اینترنت و شبکه

فناوری اطلاعات

April 12, 2016
14:58 سه شنبه، 24ام فروردینماه 1395
کد خبر: 76926

قاضی دادگاه خانواده: فضای مجازی علت جدید طلاق ها است

مژگان محمدی در برنامه "گفت‌وگوی اجتماعی" رادیو گفت‌و‌گو از فضای مجازی و سaایبری به عنوان علت جدید جدایی ها نام برد و گفت: در حال حاضر عامل ماهواره کمرنگ تر شده است. استفاده خلاف اصولی که زن و شوهر از تلفن همراه دارند باعث شده است روز به روز آمار طلاق بیشتر شود. 
 
برنامه "گفت‌وگوی اجتماعی" با موضوع تاثیر شبکه های اجتماعی بر طلاق و با حضور سید علیرضا آل داوود پژوهشگر فضای مجازی و رسانه، مژگان محمدی قاضی دادگاه خانواده و سید حامد قاسمی عضو هیئت علمی اندیشکده یقین و پژوهشگر حوزه سایبری روانه آنتن شد.
 
سید حامد قاسمی در ابتدا در خصوص فضای مجازی اظهار داشت: در ابتدای توسعه اینترنت و گسترش آن در سراسر جهان، ما در جامعه اطلاعاتی و دانشی سیر می کردیم و نهایتاً اینترنت به عنوان ابزاری برای انتقال اطلاعات و به اشتراک گذاری آن مورد استفاده قرار می گرفت. 
 
وی ادامه داد: در یک دهه گذشته وارد جامعه مجازی شده ایم و اساساً تحول و انقلابی در استفاده از این فضا به وجود آمد و آن اینکه مجازی شدن، وارد اینترنت شد. این مجازی شدن، در حقیقت شبیه سازی آنچه که در زندگی واقعی با آن مواجه هستیم را میسر کرد و این روند ما را به سمت جامعه مجازی سوق داد. 
 
وی انسان، دنیا و هویت انسانی را اصل موضوعات در این کائنات دانست و بیان داشت: در ادامه اما هویت مجازی، انسان مجازی یا آواتار و دنیای مجازی به وجود آمد که امکان زندگی مجازی را فراهم کردند. یعنی امروز طیفی از زندگی واقعی تا زندگی مجازی که به آن زندگی دوم می گوییم را شاهد هستیم. این زندگی مجازی در یک دنیای غیر واقعی و مجازی در بستر اینترنت و سرور شرکت های اینترنتی ایجاد شده است. 
 
قاسمی دنیای مجازی را گسترده برشمرد و خاطرنشان کرد: در دنیای مجازی با بانکداری مجازی، آموزش مجازی و امثال آن روبرو هستیم که شبیه سازی شده اند، اما بالاترین حالت وقتی است که زندگی شبیه سازی می شود و کل زندگی از زندگی حقیقی به زندگی مجازی کوچ می کند که باعث می شود از زندگی واقعی دور شوید.  
 
عضو هیئت علمی اندیشکده یقین زندگی دوم یا مجازی را موازی با زندگی نخست و طبیعی انسان ها برشمرد و اظهار داشت: همانطور که در این دنیا تنفس می کند و با انسان های دیگر ارتباط برقرار می کند، به طور موازی می تواند زندگی کند، یعنی هر ساعت از شبانه روز می تواند تا جایی که ممکن است در یک دنیای دیگر باشد، دنیایی که تمام آن در ذهن فرد تعریف شده است.
 
در ادامه سید علیرضا آل داوود با بیان اینکه در عرصه بین الملل یک تعریف خیلی ساده از آن وجود دارد، گفت: مجموعه ای از ارتباطات درونی انسان ها از طریق وسایل مخابراتی بدون در نظر گرفتن جغرافیای فیزیکی. 
وی بیان داشت: در واقع محصولی وجود دارد که ما هستیم تصمیم می گیریم، از آن خوب یا بد استفاده کنیم. 
وی به زندگی دوم یا همان زندگی مجازی اشاره کرد و اظهار داشت: در این مورد ما بیشتر به یک نکته منفی توجه می کنیم و تنها آسیب ها را بیان می کنیم و زمانی را برای گفتن فرصت ها بعد از آموزش سواد رسانه و سواد فضای مجازی قرار نمی دهیم. 
 
آل داوود بر لزوم یادگیری فضای مجازی همچون زندگی حقیقی تاکید کرد و گفت: این مهارت همچون زندگی کردن است و از بدو تولد آموزش هایی می بینید و بعد مهارت زندگی کردن را به دست می آورید. در کشورمان فرهنگ سازی در فضای مجازی انجام نداده ایم و کارهایی که انجام داده ایم به صورت پراکنده بوده است و هیچ مرام نامه ای وجود نداشته است.  
 
این پژوهشگر فضای مجازی تصریح کرد: مردم نباید فکر کنند چون در فضای مجازی همه چیز انتزاعی است، کارها در آن می ماند ولی تاثیرات آن را به صورت واقعی در جهان حقیقی داریم دریافت می کنیم.  
وی به میزان طلاق در کشور اشاره کرد و افزود: تا 13 دی سال 94 روزانه 432 طلاق در کشور ثبت شده است. اما گذشته از این نکته مهم دیگر جدا افتادن زن و شوهر و فرزندان از یکدیگر هستند. کسی مخالف موجی که همه گوشی هوشمند داشته باشند نیست اما مسئله این است که آیا فرهنگ آن هم وجود دارد.
 
پژوهشگر فضای مجازی و رسانه به غرب اشاره کرد و گفت: سه هفته قبل قانونی در فرانسه به تصویب می رسد که سن استفاده از شبکه های مجازی 16 سالگی تعیین می شود. اینترنت خانواده از اینترنت آزاد جدا است اما در ایران پدر خانواده از همان اینترنتی استفاده می کند که فرزند شما استفاده می کند. 
 در ادامه مژگان محمدی قاضی دادگاه خانواده اظهار داشت: تا چند سال پیش مهمترین علت طلاق در خانواده ایرانی اعتیاد بود اما در حال حاضر این موضوع به رتبه های پایین تر آمده است. این موضوع از زمانی که شبکه های اجتماعی به خانواده های ایرانی آمدند، رخ داده است.  
 
وی به شبکه های ماهواره ای اشاره کرد و بیان داشت: در واقعا از شروع دهه قبل با ورود شبکه های ماهواره ای این موضوع کم کم بروز و ظهور یافت و بیشترین طلاق را زمانی داشتیم که شبکه های ماهواره ای وارد خانواده ها شد و افراد به سمت این شبکه ها رفته بودند که این موضوع تاثیراتی را بر فرهنگ خانواده ها گذاشته بود. 
 
وی از فضای مجازی و سایبری به عنوان علت جدید جدایی ها نام برد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر عامل ماهواره کمرنگ تر شده است. استفاده خلاف اصولی که زن و شوهر از تلفن همراه دارند باعث شده است روز به روز با آمار طلاق بیشتر شود. وقتی زن و شوهر نمی توانند زمان زیادی را با هم بگذرانند و با توجه به اینکه عموماً زن و مرد با هم کار می کنند، در ساعت هایی که باید در کنار هم باشند، هر کدام با تلفن همراه درگیر هستند و به نوعی موبایل ها به عضو اصلی خانواده تبدیل شده است. 
شایان ذکر است؛ برنامه "گفت‌وگوی اجتماعی" هر روز ساعت 13:30 از شبکه رادیویی گفت‌وگو پخش می شود و فایل صوتی آن در سایت شبکه برای علاقه مندان موجود است.
  • مشترک شوید!

    برای عضویت در خبرنامه روزانه ایستنا؛ نشانی پست الکترونیکی خود را در فرم زیر وارد نمایید. پس از آن به صورت خودکار ایمیلی به نشانی شما ارسال میشود، برای تکمیل عضویت خود و تایید صحت نشانی پست الکترونیک وارد شده، می بایست بر روی لینکی که در این ایمیل برایتان ارسال شده کلیک نمایید. پس از آن پیامی مبنی بر تکمیل عضویت شما در خبرنامه روزانه ایستنا نمایش داده میشود.

    با عضویت در خبرنامه پیامکی آژانس خبری فناوری اطلاعات و ارتباطات (ایستنا) به طور روزانه آخرین اخبار، گزارشها و تحلیل های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در هر لحظه و هر کجا از طریق پیام کوتاه دریافت خواهید کرد. برای عضویت در این خبرنامه، مشترکین سیمکارت های همراه اول لازم است عبارت 150 را به شماره 201464 و مشترکین سیمکارت های ایرانسل عبارت ozv ictn را به شماره ۸۲۸۲ ارسال کنند. دریافت موفق هر بسته خبری که محتوی پیامکی با حجم ۵پیامک بوده و ۴ تا ۶ عنوان خبری را شامل میشود، ۳۵۰ ریال برای مشترک هزینه در بردارد که در صورتحساب ارسالی از سوی اپراتور مربوطه محاسبه و از اعتبار موجود در حساب مشترکین سیمکارت های دائمی کسر میشود. بخشی از این درآمد این سرویس از سوی اپراتور میزبان شما به ایستنا پرداخت میشود. مشترکین در هر لحظه براساس دستورالعمل اعلامی در پایان هر بسته خبری قادر خواهند بود اشتراک خود را در این سرویس لغو کنند. هزینه دریافت هر بسته خبری برای مشترکین صرفا ۳۵۰ ریال خواهد بود و این هزینه برای مشترکین در حال استفاده از خدمات رومینگ بین الملل اپراتورهای همراه اول و ایرانسل هم هزینه اضافه ای در بر نخواهد داشت.