک های مشخص اعلان محور روی تلفن های هوشمند اندرویدی یا ویندوزی خود را با آن تکمیل کنید که از آن جمله می توان به دریافت و ارسال پیام های متنی روی پی سی اشاره کرد.
 
ویندوز Hello امنیت حسگر های بیومتریک را به اپلیکیشن ها و مرورگر Edge می آورد
مایکروسافت در رویداد بیلد ۲۰۱۶ خود اعلام کرد به روز رسانی سالگرد ویندوز ۱۰ را همین تابستان برای همه ی مشتریان ویندوز ۱۰ به صورت رایگان عرضه خواهد کرد. این به روز رسانی شامل ویژگی های تازه ی متعددی همچون پشتیبانی بهتر از Windows Hello خواهد بود.
 
ویندوز هلو تا کنون تنها روی اپلیکیشن ها پشتیبانی می شد، اما با این آپدیت جدید، مایکروسافت پشتیبانی از ویندوز هلو را به Edge نیز خواهد آورد. مایکروسافت اِج اولین و تنها مرورگری است که ذاتاً از حسگر های زیستی پشتیبانی می کند.
 
ویندوز هِلو به شما اجازه می دهد به راحتی و با امنیت بالا به دستگاه خود وارد شوید. با این حال تحقیقات نشان داده اند بیش از ۸۰ درصد مردم با استفاده از گذرواژه های تکراری روی وبسایت های مختلف، حدود ۲۰ تا ۳۰ اکانت نیازمند گذرواژه ی خود را مدیریت می کنند. به این ترتیب با به روز رسانی سالگرد ویندوز ۱۰، این امکان را خواهید داشت که همین راحتی را در عین امنیت بالای ویندوز هلو روی اپلیکیشن های ویندوز و مایکروسافت اج تجربه کنید.
 
هوش مصنوعی مایکروسافت قادر است هر تصویری را توصیف کند
مایکروسافت امروز در کنفرانس بیلد ۲۰۱۶ خود قدرت سرویس شناخت تصویرش را به رخ کشید. این شرکت برای نشان دادن توان فوق العاده ای این سرویس، امروز از شروع به کار سرویس جدیدی پرده برداشت با نام CaptionBot. کپشن بات با استفاده از دید رایانه ای و زبان طبیعی، محتویات تصاویر را تشریح می کند. این سرویس قادر است محتوای هر عکسی را درک کند، و سعی می کند به خوبی هر انسانی به توصیف آن بپردازد.
 
اسکایپ 300 میلیون کاربر ماهانه فعال دارد
ساتیا نادلا مدیر عامل مایکروسافت در جریان سخنرانی خود در بیلد امسال اعلام کرد که اسکایپ حالا بالغ بر 300 میلیون کاربر فعال ماهانه دارد. این رقم از وجود یک شبکه ارتباطی بسیار بزرگ حکایت دارد اما اگر آن را با شمار کاربران واتس اپ و مسنجر فیسبوک مقایسه نماییم (که هم امکان برقراری تماس های VOIP دارند و هم شمار کاربرانشان به بیش از یک میلیارد نفر می رسد) در خواهیم یافت که زیاد هم قابل توجه نیست.
 
البته احتمال آنکه کاربران از اسکایپ برای انجام تماس های صوتی خود استفاده نمایند به مراتب بیشتر است و هنوز مشخص نیست که چه تعداد از پیام های رد و بدل شده با واتس اپ به تماس های صوتی می انجامند.
 
با این همه، مایکروسافت تلاش دارد تا اسکایپ را به عنوان یک پلتفرم پیام رسان نظیر مسنجر فیسبوک، در جایگاه بهتری قرار دهد و یکپارچه سازی کورتانا با آن نیز نشان دهنده تمرکز ویژه این کمپانی روی چنین مساله ای دارد.
 
مایکروسافت اپ استور اکس باکس و ویندوز 10 را با هم ادغام می کند
مایکروسافت در جریان کنفرانس بیلد 2016 خود اعلام کرد که استورهای مربوط به ویندوز و اکس باکس را با هم تلفیق خواهد کرد. طبق این خبر، تابستان امسال و همزمان با عرضه آپدیت سالانه ویندوز 10 این دو استور با هم ادغام می شوند و یک استور یکپارچه و متحد برای تمامی دستگاه های پشتیبانی کننده از ویندوز ایجاد می گردد.
 
این اقدام گامی بسیار عقلانی و طبیعی از سوی مایکروسافت محسوب می شود. این شرکت مدتهاست که برای ارائه اپلیکیشن های فراگیر (با قابلیت اجرا روی دستگاه های مختلف از دسکتاپی گرفته تا موبایل و اکس باکس) برنامه ریزی می کند و اگر قرار  باشد که این ایده رنگ واقعیت به خود بگیرد دلیلی برای جدایی اپ های اکس باکس از باقی موارد نیست.
 
اپ های فراگیر قرار است که از تابستان امسال و همزمان با ارائه آپدیت به اکس باکس بیایند. مایکروسافت نیز تلاش دارد که ساخت اپ های یاد شده را تا آنجا که امکان دارد برای توسعه دهندگان و از جمله سازندگان بازی ساده نماید.
 
هر اکس باکس وان حالا یک کیت توسعه برای اپلیکیشن های فراگیر است
مایکروسافت بالاخره آماده می شود تا به وعده خود عمل کند. در تابستان سال جاری مایکروسافت اولین سالگرد عرضه ویندوز 10 را با ارائه آپدیتی بزرگ جشن خواهد گرفت که اجرای اپلیکیشن های ویندوز 10 روی اکس باکس وان بخشی از آن خواهد بود.
 
طی این آپدیت، کورتانا دستیار شخصی مایکروسافت به اکس باکس می آید تا کاربران بتوانند از طریق او، راحت تر در محیط کنسول شان بگردند. دیگر ویژگی های پر طرفدار مثل پخش موسیقی در پس زمینه نیز طی همین آپدیت اضافه می شوند.
 
فیل اسپنسر در مراسم بیلد 2016 حاضر شد و گفت: «ویندوز بهترین پلتفرم برای جامعه گسترده ای از توسعه دهندگان است. ویندوز یک اکوسیستم باز برای توسعه دهندگان هست و خواهد بود، جایی که همه بتوانند بازی ها و اپلیکیشن های شان را بسازند و عرضه کنند.»
 
عرضه «هولولنز» از امروز آغاز می شود
مایکروسافت از مدت ها پیش در حال انتخاب توسعه دهندگان برگزیده خود است تا هولولنز را ابتدا در اختیار آنها قرار دهد. این هدست که با قیمت ۳۰۰۰ دلار از سوی برخی از همین افراد ثبت سفارش شده بود، امروز به آنها تحویل داده می شود تا در آخرین روزهای سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۶، مایکروسافت روی حرف خود مانده و این محصول را در همان سه ماهه ابتدایی به مشتریان تحویل داده باشد.
 
افراد مورد بحث که پروسه برگزیده شدن از سوی مایکروسافت را سپری کرده اند، جعبه ای را تحویل خواهند گرفت که آن را در تصویر فوق می بینید. در این جعبه، جدا از خود هدست واقعیت میکس (افزوده و مجازی)، یک کلیکر (Clicker) نیز وجود دارد که از آن می توان برای تعامل با رابط کاربری هدست بهره گرفت.
 
Galaxy Explorer برای هولولنز در ویندوز استور منتشر شد
تیم Microsoft Studios در جریان کنفرانس بیلد 2016، از تکمیل مراحل توسعه اپلیکیشن Galaxy Explorer برای هولولنز خبر داد. اپ مذکور از همین حالا در ویندوز استور در دسترس قرار گرفته و ضمنا علاقه مندان به کدنویسی می توانند کدهای منبع این برنامه را هم به طور کامل از وبسایت Github دریافت کنند.
 
اما Galaxy Explorer چیست و ایده پشت ساخت آن چه بوده؟ مایکروسافت این گونه توضیح می دهد: “ماه گذشته، مایکروسافت از جامعه کاربرانش خواست تا ایده های خود در مورد تأثیر پردازش هولوگرافیک بر تغییر و تحول جهان را به اشتراک بگذارند. بیش از 5000 ایده از مردمان سراسر دنیا به اشتراک گذاشته شد. تیم توسعه Microsoft Studios با بررسی بهترین و اجرایی ترین ایده ها، تصمیم گرفت تا یکی از آنها را به مرحله تولید برساند.”
 
ایده منتخب مایکروسافت، اپلیکیشنی بود که می توانست کاربران هولولنز را به سفری مجازی در کهکشان راه شیری ببرد تا ضمن گشت و گذار در آن، اطلاعات ارزشمندی از آسمان ها، ستاره ها و سیاره ها هم بدست آورند.
 
مایکروسافت از سرویس طراحی ربات Bot Framework رونمایی کرد
در جریان کنفرانس بیلد 2016، مایکروسافت از سرویس جدیدی تحت عنوان Bot Framework پرده برداری کرد. مدیر عامل مایکروسافت، ساتیا نادلا اندکی پیش روی صحنه آمد و در نطق اصلی مراسم، چندین ربات جدید برای انجام وظایف مختلف را معرفی نمود.
 
بعضی از این ربات ها می توانند همچون Tay با کاربر در مورد مسائل مختلف به بحث و گفتگو بپردازند. مضاف بر این، مایکروسافت از چند ربات ویژه برای اسکایپ هم پرده برداشت که به کاربران برای کارهایی مثل زمان بندی سفارشات، رزرو هتل یا اموری مشابه یاری می رسانند.
 
همچنین طی مراسم از یک ربات هوش مصنوعی هم رونمایی شد که از دوربین اسمارت فون برای دیدن و حس کردن محیط اطراف استفاده می کند تا به افراد دارای مشکلات بینایی برای تشخیص حالات آدم های دور و اطراف و موارد این چنینی کمک کند.
 
البته این ها فقط بعضی از ربات های آینده مایکروسافت هستند. سرویس Bot Framework توسعه دهندگان را قادر می سازد تا ربات های جدیدتری طراحی و به مجموعه ربات های فعلی مایکروسافت اضافه نمایند. به گفته مایکروسافت، با Bot Framework توسعه دهندگان خواهند توانست تا بین ربات های خود و سرویس های آنلاینی همچون آفیس 365 یا Slack تعامل برقرار کنند.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.