امنیت

فناوری اطلاعات

April 7, 2016
12:49 پنجشنبه، 19ام فروردینماه 1395
کد خبر: 76882

باج‌گیر اینترنتی از ۱۰ کشور دنیا اخاذی کرد

باج‌افزار جدیدی که قادر به دورزنی لایه محافظتی سیستم و نابودی هرگونه اطلاعاتی است ۱۰ کشور جهان را هدف حملات خود قرار داده است.
 
باج‌افزارهایی که امروزه در دنیای شبکه اینترنت وجود دارند بسیار پیچیده‌تر از باج‌افزارهای اولیه هستند. این باج‌افزارها با طراحی قوی و پیچیده خود، لایه محافظتی سیستم را دور می‌زنند و می‌توانند هرگونه اطلاعاتی را نابود کنند.
 
در دو سال گذشته باج‌افزارهایی نظیر TeslaCrypt ،CryptoWall ،TorrentLocker ،Locky و CTB-Locker با ظاهر و عملکردهای گوناگون در دنیای اینترنت مشاهده شده‌اند. باج‌افزارهایی که امروزه در دنیای اینترنت وجود دارند بسیار پیچیده‌تر از باج‌افزارهای اولیه هستند.
 
ولی اکنون فضای مجازی با نوع جدیدی از باج‌افزارها روبه‌رو شده است. این گونه جدید نسخه پیشرفته باج‌افزار CryptoLocker است.
 
دنیای مجرمان سایبری همیشه در حال سرمایه‌گذاری به‌منظور تولید گونه‌های جدید و خطرناک‌تری از باج‌افزارهاست.
 
نحوه استفاده باج‌افزار CTB-Locker از TOR به‌منظور حفظ گمنامی و عدم شناسایی آن با دیگر باج‌افزارها تفاوت دارد. نکته دیگری که از باج‌افزار CTB-Locker در برابر شناسایی شدن محافظت می‌کند، استفاده آن از بیت کوین به‌منظور تراکنش‌های مالی است.
 
نسخه جدید باج‌افزار CTB-Locker فقط وب‌سرورها را مورد حمله قرار می‌دهد.
 
با توجه به آماری که شرکت کسپراسکای منتشر نموده است تاکنون نسخه جدید این باج‌افزار توانسته فایل‌های مسیر root مربوط به بیش از 70 وب‌سرور از 10 کشور جهان را به‌طور موفقیت‌آمیز رمز کند. در شکل زیر میزان گسترش این باج‌افزار در کشورهای مختلف جهان نشان داده شده است:
 
 
نکته قابل ذکر این است که شکل، میزان گسترش فعلی باج‌افزار را نشان می‌دهد و امکان آلودگی هر وب‌سرور در هر گوشه‌ای از جهان در زمان‌های آینده وجود دارد.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.